Munkahelyi féltékenység, hogy kezeljem? (beszélgetés)
Szerintem a csajok kavarnak a legtöbbet köztük.
Nem tetszik nekik a két "vezéregyéniség" és mivel más eszközük nincs, így próbálják meggyengîteni őket "szeretetkontosbe" burkolva.
Ki hogy van vele. Szerintem az ilyen már átmegy a nevetséges kategóriába.
Bár, sok embernek van feltűnési viszketegsége... :)
Ezt mintha én írtam volna! Te jó ég! Nekem is van egy pont ugyanilyen kolléganőm! Le se írom, mert ugyanezt csinálja!
Én próbálok falat húzni magunk közé, mert egy pszichopatának tartom. Nem normális ez a viselkedés, annyi biztos! De sajnos mi nem váltásban dolgozunk, hanem egész nap össze vagyunk zárva és úgy megy a féltékenykedés. Akárhányszor beszélgetek valakivel, már látom, hogy savanyodik el az arca, meg feltűnően bámul. A munkában is akadályoz, már volt is ebből baj, mert nem haladt a munka. Ha valakivel beszélgetek, akkor arra az emberre rátelepszik. Érdekes, hogy mindig azokkal lesz jóban, akikkel én is.
Én már rettentően unom ezt az óvodás drámát. Nem egyszer megfordult a fejemben, hogy inkább felmondok. Rátelepszik a hangulatomra, a közérzetemre, elegem van belőle. Szeretnék nyugodtan dolgozni és normálisan beszélgetni a kollégáimmal anélkül, hogy egy két éves érzelmi szintjén lévő felnőtt nő csimpaszkodna a nyakamon.
Próbáltam vele beszélni erről, nem ment. Sőt, még én jöttem ki belőle rosszul. Úgyhogy ezeket a próbálkozásokat feladtam.
Heten voltunk az eredeti csapatban és már 8 éve együtt dolgozunk, amikor felvettek egy pasit hozzánk. Igen! Pasi!
Kb. fél év alatt összeugrasztott mindenkit mindenkivel és utána ártatlan képpel mondta, hogy ő nem csinált semmit.
Nem sztorizok, mert hosszú lenne. Sosem gondoltam volna, hogy ez meg fog történni.
Azóta már nem vagyunk kollégák, azaz én és még egy pasi egy helyen dolgozunk és minden rendben van köztünk, annak ellenére, hogy azt hittük végleges az egymás ellenfordulás...Azaz másik 3 volt kollégával rendszeresen beszélünk;)
Velünk nem bírtak. :)
Minket még a főnökök sem raktak külön soha. Együtt mentünk be felmondani, mikor az egyiket jogtalanul akartâk elküldeni. Senki nem ment sehova. Maradtunk. :)
Ahol a figyelem, ott az energia.
Te vele foglalkozol, ő veled...
Gyerekes kicsit, nem? :D
Nem is értem, ha nem közvetlen munkatársad, miért zavar ez.
Akkor hívd össze a csapatot, és beszéd meg velük. A bajkeverővel is, szemtől szemben. Mert itt csak felesleges porkavarás, eredménye nem lesz.
Vagy ha még okosabban akarod csinálni, hívd el őt külön, fogd ki a szelet a vitorlájából.
Simán megtudják csinálni.
Vannak a furgangosabbnál-furfangosabb jellemű emberek, akik célba érnek sok-sok munkával...
Véleményem szerint kevesebbet foglalkozz a másikkal és többet magaddal...Sok problémát megelőzöl.
Szerinted neki mi lenne a véleménye rólad, ha tudná, hogy fórumot indítottál róla és a féltékenységéről?
Egymással vagytok elfoglalva ahelyett, hogy normális emberi kapcsolatokat létesítenétek, versengtek.
Ha másfél éve működik a csapat vele is, mi a gond?
Te is túltolod a dolgot szerintem.
"utána meg kétségbeesetten programokat szervez ő is olyan kollégával akivel amúgy nem is annyira közvetlen a viszonya."
Gondolom, azért pisztolyt nem tart senki tarkójához hogy muszáj menni vele.
Ha nem neked csinál jelenetet, amiért más kolléganővel programot csinálsz, akkor nem kell róla tudomást venni.
Ha esetleg neked tesz szemrehányást, juttasd az eszébe, hogy semmi köze hozzá, szálljon le rólad, nincs joga beleavatkozni a magánéletedbe...
Ha pedig közvetlenül neked nem szól, csak a másik műszak dolgozóinak, ha őket zavarja, igazítsák el ők... az nem a te dolgod.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Hogy legyek úrrá a féltékenységemen?
- Mennyire vagy féltékeny a párodra?Van okod?Tesz olyat hogy legyen?
- Van olyan szó, amit a családod használ, de suliban, munkahelyen nem értették, hogy miről beszélsz?
- Hogy kezeljem a féltékenységem okozta zűröket?