Napi átlag 14 ezer lépésem van, ebben 30 perc tempós... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Túlsúlynál a gyaloglás - főleg, ha még tempós is - az egyik legjobb mozgásforma.
Nem terheli túl az ízületeket. Nem kell hozzá költséges felszerelés, bármikor, bárhol végezhető.
Ügyesen csinálod. Előbb-utóbb meglesz az eredménye.
Főleg, ha még az étkezésre is figyelsz.
1. Tök mindegy, mit ír az orvos a papírodra. Napi 14 ezer lépéstől javul az egészséged ahhoz képest, mintha nem csinálnád, és ez a lényeg.
2. Nekem a gyaloglást sportnak vette az orvos. Pedig akkor mást nem csináltam, mondtam is, hogy nem sportolok, de szóba került, hogy napi szinten több km- sétálok a kutyámmal, ő maga mondta hogy de akkor sportolok.
A rendszeres gyaloglás sokkal hasznosabb, mint heti két edzés, de a többi napon passzivitás. Egyre több tanulmány szól amellett, hogy kicsi, ámde rendszeres átmozgatások, séták milyen pozitív élettani hatással bírnak.
Ne vedd úgy a szívedre az orvos szavait, ha te nem érzed magad lustának, akkor mindegy is, mit ír a papírra.
Az étkezéssel kapcsolatos tanácsait átgondolnám azért. Bár piszok nehéz megfogadni valaki tanácsát (még ha igaza is van), ha számodra nem hiteles. De objektív módon érdemes lenne átgondolni, hogy azon valamennyit tudsz-e változtatni.
Ha emellett nincs káros szenvedélyed, akkor többet teszel magadért, mint a lakosság 80%-a. Hajrá!
Érdekes lehet a sport pontos definíciója, mivel nem csak a magas fizikai aktivitással járó tevékenységeket sorolják ide. Például a sakkot. Természetesen az nem a klasszikus értelemben vett sport. Komolyabb szinten nagy kitartást és terhelést jelent szellemileg, de nem követel erős fizikai igénybevételt.
Ha nagyon bővíteni szeretnénk a kört, fel lehetne sorolni az e-sportokat is, azaz a virtuális sportokat, ahol videojátékosok versenyeznek egymással.
Nordic waLKING KÉT BOTTAL HÓ NÉLKÜL IS
Tényleg írtad, de a tempós gyaloglás valahogy elkerülte a figyelmemet. Bocs.
Mondom, ügyes vagy. Ne is add fel!
Nem tudhatom, mi zajlott a rendelőben, és a doktornő tényleg undok módon oktatott-e ki, vagy te vagy érzékenyebb. Volt már nálam is olyan, hogy másként érzékeltem olyan dolgokat, amiben nem volt semmi rossz szándék, csak éppen rossz passzban voltam.
Tedd túl magad ezen, ne emészd magad!
A pilatest én inkább olyan gyógytornaszerűnek mondanám, ami természetesen nagyon jó és aki nincs "edzésben" még megerőltető is lehet számára.
A jóga, viszont semmiképpen nem sport.
"A jógát – ami egy több ezer éves hagyományokra épülő rendszer – nem lehet egyszerű sportként kezelni annak ellenére sem, hogy gyakorlataival számtalan kedvező fizikai hatást gyakorol szervezetünkre. A jóga több mint sportág, több mint testedzés : egy komplex életmód rendszer, amely az életünk minden területén kifejti pozitív hatásait." Ebből, ezekből sem tartanak versenyeket, mint pl. egy versenytáncból, karate és sorolhatnánk több oldalon keresztül, de nagyon jó hatással van a szervezetünkre, ahogy a séta is.
Értem. De idáig nem tempós gyaloglásról beszéltél, hanem arról, hogy napi14000 lépést teszel meg.
Lehet, hogyha azt mondtad volna az orvosnak, hogy rendszeresen gyalogolsz, akkor azt írta volna a lapodra, hogy sportolsz.
De továbbra sem értem, hogy miért akkora gond ez neked. Ha ráírta volna a lapodra, hogy sportolsz, akkor nyugodtabb lennél?
György tea oldalon olvasd el mit tud a zsurló tea.
Segíthet;)
Az más. A pulzusnak is jól meg kell, hogy emelkedjen, hogy valamit érjen is.
A versenygyaloglás nem a séta. Azok olyan furcsa léptekkel haladnak. Nem lehet keverni a sportot, a mezei gyors, ütemes léptekkel.
További ajánlott fórumok:
- Mi dühít most pont ebben a pillanatban?
- Ha egy szóval kellene jellemezni az életed ebben a pillanatban......
- Minek örülsz most - ebben a pillanatban?
- Normatív lakásfenntartási támogatás, ebben az esetben azt jelenti, hogy ez az átlagos?
- Lefrissítettem a mai 5400 lépésemet. 😭 Így most 5 lépésem...
- Népliget-délutáni tempós sétához keresek valakit