Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni. (tudásbázis)
Azt hittem hogy ez az öklendezés csak nekem probléma. Legalább is a fogorvosom úgy leteremtett hogy nem szabad ilyen kényesnek lenni, hogy hajaj, azt hittem én ilyen különösen nyafogós vagyok, de ezek szerint másnak is probléma.
Még a fájdalmat is jobban bírom, mint a hányingert. :$
Fogmosás: gyerekfogkefével, lassan, óvatosan, gyakran kiköpve a habot, valami finom, citromízű fogkrémmel. De így is gyakran rámtör az öklendezés.
Szia Nem tudom elmentél e már de É is megpróbálok beléd lelket önteni, elmesélem mi van velem ha van kedved elolvasod, de ajánlom mert ugyanabban a cipőben járunk.
8 éve iskola fogászatra mentünk nem szóltak h menni kell és jó gyerek révén nem ettem, fogat tömni mentem megkaptam a "szurit" és ki küldtek h várjam meg míg hatni fog igen de elájultam és szó szerint pofára estem a székből arra keltem fel h benn ülök a székben és körülöttem sokan borogatnak ébrezgetnek.
A felső fogsoromban sok fog volt és az eséstől a sor elé csúszott 1 fog ráadásul el is tört, mit ne mondjak csúnya látvány visszamentem és nem segítettek azóta nem voltam. Féltem visszamenni
Most már lassan 2 hónapja tudom h lyukas az egyik fogam és fájt is egyszer elmentem egy magán dokihoz akit mindenki javasolt tányleg jó fej végül esztékára megcsinálja a fogam és ez nagyon jó DE
a félelem még itt van bennem. Elmeséltem mi történ és azt javasolta minden alkalom előtt (mert kiderült h több fogtömés kell mint ahogy én hittem) vegyek be EGY SZEM NYUGTATÓT és mindig egyek előtte mert ÉHGYOMORRA NEM SZABAD MENNI. És most itt tartok van még hátra 5 kezelés és csak egyen vagyok túl holnap reggel jelenésem van 8 órára, de nyugtatót azt szedem nem szeretnék még egyszer pofára esni :)
Bocsi kicsit hosszúra sikerült de talán segít ez a történet meg a nyugtató :) De ne erőset pl frontint lehet szedni
Én is nagyon féltem a fogorvostól.Ez egy régi történet, ha van kedvetek elolvassátok. Még kb 1979-ben egy éjszaka nagyon fájt a fogam.Péntek éjszaka volt.Másnap reggel még jobban, de akkor már majd megőrültem a fájdalomtól.Akkor még nem volt szabad szombat, a férjem dolgozott. Az akkor kétéves kisfiamat lefektettem aludni, és egy rozsdás laposfogóval próbáltam a saját fogam kihúzni.Persze nem sikerült.Akkor jutott eszembe, hogy a pálinka mennyire jó fájdalomcsillapító és fertőtlenítő.Úgy voltam vele, hogy még a gyerek alszik addig jó lesz az is aztán majd megyek a fogászatra ha felébredt.
Meghúztam az üveget, (jó házi pálinka volt)rajta tartottam a fájós fogamon, és véletlen lenyeltem
Jó is volt vagy 10 percig, de aztán megint elkezdett fájni kegyetlenül.Nem ragozom tovább, elég illuminált állapotban kötöttem ki a dokinál.Mivel megjegyezte, hogy én már kellően elzsibbasztottam magam még érzéstelenítőt sem adott.Egy mozdulattal kirántotta a fogam.
A lényeg az egészből az akart lenni,hogy a pálinka jó érzéstelenítő, és bátorságot adó.Azóta már voltam fogászaton sajnos, de ezt a módszert többet nem alkalmaztam,mert a férjem nagyon lekapott a tíz körmömről eme bátorságerősítő megoldás láttán.
Azért próbálunk erőt és lelket önteni Beléd,
ki-ki tudása szerint ! Azt hittem, hogy a sok pozitív példa (kb. 2 hétig) elég lesz hozzá!
Akkor Én (most utóljára) elmondom még a férjem történetét: Ő (is) annyira félt a fogorvostól, hogy azt hitte megoldható fájdalomcsillapítókkal, de sajnos a nászéjszakánkon kellett menni a rettegett fogászati ügyeletre éjszakai foghúzásra!
Gondolom Te nem akarsz éppen valami nyaralás, vagy netán külföldi utazás alatt fogorvoshoz menni??
Szia! Én épp ma voltam fogászaton. szerintem minden a fogorvoson múlik. Én most váltottam dokit, és akihez most járok egy isten:) injekció előtt lidokain, hogy azt se érezzem, utána jön a szuri és aztán már azt csinál velem, amit csak akar, mert semmit nem érzek. Most persze már fáj a fogam (helye), mert kezd elmúlni az érzéstelenítő hatása.
Ne félj, hidd el jobban megéri ha fáj ott 5 percig, mintha otthon szenvednél órákig!
Én szintén félős vagyok a fogorvostól.
Ami nekem segített, hogy a kerületünkben találtam egy dokibácsit, aki addig dumált nekem, amíg úgy ültem be a székébe fogat húzatni, mintha valami barátomhoz mennék csevegni.
Szerintem nagyon sok múlik a doki hozzáállásán!
Jártam olyan dokinál, aki közölte, hogy fogköves a fogam gyulladt az ínyem, addíg ő hozzá nem nyúl, amíg ezek a szájamban vannak.
Hát nem is mentem vissza hozzá!!!!
Mindezt nem kevés pénzért úgy megjegyezném....
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?