Nagycsaládosok ide! (beszélgetős fórum)
Igazából szerintem nem nagy, de ma már annak számít. : ( Csak 3 a gyerek. Egy átlagos autóba beleférünk. :D
Szia.
Én itt vagyok.
Mekkora nagy a családod?
Sziasztok! Még új vagyok a fórumon.Egy kis tájékoztatást szeretnék kérni. Nekem van egy 7,5 éves és egy 5 éves kisfiam, a kiscsajom pedig 3 éves volt nemrég. Még a szabibat töltöm nyár végéig, de igazábl olyan feltételekkel vennének vissza amit nem tudnék vállalni. Ha van hozzáértő annak szívesen venném a tájékoztatását. Ha közös megegyezést aláírnék a munkaviszony megszűnésére, akkor jár a végkielégítés? Ha elmennék főállású anyaságira úgy tudom mellette lehet dolgozni (otthon 8 órát, egyébként 4-et). Folyamatosan agyalok, s arra gondoltam vmi kis vállalkozást kéne csinálnom.Mellette kaphatnám a főállásút? Vagy ez hogy működik? Most akarom megérdeklődni a Munkaügyi hivatalnál, a vállalkozási támogatásokat,, vagy távmunkát vagy valamit. Szép estét nektek. Üdv: Bea
Nyárnak vége,az iskola elkezdődőtt,és itvan az ősz esik az eső márt megint!
Bizony nagy ,ugylátszik mindenki dolgozik vagy más elfoglaltsága van,de bizva bizzunk hogy majd csak leszünk tőbben is ki forumozik.
Sziasztok.Mi már nemszámitunk nagy családosnak pedig 5gyermeket neveltünk és nevelünk a fiuk 28,és26,5 évesek a lányok,a nagy 25,az ikrek juniusban 19 évesek lesznek.És van egy 14 honapos kis unokánk.Szoval a szükebb család 10 fő,de ez változo most éppen visza csappant,karácsonykor 13-an ültünk az asztalnál.
így van.Mi már úgy vagyunk,hogy örülünk ha együtt lehetünk.Bár nálunk a páromnak még van munkahelye.
mivel nincs munkahelyem (vagyis van csak fizetés nélkülin vagyok) igy nem vagyok jogosult az üdülési csekkre. A páromnak sincs bejelentett munkahelye :-((
Pedig jól jönne a segítség s ezzel nem vagyok egyedül!
pedig mi is üdülési csekket igénylünk valahogyan...ha lehet..
szerintem nem fogsz találni,de ha igen nekem is szólj.
A civil szervezetek csak úgy adnak ha te is adsz na és persze legyen munkahelyed.Biztos jó csak akkor mi benne a segítség?
Sziasztok!
Nagycsaládosként milyen civil szervezetnél lehet üdülési csekket vagy segítséget igényelni?
Üdülési alapitványnál sajnos egyik pályázatra sem vagyunk jogosultak :-((
Már láttam a képeit,szépek az Ön gyermekei is és persze az unokák is.Olvasom,hogy az asztmával is küzd,a párom is már 89 óta.
Nem egy flancos helyen voltunk, Balatonnál 1 hétre, nekünk (ötünknek) nem volt drága. Hogy mi a drága, az ugye relatív, másnak, lehet, hogy elérhetetlen, nekünk megfizethető. Ugyanez Horvátországban, vagy Bulgáriában minimum a duplája lett volna, pedig nem drága helyek ezek sem. Görög- vagy Törökországba esetleg egy embernek tudtunk volna ebből a pénzből befizetni. Egyiptomba meg nem vágyom, mert ott rohadt meleg van, és engem itthon is gyakran utolér a fáraó átka.
meglátod nőnek a gyerekek és ezekből az ábrándokból mind valóság lesz nem is olyan sokára...én biztos vagyok benne hogy ez biztos kialakul...én meg a szomszédom medencéjét irigylem miben télen és nyáron is melegviz van...
nagyon szépek a gyerekeitek ...mi is orosháziak vagyunk ma már buda szélén nagyon nagyon ritkán megyünk vissza nosztalgiázni..gyermekeinknek a fővárosban egyszerübb minden....
nyaralni a család mondjuk nagyobb fele volt.. suliba már csak a kisebb fele jár... mi meg dolgozgatunk...
Nekünk amikor még csak 1 volt akkor sem ment.Elképzelhető,hogy inkább másra kellett költeni.Viszont már az is nyaralás volt,ha a párom is itthon volt és együtt voltunk,ezért nem is igazán vágyunk el itthonról.Szeretjük a kis házunkat az utca is csendes és most a kicsikkel is inkább itthon vagyunk.Ha még is elvágyunk Orosháza kb 50km Békéscsaba szintén és oda kocsikázunk egy shoping erejéig.Most néhány napra elmentünk Szegedre Tesókámhoz és a Tatához is viszont számomra nagyon fárasztó volt.
Irigyem azt a sok 3-4-5 gyerekes családot, akik el tudnak menni nyaralni... Mi max. a Fertő-tóig jutunk el kétévente, oda is csak azért, mert van rokon aki ott lakik és ingyen kapunk szállást. Igazi nyaralásról (= szállodában vagy apartmanban, félpanzióval egy hét bárhol) autó nélkül, négy gyerekekkel csak álmodozunk. Kíváncsi lennék, hogy csinálják, akiknek ez sikerül.
Nehéz... sok mindentől függ, de nem lehetetlen.
Fel lehet nevelni négy gyereket az apjuk nélkül????
Most jöttünk haza nyaralásból, nagyon sok nagycsaládot láttunk, nem volt ritka a 3-4-5 gyermek családonként. Egykét nem is láttunk. Úgy tűnt, mindenhol csak gyerekek vannak, jó lenne, ha így nézne ki a magyar átlag.
Nálunk szerencsére nem gond a nyár.Igaz a kicsik nagyon kicsik a nagy meg már el van egyedül is.Viszont ha vissza kell menni dolgozni én sem tudom mi lesz.Felénk semmi nyári program.Még a nagy családos egyesület is csak azoknak van akik isznak és az automatába dobálják a pénzt.Minket sem vettek be azzal a kifogással,hogy nem vagyunk rászorulva.Igaz ez nézőpont kérdése.Azokhoz képest akik elszórják a pénzt és nem a gyerekükre költi azokhoz képest biztos is jobban élünk,de az egy főre jutó nálunk sincs 35 ezer felett.Bocsi,hogy ezzel is untatlak Benneteket,de a lelkemet bánja,hogy hiába van az embernek 3 csemetéje sehova nem veszik számba.Viszont ha naplopó lennék biztosan kellenék.
látom ittmindenki elfoglalt...
Most én jól megvagyok, mert itthon vagyok még 2 évig a legkisebbel, így nincs gond a 2 nagyobbra (8,10 éves), aztán irány a munka, akkor mi lesz nem tudom. Egyik mama rokkant, mindig kevesebbet bír, másik meg nem az a gyerekvigyázó fajta, gyerekek sem akarnak ott lenni. Majd vigyáz a 2 nagy egymásra, meg a törpére, és megosztjuk a férjemmel. Esetleg átmenetileg választom a pedagógusi pályát, míg a legkisebb is felnő :-).
Nálunk ez nagyon vegyesen jön össze két és fél hónapig. Vagy a férjem van itthon szabin, vagy én (persze ennyi szabadság a világon nincs) Volt már egy hét sportnapközi a két kicsinek, segít a szomszédom, akit a gyerekek nagyon szeretnek (ő amolyan pótnagyi) és az anyukámnak is sikerült az egész nyári szünetből 4 délutánt bevállalnia. Ez utóbbit kicsit nehezményezem, mert ez arról szólt, hogy fél kettő és öt között nála lehettek a gyerekek az udvaron. Megjegyzem, a szomszédommal szívesebben vannak a lurkóim, ha valamelyikünk nincs szabin...
Nagyon nehéz tartalmas nyári szünetet összehozni pénz nélkül. Minden tábor nagyon drága:-(
A két nagyobb gyerek már csinál magának programokat, a kicsikre is vigyáznak egy-egy órát szívesen, de az ő nyári szünetük sem arról kell szóljon, hogy bébiszittyót játszanak. Egész napra itthon hagyni őket meg nem lehet, mert ha dolgozom, akkor én 8-fél ötig dolgozom, a férjem két műszakban, hol délelőtt, hol délután.
Én személy szerint gyűlölöm a nyarat, ez egy óriási trauma már évek óta.
Többiek? Mi a helyzet?
Ki vigyáz a szünetben a sok gyerekre?
Nálunk pont fordítva van; ha nincs suli, akkor sokkal kevesebb a szabadidő, mert ha épp nem házimunkát végzünk, akkor a gyerekeinket szórakoztatjuk mindenféle szuper programmal.
mostmár sokkal több az időnk suli nincs...
További ajánlott fórumok: