Naptármódszerrel védekezők! A maszatoló alíg vérzés a mensi első napjának számít, vagy másnap a normálistól kell számolni? (tudásbázis)
Regisztráltam a ciklus.hu-n,de sajna nem tudom hogy kell használni,mármint pl.ciklust hozzáadni a naptárban stb.Légyszi írja meg valaki,mert nem tudok rájönni sehogy sem:(Abba a demo-ban sem ír semmit.
Megszakítással kombinálva viszont szinte 0 az esély.Szerintem....
A ciklus.hu oldaláról:
"1 év folyamatos, védekezés nélküli szexuális élet után 100 nőből 85 esik teherbe
Megszakított közösülés: 8-38
óvszer (spermiciddel) 4-12
óvszer (hagyományos) 3-28
naptármódszer 9
hüvelyi spermiumölő anyag 0,7-7
hormonális fogamzásgátló tabletta 0,1-2,5
hormontartalmú injekció 0,2-2,6
sürgősségi tabletta 0,5-2,5
méhen belüli fogamzásgátló eszköz 0,5-5
méhen belüli helyi hormonhatású eszköz 0,1
hormonális tabletta: 0,1- 0,5
műtéti sterilizáció: 0,1
A fenti adatokból jól látszik, hogy még a legbiztosabb módszereknél is 1000 esetből legalább egy gyermek köszönheti életét az adott fogamzásgátlási módszer vagy eszköz megbízhatóságának."
Nem biztonságos, de sokkal jobb a semminél!!!
Nézd meg a statisztikát! A sterilizált nőknél is van kb 1000-ből 1 aki teherbe esik. Itt legalább nem mérgezed a tested.
Persze csak akkor, ha normálisan és rendszeresen van meg a mensid és az önmegtartóztatásra is képes vagy 1 hétig.
Neked is a ciklus.hu idetartozó cikkeit ajánlom.
Gondolom,nem a legbiztonságosabb,mert ez mindenkinél más,hisz mindegyikünknek más a szervezete.
Nem biztonságos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem biztonságos a naptár módszer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi,már regisztráltam is,így talán könnyebb lesz:)
nézd meg a ciklus.hu-t ott mindent leírnak részletesen és még ha a naptárat is vezeted benne, akkor ki is számolja, hogy mikor lehet és mikor kell vigyázni.
Szia Én mindig attól számoltam ,amikor megjött.Ha csak maszatoló volt akkor is,de hozzáteszem még alkalmaztuk mellette a megszakítást is,és milyen jó,mert mikor babát szerettünk volna és nem jött össze ,akkor derült ki,hogy nem is mernszitől 14. nap van nálam a peteérés ,hanem menszesz előtt 3-4 nappal.
Szió:)
A menszesz első napjától le kell számolni 14 napot.Elvileg akkor van peteérés,előtte és utána még 2 nappal nem szabad együtt lenni.
Sziasztok.Leírná valaki egyszerűen és érthetően,hogy akkor ennél a módszernél mikor lehet s mikor nem együtt lenni?Már olvastam pár helyen erről a módszerről,de valahogy sose igazodtam ki a leírtakon.Köszi.
Ér annyit, mint a többi, ha normális a mensid és nincs benne hormon!
Rajtam kívűl ezek szerint itt a Hoxa-n más nem védekezik naptár-módszerrel?
Nem vettem rosszindulatnak. Vannak akiknek csak ez van. Nőgyógy is ezt javasolta.
Ja egyéb alergia miatt a spirál is kizárva sajna
értem. jaj de nehogy félreérts, nem akartam "beszólni":) csak fura volt, mert azt hittem, hoyg nincsenek olyankor akik rendszeresen igyy védekeznek...
Igen vagyunk néhányan, mivel vannak olyanok, köztük én is, aki az óvszerre alergiás, fogamzásgátló tablettát nem szedhet magas vérnyomás miatt (a legalacsonyabb hormontartalmú, amit kislányoknak a mensi beállítására adnak attól is úgy néztem ki, mintha állandóan összevertek volna, pattannak meg a hajszálerek) Sajna ez van. Eddig (8 éve) rendesen működött, de legutóbb volt előző nap maszatolóm így nem tudom az ehavit rendesen kiszámolni, nem tudom honnan számoljak.
van még olyan aki így védekezik? nem gondoltam volna
erős vérzéstől
a maszatolás nem számít
Naptármódszerrel védekezők! A maszatoló alíg vérzés a mensi első napjának számít, vagy másnap a normálistól kell számolni?