Napozási kisokos (beszélgetős fórum)
Konkrétan napozni semennyit.
Munkába jövet-menet eleget ér napfény, bőrgyógyász így is megállapította kézfejen az I. fokú napkárosodást. Nincs rá kezelés, kizárólag fényvédő használata. Szoknyában nem járok, barnaság így nem opció, egészség többet ér.
D vitamint sem szedek.
Déli órákban ha kinn kell lenni, akkor megértem a fényvédőt, amúgy feleslegesnek tartom.
Kifeküdni nem kell a d-vitaminhoz, csak napon lenni levetkőzve.
Mindig!!! kell fényvédőt használni. Télen, nyáron...
Nem kell ahhoz kifeküdnöd, hogy elég D-vitamint kapj.
Egyébként meg inkább szedem mint a bőrrák, ha esetleg csak úgy szívódna fel h kifekszik az ember...
Kerti asztalnál fürdőruhában dolgozom laptoppal, még oda süt a nap. Nem égek le, már elég barna vagyok, semmilyen krémet nem használok,
Idén sajnos még nem volt sok alkalom.
Reggel max tízig, délután négy után napozom csak, semmilyen fényvédelmet nem használok. A kettő között soha nem fekszem ki. Nyárra már általában van annyi színem, hogy nem kell a nap elől bújkálnom, nem égek le.
Tengerparton akár egész nap is, ott sosem égtem még le, ott a NuSkin sun right napvédő krémjét használom.
Befekszek a szoliba hetente 2x-3x.
Plusz évente 2 hetet aszalom a testem a tengerparton.
Semmilyen naptejet, fényvédőt vagy napolajat nem használok.
A legmagasabb fényvédelmet alkalmazom testre és arcra is.
Minden nap kint vagyok sok órát egész nyáron (van, hogy reggeltől estig, de 3-4 óra a minimum), nagyon-nagyon szeretem. Napozok, medencézem, kertészkedem.
Nem a barnaság miatt, sőt én azt szeretem, ha fehér vagyok, de azért nyár végére barna színem szokott lenni. :D
Ha süt a nap minden nap kifekszek picit.
Az én bőröm is nehezen barnul, de nem is ég le. Csak az arcomra használok fényvédőt, oda 50 faktort.
Ha ténylegesen nincs más dolgom csak a napozás akkor képes vagyok egész nap "süttetni a hasam". Csak arra kell figyelnem, hogy ha közben olvasok ne ráncoljam a homlokom 😉🏖️🌞
Nincs ilyesmire időm...
De vannak fénycsöveim!!
Kapa!
Ti hogyan szoktatok napozni?
Mennyi időt töltötök kint és milyen gyakorisággal? A nap melyik szakaszában fekszetek ki?
Én sajnos csak hétvégente tudok. Olyankor ha jó idő van 3-4 órát is eltöltök forgolódva a napon. Ez elég szokott lenni a színem megtartásához. Egyedüli rossz benne, hogy nehezen barnulok.
Ti hogy csináljátok? Ill. Milyen fényvédőt, napolajat használtok.
Felesleges ideírnod, hogy Te nem napozol és rákot okoz. Tisztában vagyok a káros hatásaival.