Munka és várandósság: Benzinkúton dolgozom. Szerintetek dolgozhatom az első 4-5 hónapban? (beszélgetés)
Ha a dokid rendes, akkor kiír táppénzre, veszélyeztetettnek.
Én könyvesboltban dolgoztam a terhességem alatt. Ott is napi 11 órát kellett állni, és hetente jöttek nyitvatartási idő alatt bepermetezni az üzlethelységet... és persze cipelhettem a könyveket ugyanúgy, mint előtte.
Az 5. hónapig bírtam. Akkor bejelentettek egy leépítést és önként jelentkeztem, hogy engem küldjenek el inkább, mert már úgysem bírom tovább a munkát...
Ebben van valami igaz. sajnos kevés olyan dolog van amitől ne jönne hamarabb a kaszás:(((
Én a benzingőz miatt is hagytam abba, meg mertolyan volt a kút (mármint akik bejártak), hgoy jobb volt itthon maradni...
Magam ellen beszélve (mint munkaadó), de a privát véleményem: amit leírtam, az a munka törvénykönyvében van. A munkáltatódnak is ismernie, és BETARTANIA kell. Mit veszíthetsz, világosítsd fel. Már bocsi, de mivel várandós vagy, NEM rúghat ki (kivétel a pénzzel való visszaélés esete), szépen felvilágosítod a jogaidról. Ha betartja ok, ha nem, hát akkor jöhet a táppénz. De ennek őmaga sem fog örülni!
Légy határozott, és minél előbb jelentsd be a várandósságodat egy tanu jelenlétében, mert onnantól védve vagy és le sem tagadhatja. :) Ezt a békát be kell nyelnie.
Benzinkút 200 m-es körzetében lakóknál gyakoribb a leukémia.
Ezt Te írtad ide így... de mindegy...
ne háborodj fel. te írtad, én reagáltam...
Te dolgoznél olyan helyen ahol gyakoribb lehet a leukémia... na ez a baromság
3 éve üzemeltetünk 2 benzinkutat vidéken, előtte a férjem 9 évig volt kutas. Nap mint nap ott vagyok, közben várandós is voltam (Bencus 2,5 éves). Szerintem nyugodtan dolgozhatsz, minden a kommunikáció kérdése. Mint munkáltató mondom:
- 1. a várandós alkalmazottat nem lehet éjszakai műszakra beosztani.
- 2. azokra a napokra, amikor árujön (pl. Shellnél Lekkerland, ami a shop áruit hozza) 2 shoppost kell beosztani, és evidens, hogy nem a várandóssal kell kipakoltatni az árut.
- amúgy cipekedni, emelgetni nem kell
- ha mégis, szólj a kutas kollégádnak.
- attól, hogy hűtőt töltesz fel, nem lesz semmi bajod, hiszen otthon is emelnél 2 db üdítős üveget. (főleg, ha van nagyobb gyerek.... én 39 hetesen is emelgettem a nagyobbikat, aki akkor volt 2,5 éves)
Amúgy 2 hónap múlva fogok államvizsgázni védőnőként.
Szóval egy egészséges várandósságnál ez nem akadály.
- benzinkúton a shopban ma már nem lehet dohányozni.
- nem kell egész nap állni, beszélj a főnököddel, lehet a kasszához egy bárszéket behúzni, üres járatokban meg leülhetsz.
Nem tudom, hogy mekkora forgalmú kúton dolgozol, amiénk nagy forgalmú (napi 8-10.000 l üzemanyag megy el, 1,5-2 milliós kp forgalommal), de nálunk is vannak bőven holtidők.
Mindent meg lehet beszélni a munkaadóval, kollégákkal.
Remélem, hogy segítettem. :)
a belvárosban...
a 8kerben dolgoztam ott van, ot voltam. közvetlen közelben még hol van?
Ha bármi bizonyitaná a leukémiás állítást:
1. akkor senki nem dolgozna kúton
2. nem lehetne lakókörnyezetben
szerintem ez logikus
szerintem ez baromság:)
egyébként meg nagyon ritka a lakóház kút környékén...
Gondolod:)
12 óra állás, éjjel is... Én tudom, csinálni akartam, nem ment. 5 éve kutazom
Én a helyedben nem dolgoznék...
Talpon kell lenned (akár kint vagy, akár bent) és mvel állandóan nyílik-csukódik az ajtó, így a megfázás esélye is nagyobb.
Pláne, ha dohányozni is lehet, ott...
Sziasztok!
Benzinkúton dolgozom.Szerintetek dolgozhatom az első4-5 hónapban?
További ajánlott fórumok:
- Hány hónapos várandósságig tudtatok dolgozni/tanulni?
- Ducik várandósság elött :)
- Teherbeesés és várandósság 35 felett
- Milyen ételt szerettél meg vagy kívántál nagyon a várandósságod alatt?
- Becsaptak már benzinkútom?
- Tíz éve dolgozom egy helyen, most gyesen vagyok, a gyes idején dolgozhatom más munkahelyen?