Nagyhatalom lett a közösségi oldal? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nagyhatalom lett a közösségi oldal?
annak a szonak a jelentese, amit leirtam, es H-betuvel kezdodik:
nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program”-ot jelent.
az idojarast kepesek vele befolyasolni, vihart, aszalyt, foldrengest, amit akarnak...es mind ezt buntetlenul,mert ra lehet fogni az idojaras viszontagsagara,vagy a joistenre:)
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen jelentése lehet ennek a szónak, de ezek után nem merek rákeresni.
Attól is félek, nehogy felcseréljem a betűket, ha pl. azt írom le, hogy a kutya "harap". Lehet máris gyanús lettem?
mint emlitettem en nagyon is kepben vagyok azzal,amit te leirtal..
a mobilt akkor is tudjak kovetni, ha kikapcsolod..mert ahogy kikapcsolod a SIM kartya jelet kuld a muholdnak, es ha bekapcsolod ugyan igy tesz..szoval,nem lehet elbujni annyi biztos, \
az mar masik tema ,hogy ez jo vagy nem ....
persze,hogy vannak kulcs szavak,amiket egy rendszer figyel, en ezzel is tisztaban vagyok, nem ma jottem a falvedorol, es ezt semmi hatso szandek nelkul nirom, nem kotekedes celjabol.
tudnek sorolni rengeteg dolgot,amirol az emberek nem tudnak, csak ha tudnanak akkor nagy lenne a panik..ezert van eltitkolva rengeteg dolog ami a vilagban zajlik...
"Ezek az intézkedések mindannyiunk biztonságát szolgálják"
Ezt te komolyan elhiszed? Egy kérdés: chipet is rakatnál magadba, a saját érdekedben?
a te bejegyzeseddel egy baj van!!!
az,hogy IGAZ:)
a masik baj meg az, es ez talan meg nagyobb baj,hogy sok,rengeteg ember van akik nem hiszik el azokat a dolgokat,amikrol meg nem hallotak,pedig igy van..
barkibol lehet bunbakot csinalni, es az eddig elkuldott sms-tol kezdve, a hivasokig minden, de minden tarolva van...minden lepesunket kovetik, figyelik..
nekem van egy csoportom a facebookon,olyan dolgokat osztunk meg egymassal egy zart csoporton belul,melyek nem mindennapiak,pl.:HAARP-rol, az Illuminatikrol,stb..a nem letezo globalis felemlegedesrol a vedooltasok veszelyeirol,de epp azert zart a csoportom,hogy olyan szemelyek ne is lassak,es ne szoljanak hozza butasagokat,akik nem tartoznak az ebredok koze..
valakinek jobb ha nem tudja az igazsagot, mert igy boldogabban el:D
csak majd egyszer meglepodik, ha beutt a krakk:D
Azt hittem magunkról, hogy tudatos és elővigyázatos internethasználók vagyunk, és azok veszélyeztetettek, akik válogatás nélkül mindenre ráklikkelnek.
Egyszer el voltunk utazva, be sem volt kapcsolva a számítógép, (ahol voltunk, ott sem jelentkeztünk be) és eközben lebeszélték az egyik szolgáltatónál előre feltöltött (VOIP) egyenlegünket. Visszanéztük a forgalmat, volt benne: Szomália, Kelet-Timor, Palesztina, USA, stb.
Amit leírtam, nem kapcsolódik a közösségi oldalhoz, csak egy internetes tapasztalat, hogy bárki lehet "áldozat".
"Az események a héten pörögtek fel, amikor a tervezett változtatásokkal kapcsolatban az Egyesült Államok hat legtekintélyesebb, adatvédelemmel foglalkozó szervezete közös levélben fordult a felügyelő hatósághoz. Ebben a levélben azt róják fel a Facebook terhére, hogy az új szabályok nem felelnek meg annak a megállapodásnak, amelyet 2011-ben az oldal és Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission – FTC) kötött, mivel biztosítaná a közösségi oldalnak, hogy a felhasználók beleegyezése nélkül használják fel nevüket és képeiket hirdetési célokra."
