Munkaszerződés módosítás aláírása felmondási idő alatt (beszélgetés)
Köszi!
Megpróbálom.
találtam még egy címet, ahova lehet írni:
Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!
Ma jogásztól érdeklődtem,az a véleménye,hogy keresztbe akarnak tenni,semmiképp se írjam alá.
Mi ez? A terror háza? Nagyon etikátlan a munkáltatóm viselkedése...
Nem, de olvasd el a következöö szakaszt: így lehet rövidebb az az idö, amíg hozzá vagy kötve.
De igazából mindegy is az egész, a lényeg, hogy alá ne írj semmit, amiböl hátrányod származhat.
93. § (1) A munkáltató rendes felmondása esetén köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. Ennek mértéke a felmondási idő fele. A töredéknapot egész napként kell figyelembe venni.
(2) A munkavégzés alól a munkavállalót - legalább a felmentési idő felének megfelelő időtartamban - a kívánságának megfelelő időben és részletekben kell felmenteni.
(3) A munkavégzés alóli felmentés időtartamára a munkavállalót átlagkeresete illeti meg. Nem illeti meg átlagkereset a munkavállalót arra az időre, amely alatt munkabérre egyébként sem lenne jogosult.
(4) Ha a munkavállalót a felmondási idő letelte előtt a munkavégzés alól végleg felmentették és a munkabér fizetését kizáró körülmény a munkavállalónak a munkavégzés alóli felmentése után következett be, a már kifizetett munkabért visszakövetelni nem lehet. A felmentés tartamára kifizetett átlagkereset akkor sem követelhető vissza, ha a munkavállaló a felmentési idő alatt munkavégzéssel járó jogviszonyt létesít.
Szintén Mt.
A felmondási idö legalább felére a munkavállaó kérésére munkáltató a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni köteles. :)
Csak arra nem emlékszem már pontosan, hogy benne van-e, hogy kérni kell, vagy nincs.
Miért kell felmenteni a felére?
A munka törvénykönyve alapján 30 nap + 15 nap az évek után,tehát 45 nap a felmondási időm.
Na várj csak egy kicsit!!! A femondási idöd legalább felére fel kell mentenie a munkavégzés alól, ami azt jelenti, hogy nem jársz be melózni, de fizut kapsz.
Példa: ha 6 hét a felmondási idöd (ez a szerzödésedben benne van, hogy mennyi), az azt jelenti, hogy a felmondásod átvételétöl számított 6 hétig még munkaviszonyban vagy, de ebböl maximum 3 hetet kell dolgoznod.
Inkább nem írom alá,nehogy valamelyik &-nál elbukjak.
Van egy olyan pont is,hogy vezetőnek minősülök.Csak éppen azokat a jogokat nem engedték gyakorolni...
Pl:kötetlen munkaidő,szabadságot nem kell kérelmezni stb.
Igenis,minden órámmal el kellett számolnom.Sőt szabiért idén is könyörögtem,hogy a 30 napból 3 napra elmehessek.Még 2 napot tudtam kivenni a 30 nap ból:((((
Magyarul: ha átolvasod a szerzödést, és az alapján semmilyen hátrány nem érhet (még az is lehet, hogy benne van, hogy mennyi a felmondási idöd, és esetleg hosszabbat akarnak bevasalni, mint hiszed), és tényleg csak arra megy ki a játék, hogy a saját trehány munkájukat elkendözzék, akkor akár alá is írhatod, lelked rajta, hogy a neveded írod egy hónapokkal ezelötti dátum mellé. És akkor még hálásak lehetnek Neked.
Ha átolvasod a szerzödést, és csak egyetlen pontja is gyanús, hogy hátrányod származhat belöle, ráadásul még utálod is öket, akkor röhögj egy nagyot és ne írj alá semmit. Ennyi.
A munkaszerzödésnek vannak kötelezö elemei, és ha ezek közül bármelyikben változás áll be, akkor a szerzödést módosítani kell.
Elvileg valóban "lepapírozás" nélkül emelkedett a fizu, amit talán vissza is kérhetnének. De szerintem nincs az a bíróság, amelyik megítélné nekik. :)
nekem amikor utólag adtak munkaszerződés módosítást, ráírtam a dátumot, amikor aláírtam
de az nem felmondás alatt volt, és kb 1-2 héttel később volt csak
szerintem tedd fel itt a kérdésedet: