Munkaügyi központ (beszélgetés)
Sziasztok állandóan azt pappolják a tévében megy ez a műsor Munkaügyi Körkép az M2-esen csütörtökön, persze délután 2 órakor nem biztos, hogy mindenki tudja nézni. Amennyien szerintük elhelyezkednek még
mindig magas a munkanélküliek száma. Nem beszélve
meg van határozva kizárólag milyen képzéseket támogatnak hivatalosan, vagy feltudja használni az
illető, vagy nem. Annyira felvágnak az Európai Szociális Alappal, de igazán még nincs látszata
ennek. Bizonyára sokan tapasztaltátok, hogy legalább fél napot el kell tölteni a Munkaügyi
központban, hiába a számitógépes rendszer, olyan
lassan megy az ügyintézés, mint csiga az akácosban. Kész örület, nevezehetjük akár tébolynak, ami itt megy nálunk az kész katasztrófa. Teljesen igazat adok mindenkinek.
Üdv.Anyuci91.
Maximálisan egyetértek azzal amit írtál!
De kérdem én,akkor az állam miért költ feleslegesen évente több milliárdot ezeknek a hivataloknak a működéséhez???
Talán még a tanfolyamok azok,amiknek van értelme,hiszen 4hónap alatt szerezhetsz egy új szakmát,amiért mások 4év alatt küzdenek,de hiába van új papír,mert munka mellé már nem jár! Egy ilyen tanfolyam több százezer forint/fő!
Miért az egészségügyön kell spórolni meg a közbiztonságon meg az infrastruktúrán? Mikor tök felesleges hivatalokat üzemeltetnek több milliárd forintos költségvetéssel????
szia:) szóval egy valamit szeretnék itt elmondani, és nem csak neked, hanem a sorstársaknak is.
A munkaügyi központ nem azért van hogy nektek a munkanélkülieknek legyen munkátok, hanem azért hogy nekik, a dolgozoiknak legyen munkájuk.
Bocs minden munkaügyi kp ostól, nagyon empatikusak vagytok, legalábbis a többség, de munkát nem nagyon lehet ott találni, és lehangolo ott üdőgelni , várakozni ... ott lenni
Tehát aki munkát akar, az irjon egy jó önéletrajzott, irja össze egy telefonkönyvből az összes környékbeli céget intézményt,
irjon cégre szabott kisérőleveleket és el kell küldeni minden céghez, majd egy hétre rá fel kell hivni őket hogy küldtél egy önéletrajzot és megkapták e
ha azt mondják igen, akkor rá lehet finoman kérdezni hogy lenne e lehetőség egy személyes találkozóra is, (még akkor is ha épp most nincs felvétel)
ha azt mondják nem, akkor mond hogy küldesz egyet:)
a másik ut, amit ezzel párhuzamosan kell csinálni, minden ismerősöd rokonod, rég láttott, volt ex szomszéd, szóval mindenki nevét leirod magadnak átgondolod kivel hogy tudnál kapcsolatba lépni és megérdeklődni hogy nem e tud valahol felvételről, és meg tudná e kérdezni pár ismerősét hogy ők tudnak e.
összefuthatsz "véletlenül" is velük, vagy felhivod, vagy emailben, vagy iwien, bárhogy.
sokkal szórakoztatóbb ez mint feleslegesen várni mig kiközvetit a központ, mert ugysem tud..., nem igy muködik a munkaerőpiac, a kapcsolat sokszor fontosabb mint a képzettség, azt a cég ugyis megadja, de fontos hogy ismerjenek, megbizzanak benned és ha egy munkatársuk ajánl akkor nyert ügyed van a kiközvetitett emberekkel szemben.
Igen, de kész rabszolgatartás. Nem tudok olyanról aki minimálbérnél többet kapott volna, és igen érdekesen viszonyulnak a munkadók néhny ismerősömhoz... Mindent akarnak, szinte semmi pénzért.
Van egy sztorim is erről. Egy barátnőm el akart helyezkedni egy kreatív dolgokat árusító boltban. Úgy hirdették meg, hogy eladót keresnek, gyakorlattal, olyat aki regisztrált munkanélküli. Ennyi volt a hirdetésben, semmi több. Barátnőm bement érdeklődni, erre kiderült, hogy olyan embert keresnek, akinek van reklámgrafikusi és marketinges végzettsége is... és természetesen kereskedelmi gyakorlata. Mivel a kreatív bolt melletti pólóműhelyben is neki kellett volna dolgozni párhuzamosan, plussz szombat délután ügynöki tevékenységet ellátni. Mindezt minimálbérért...
Barátnőm csak kereskedő, így elesett a munkától. Bennem megszólalt a szemét ksisördög, bementem jelentkezni. Azt állítottam, hogy minden képesítésem megvan, plussz regisztrált munkanélküli vagyok. Látni kellett volna a nő felragyogó arcát... Azután az anyagiak... Közöltem vele, hogy ne vicceljen, az előző helyemen ezért 280-at kaptam havonta... Majd, ha úgy gondolja, hogy hajlandó megfizetni a munkámat, tárgyalhatunk... Azóta csak a kreatívboltba sikerült rabszolgát találni, a másikba nem. Ennyi mindenhez értő emberke nem is fog ennyiért odamenni.
És ez egy jólmenő cég, de senki nem bírja egy-két hónapnál tovább.
Tudom, hogy nem volt szép amit tettem, de a kisördög...:)
Kriszta
egyes-egyedül azért van "értelme" benne lenni a rendszerben, mert ha nem is csinálnak semmit, ha esetleg találsz magadnak melót, elég rendesen támogatják a munkaadódat. magyarul elméletileg nagyobb esélyed van elhelyezkednem támogatható munkanélküliként mint amúgy.
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- Munkaügyi központ teszt írás?
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Lesz következménye, ha nem jelentkezek a megadott időben a munkaügyi központban?
- Munkaügyi központ képzéseinél, milyen felvételi elbeszélgetés vagy teszt van?
- A GYED letelte után van-e arra lehetőségem, hogy OKJ-s képzésre menjek munkaügyi központon keresztül?