Napi szinten szédülök (beszélgetés)
sziasztok,
hátha én is kapok pár tanácsot :P
ha lefekszem a 2 kezem/karom közé kell szorítanom a fejem, mert annyira szédülök, ha nem, hogy hánynom kell. a vérnyomásom és a cukrom rendben van, EKG-t is csináltak, az is rendben volt. A második gyermekem születése óta tart ez, már 9 hónapja. Mi lehet az oka? Nem akarok már dokihoz menni ezzel, mert úgysem csinál mást csak azt mondja, hogy 'két 2 éven aluli gyerekkel nagyon nehéz lehet, kérje meg a férjét, hogy segítsen többet' .. dehát ő többet segít, mint bárkinek a párja sztem :/
köszi ha válaszoltok:)
Szia!
Nálam is volt ilyen probléma. Elmentem a dokihoz, és kiderült, hogy a pulzusom közel 2x annyi volt, mint amennyinek lenni kellene.72 helyett 120-szal tekert a szívem. Kaptam rá gyógyszert, és most azt szedegetem Azóta szerencsére semmi probléma. Mondjuk az igaz, hogy nekem van más probléma is a szívemmel, ami elég hamar jelentkezett....
Sajnos ez van. Az SZTK-s diétás tanácsadók ilyenek.
Én is ámultam a vércukros diétán....
Lehet, hogy nem túl magas, de mindenki másként reagál a vérnyomás emelkedésre. Nekem nincs túlsúlyomon, de a vérnyomásom ingadozik és rettentően rosszul érzem magam tőle. Ahogy emelkedik úgy érzem, hogy a fejem szétrobban és nem mindig a fájdalomtól, feszült vagyok, homályosan látok, szédelgek, ha lemegy, akkor pedig nagyon fáradt vagyok, akár állva is képes vagyok elaludni ilyenkor.
Mindenki le van döbbenve, hogy ennyire érzékeny vagyok a vérnyomásom ingadozására, más azt sem veszi észre, hogy 160 fülé megy én meg 140-nél már meghalni készülök.
Tehát a lényeg: lehet azt gondolod, hogy a túlsúlyod miatt neked a vérnyomásodnak is illik magasabbnak lenni, de ez nem így van, a túlsúly nem jár együtt a magasabb vérnyomás igénnyel, max. attól felmegy és azt kezelni kell gyógyszerrel, amíg nem kapsz egy agyvérzést. Nekem pl. gyógyszert kellett cserélni, mert annak ellenére 192 volt a vérnyomásom, hogy gyógyszert vettem be. Na ekkor, tényleg azt hittem, hogy agyvérzésem lesz és csak félve gondolok rá, hogy mi lett volna gyógyszer nélkül?
Irány a doki, írass fel gyógyszert, mozogj, diétázz és ne nyugtasd magad azzal, hogy ez tök normális mert túlsúlyos vagy!
a doki a vérnyomásod miatt kell, nekem 19 évesen max 110 volt , most közel a negyvenhez is csak 130 a max
szóval, doki a vérnyomásodat beállítja és lehet hogy attól elmúlik a szédülés érzése is
másfél éve? akkor én is szédülnék, vagy inkább szét dülnék:D
biztos hogy nem lehet ezen változtatni?
19 éves vagyok..
Lassan másfél éve itthon a szobámban töltöm minden napom, ne kérdezzétek miért..
Mindegy, ha nem múlik majd elmegyek orvoshoz.
De azért érdekes, hogy csak este érzem, mikor egyedül leszek a szobámban, és netezek..
akkor doki, és a vérnyomásodat mérje meg, ad egy kis készüléket amit egy napig hordasz éjjel-nappal és abból látja majd ha gond van
ha kell ad gyógyszert
ha nincs gond akkor meg megnyugszol
de a fogyót azt csináld tovább
Az milyen, amikor valaki nem szédül, "csak olyan, mintha szédülne"??
A magas vérnyomás azért tény, úgy gondolom! És az az, amibe úgy lehet belehalni, hogy előtte nem fogod érezni!!!
na ide figyelj zsepike, választhatsz!
ha akarsz legyél pánikbeteg, csak minek?
inkább ne akard:)
tények:
dagadt vagy, magas a vérnyomásod, nem mozogtál
megoldás:
fogyozz, de okosan, ne csökkentsd ennyire le a kcalt, mert ez is okozhat szédülést.
menj dokihoz, mondjon valamit a vérnyomásodról, említsd meg neki a fogyokúrát is
első mozgásod a séta legyen, sok-sok séta napi 1-2 óra, majd ha megy jöhet a tánc, vagy könnyű torna, és futás csak ha már ladtál a kilókból rendesen, mert a térded tönkre megy.
ha szomorú vagy, hallgass zenét, kabarét stb.
További ajánlott fórumok:
- Nagymértékű gázképződéssel, szélgörcsökkel, stb. küzdök több mint egy éve. Olyan embert keresek, akit hasonló probléma gyötör napi szinten.
- Ha a kisgyerek élőlényt utánoz, állatok szerepébe bújik napi szinten. Az normális?
- Párkapcsolatban élek, napi szinten vannak veszekedések, ..(Én Ikrek, Ő Bak) Mi az a pont, amikor már jobb egymás nélkül, mint nyüglődni?
- Fogzásnál 4 hónapos babának napi szinten hány alkalom a normális hasmenés?
- 1 éves kisfiam nagyon kevés folyadékot iszik kb 500 ml-t napi szinten.Félek hogy ez túl kevés a szervezetének! Valaki tudna tanácsot adni?
- Miért kérte, hogy ne beszéljünk többet, mikor sokszor napi szinten beszéltünk?