Ezt én sem értettem, rákérdeztem olyantól, aki többet ért hozzá:A kulcs az, hogy ma már minden weboldalon van facebookos box vagy like gomb vagy ilyesmi Lényegében a legtöbb weboldal részben facebookos. Az a kis beépülő alkalmazás szépen gyűjti az infókat. minden weboldal használ cookikat
Ezeket a gépen tárolja a böngésző. Ott vannak elmentve amúgy a jelszavak is amit megjegyeztetsz vele. Bár az nem minden böngészőnél. Ott tud tárolni rólad a weboldal olyan dolgokat amiket ott csinálsz. Mivel minden oldalon van facebook link is az is csinálhat magának cookit. Ott szépen letárolgatja mit nézegetsz merre jársz stb. Elég tudnia az ip-det már köré tud építeni egy profilt
az én profilomról idegen az égadta világon semmit se lát :D
és túl vagyok az említett korosztáyon ám én is gyakrabban használom gyors üzenetküldésre a közösségi oldalakat (plusz skype) mint az emailt mert manapság az is lassú, nem csekkolják az emberek olyan gyakran mint pl a FB fiókjukat.
Lehet ezt okosan is használni. többet ésszel mint ész nélkül :)
aszta!...én már un. becsületben megőszült idősebb korosztályba tartozom...-nincs mit takargatnom, sehol sem-...mondogatom magamnak, mindaddig míg agyon nem vernek itt, vagy ott()
:)
Hm...
1. Ne a TV és a számítógép nevelje fel a gyermekeinket.
2. A gyufa, kés, közlekedés is veszélyes.
Mindent meg kell tanulni és tanítani a dolgok okos használatára.
Éppen ez az oldal volt az, amkor egy boldog anyuka feltette a kisbabája mezitelen fotóját.
Amikor ezt szóba hoztam, minden voltam, csak urinő nem, de mégis levették a pedofilok kedvenc képeit.
A kamerás felvételem meg a tolvajok kedvencei.
Amúgy majd ez is lecseng, ha más nem, jön valami özönvíz, vagy világvége, vagy áramszünet.
Addig meg nem ártana, ha a szülő foglalkozna a gyerekével, nem a gyerek 10 éve korára esne kétségbe hogy jaj de nagy a szakadék köztük. Hanem születésétől fogva igyekezne egy bizalmi kapcsolatot kialakítani.
De ha a gyerek azt látja, hogy anyu is fészbúkozik egész nap, meg apu is, na most akkor hadd ne várjuk el az ilyen gyerektől, hogy a nagy magányában ne a neten keressen barátokat.
Nem hiszem, hogy probléma, ha mondjuk megosztok magmaról egy képet, vagy a férjemről. Hisz ennyi erővel kimegyünk az utcára, bárki lefotózhat és szabadon felhasználhatja. Sok anyuka nem tudja okosan használni és töltik fel a meztelen baba és kisgyermekfotókat, amiket aztán a sok pedofil bűnöző nézegethet.
Szerintem alap dolog, hogy akár a facebookon akár a twitteren, iwiwen (bár ezutóbbi már lehet nem is működik) olyan beállitkást csinálok, hogy csak a barátaim, iserőseim lássák a kapcsolataimat, a képeimet, a bejegyzéseimet.
Szerintem meg kell tanulni okosan használni és nem kell minden információt megadni. Erre kell megtanitani a gyerekeket és nincs is gond. Vagy legalábbis kevesebb.
Az internet túlnőtt az embereken. Jó dolog az internet, ha jóra használják. De sajnos egyre kevésbé ez a jellemző.
Sajnos sok a tudatlan használója, aki kortól független, mindent kiír, megoszt. Abba nem gondolva, hogy amíg kiírja hogy itt meg ott vagyok, azzal lehetőséget ad a betörőknek, hogy meglepjék a házát pl. Vagy mikor feltesznek tündéri kis fürdetős képet a babájukról, ráadásul globál, azt bármelyik pedofil felhasználhatja. És hasonlók.
Mit érdemes közölni magunkról? Kell-e fotókat feltölteni minden alkalomról?
Nem is gondolnánk, milyen hivatalos szervek kísérik figyelemmel a közösségi oldalakat. Mi minden kideríthető onnan.
Ugrás a teljes írásra: Nagyhatalom lett a közösségi oldal?
További ajánlott fórumok:
- Közösségi oldalon hirdettem egy csizmát. Ma jöttek érte, kifizette a vevő. Erre most ír, hogy nem lett jó a méret, ti visszavennétek?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?
- Tudnál élni a Facebook és más közösségi oldalak nélkül?
- Közösségi oldalak (iwiw, facebook) és a magánszféra
- Miért lettem tiltva közösségi oldalról?
- Regisztráltam egy közösségi oldalra, ahonnan visszaigazoló email-t kellett volna kapnom, de nem kaptam, miért?