Nagymama után elnevezni az unokát? (beszélgetős fórum)
Fu én is! 😍
Nem tudom mi lehet azzal a hoxàssal aki rám írt egyszer, hogy megadtam neki a löketet és köszöni szépen. Vagyis tudom, mert rám írt, de hogyan èrezheti magát vajon?
Engem az áramszolgáltató ügyintézője akart meggyőzni. Szerintem csak rám hagyta a végén és bevéste a régi nevem.
Persze, aki megváltoztatja a nevét, az olvasni is elfelejt?
mekkora öröm volt megkapni azt a határozatot meg a születésit! Napokig nem tettem el, nézegettem.
Én sem értem igazán, valószínűleg fél. Én is olvastam olyat, hogy meghasonlik, aki nevet változtat...
A vezetéknevem most a régi sváb családi név, a kényszerűen magyarosított helyett. Senkit nem érdekel, én vagyok az utolsó családtag, de mégis elégtétel.
Emlékszem amikor egy volt kolléganőm meg akart győzni arról, hogy nekem az irataimban a születési nevem van csak nem néztem meg jól. 😫😅
Hiába mondtam neki, hogy a felvett nèv a születési nevem is.
Hű,meg kell néznem. Talán 2016.
Igen: az okirat keltezése 2016. jan. 7.
Nem a KHR miatt kérdezem:DDD
Csak érdekel, hogy működik, mert én azt gondoltam, hogy ha meg is változtatja valaki a neveit, attól még a születési nevét kell használnia.
Erről eszembe jutott egy vicc:
Bemegy az ember a hivatalba, hogy megakarja változtatni a nevét.
-Hát, hogy hivják?
-Trágya Lajos
-Aaaa, hát ez tényleg csúnya, na és mire akarja megváltoztatni?
- Trágya Gézára
:)
Természetesen.
A banknál folyamatos a tagságom, KHR-es nem vagyok.
Ja, és eszembe jutott, hogy egyszer, amikor nyitottam számlát, akkor a program megkérdezte, hogy nincs e ikertestvérem?
Gondolom azért, mert a születési dátumunk és az anyánk neve azonos volt....:DDDD
A mi programunk nem ilyet kérdez, hanem ha 2 adat megegyezik már nálunk szereplő ügyfél adatával, akkor kiírja, hogy már létezik ilyen ügyfél...
Nem tudom, hogy mire kérdeznek rá.
De volt olyan ügyfél, aki pl. Juliánna volt és ha Juliannaként kérdeztük le, akkor persze nem volt KHR-es.
Az egy dolog, hogy leadtad a névváltozást, de a születési nevedhez, akkor nem Kovács Julit írsz, hanem Varga Marit?
Nem, mert anyám neve és a többi adatom ugyanaz maradt.
Sőt ahova csak eszembe jutott, mindenüvé bementem az új papírokkal és a névváltozási okirattal. A bankba is.
És akkor te egy teljesen új ember leszel így?
Sehová nem írod be a születésinevedet?
És egy kis bank: ha tegyük fel a régi neveddel fent vagy a KHR listán, akkor az új neveddel egy teljesen tisztalappal mehetsz be a bankban, mert nem mondod el, hogy te tulajdonképpen Kovács Julikaként születtél, hanem leadod az új Varga Mari nevet?
Amikor férjhez mentél, nem változott a születési neved.
Én viszont teljesen megváltoztattam a nevem, a vezeték- és az utónevet is, tehát születési nevet változtattam.
Ezért először az anyakönvvvezető, aki az egészet intézte, bevonta a régi születési anyakönyvit, és postán kaptam szép újat. Az már A4 méretű.
További ajánlott fórumok:
- Aktív korú nagymamaként nem érzem magam jól mint ingyen...
- Kisgyerekes anyukák, nagymamák: Szerintetek normális dolog?
- Mit szólnátok, ha gyerekvállalás előtt a párotok azzal állna elő, hogy valamelyik exbarátnőjéről szeretné elnevezni a közös gyermeketeket?
- Mi a véleményed arról, ha válás után az apai nagymama a gyerekek előtt festi ki az anya fotóját, azt nevetségessé téve?
- Nyugdíjas nagymamám 40 ezer forintot kapott mezőgazdasági bevételként - mennyi adót kell ezután fizetnie?
- Véglegesített rokkantnyugdíjas nagymama elmehet gyesre a baba 1 éves kora után a babával?