NA BUMM :( 0ft os gyerek tartás?!! TANÁCS? TIPP? (beszélgetés)
sziasztook!!
Érdekelne hogy hogy is van ez a gyerektartási dolog :D :D
26 éves srác vagyok, bár már mindenki ismer itt a hoxán :D :D
A lényeg:
Még nincs gyerekem, se barátnöm, de ha jol értelmezem a dolgot csak akkor kell fizetni gyerektartást ha mondjuk én szakítanék a barátnömmel és megvan a gyerek, ha én hagyom ott öket akkor ugye nekem kell fizetni a gyerektartást, ha pedig a csajszi hagy el akkor pedig neki kell a gyerektartást fizetni ugye jol értelmezem? :D :D
ui: de javítson ki valaki ha rosszul értelmezem :D :D
nekem azt mondta ügyvéd anno hogy nálunk is apuka feketézik de a minimum amit állam megálapítana 8 ezer forint ilyenkor is.
de nálunk bonyolult és én inkább nem keresem őt ő se minket nem kell a pénze se...majd egyszer megoldjuk ezt is, modt nyugi van nekem ez a lényeg.
Akkor legalább ezzel nem lesz gond a váláskor. Neki abból valóban nem jár semmi!!
Szerencsédre, apud ezt jól megoldotta...
Az első tárgyalás után,még minimum 1 hónap,mire meglesz a második,mivel gyerekelhelyezés is van.A minimum,amit megállapít a bíróság,mint gyerektartás,ha van keresete,ha nincs,az a mindenkori minimálbér 20%-a,ami 14000.- jelenleg azt hiszem,ha van munkája,ha nincs.Már komolyabban veszik a gyerektartás nem fizetését,valóban lecsukhatják.De sajna,míg a bíróság nem állapította meg a gyerektartást,szerintem nem tudsz semmit tenni.
Nálunk a bíró kihangsúlyozta,hogy olyan nincs,hogy nem fizet,hogy ha a saját létfenttartását veszélyezteti,akkor is fizetnie kell.
Ha nem teljesíti ilyen módon apai kötelességét, azt a bíróság ez év tavaszától szigorúbban veszi:)
Azaz, ha nem fizet gyerek tartást, és nem is szándékozik, és te ezt be tudod bizonyítani, akkor egyrészt behajtják rajta, másrészt és itt a szigorítás. lecsukják!!!!
Tudom, mert az ügyvédem mondta! Én is válok, és két és fél éve nem fizet a gyermekeim apja semmit!
Hát, akkor nem akarlak elkeseríteni, de nehéz menet lesz!!
Az állam előlegezi meg ilyenkor neked a gyerektartást. Még, ha elmaradása is van, akár több hónapra is visszamenőleg.
Hiába van párod, neki a te gyerekedhez ebben az esetben csúnyán fogalmazva "nincs köze"
A volt pasidnak/férjednek kell utána fizetni, amíg a gyermek nappali tagozaton tanul, max. 23 éves koráig) Sőt, ha nem fizet, akkor le is csukhatják...
Ja, ez a legegyszerűbb, és hivatalos is. Ha van rendes bejelentett fizuja, ne is menj bele másba!!
(Ezt a fórum inditónak szántam!!)
Ne menj bele olyasmibe, hogy kézből-kézbe, erre itt már többen ráfizettek...
Amit a bíróság megállapít, azt tiltassa le, ez így a legjobb szerintem.
Szia.
Ha írsz a bírónak, kérd a tartásdíj azonnali megállapítását, és a fizetéséből a letiltást. Ha nem fizet, az állam megelőlegezi, rajta meg behajtják utólag.
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Felszúrt fülő gyerekek anyukái: adnátok tanácsot?
- Mennyi most a gyerektartás összege, és hogyan kell elindítani, ha kapni szeretnék?
- A gyerektartás összefügg a láthatással?
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?