MTHFR c677t homozigóta (beszélgetés)
Sziasztok.
Kérdésem,hogy a folát szedése meghosszabítja a ciklust?
Valaki volt vagy van hasonló helyzetben?
Szia, sajnálom, hogy nálad is kijött. Nekem nem okozott gondot a teherbeesésnél a gén mutáció, nekem mthfr c677t heterozygóta mutációm van "csak". Amennyire én tudom a gén mutáció is vetélést okozhat már az első trimeszterben is és a folsav felszívódás zavarát okozza. Valószínű élő folsavat kell majd szedned - én femibion-t szedek - és majd szúrnod kell magad vérhígítóval egész terhesség alatt, valamint szülés után 6 hétig.
Én Fülöp Vilmoshoz járok pesten és neki nagyon szakterülete mind az autoimmun dolgokból adódó meddőség is, sokan járnak hozzá Leidennel és gén mutációval is és alapból a meddők és habituális vetélők is. Gondolom ti is ki lettetek vizsgálva tetőtől talpig, de én őt nagyon ajánlani tudom, ha nem sikerül a teherbeesés mert nagyon alapos és tényleg minden részletre figyel.
sziasztok,a segítségeteket kérném,ti biztos jobban értetek hozzá.
most kaptam meg a leletemet,ahol ezt írják:
factor V gén Leiden mutáció:heterozigóta mutációt hordozó
MTHFR gén C677T mutáció:homozigóta mutációt hordozó
ez mennyire rossz lelet? babát szeretnénk,másfél éve nem jön össze,már lombikon is voltam.
Ez akadályozza a teherbe esést?
Szia,
Sajnálom, hogy nálatok is kijött ez a fránya gén mutáció. Én Femibion 800-at szedtem és a párom is amíg teherbe nem estem. Nekem még aspirin protectet kellett szednem vérhígító gyanánt. Aztán 2 hete az uh-n nem volt szívhang, akkor lettem volna 8 hetes, ez a 3. vetélésem volt... Tudom, hogy nekünk is sikerülni fog, de most nagyon nehéz. Mi is toljuk a témát lehet, hogy évekig. Kitartást és mielőbbi babavárást kívánok nektek!
Szia Timi!
Január elején megcsináltattuk a tesztet. Férjemmel mindketten MTHFR C677T heterozygóták vagyunk. Én a MTHFR A1298C-re is. Voltunk dokinál is, toljuk mindketten a Metafolint rá. Más okok miatt sajnos nem mostanában lesz új lombik... Köszi a támogatást!
Szia! A Gellért laborban nézettem meg.
[link] Nagyon sok féle vizsgálatot csinálnak, szuperek és gyorsak. :) Csak kérj időpontot! Miért kell neked megnézetni? A c677t az jó?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy nektek hol vizsgálták ki ezeket a génmutációkat? MTHFR C677T heterozigóta vagyok. Leiden és protrombin rendben.
Nálam a MTHFR A1298C-t kellene még megnézni, illetve a férjemnél az összeset.
(Meddőségi központban nézték nálam ezeket, de nem vagyok benne biztos, hogy a továbbiakat is meg tudom oldani rajtuk keresztül...)
Értem. A lényeg, hogy minden rendben ment és megszületett a nagy fiad :-). Nekünk még 1 hónapot kell várnunk a válaszra. Aztán nagyon bízom benne, hogy elkezdhetünk próbálkozni. Úgy látom, hogy a többi leletem jó, már csak kromoszóma analízis eredményre várunk.
Baby83 tudsz már biztosat, pisiltél már csikosat? :-)
Sokat olvasok a témában, de az orvosom még nem "világosított" fel, tehát nem akarok bezavarni Neked. Mindkettőnket nagyon kivizsgáltak és szerintem ilyen szörnyűség után ez így van rendjén. Amúgy a párom is a Femibion 800-at szedi. :-) én Inofolic-ot.
Nagyon nagyon szurkolok Nektek :-)
Sajnálom, hogy neked is át kellett élned! :(
Még csak nekem nézték meg, szeretném én is tudni a 1298 eredményét is és a páromét is, mert lehet,hogy újra babát várok! Ilyenkor egyébként nem elég,ha aktív folsavat szed az ember? Kíváncsi leszek én is az eredményekre. Senki nem mondta egyébként,hogy a páromét is meg kell nézni...a legtöbb nőgyógyász nem foglalkozik ezekkel! :(
Szia,
Nálunk a páromnak MTHFR A1298C homozygota, nekem pedig MTHFR C677T heterozygota mutációm van. Februárban a 20. héten derült ki, hogy placentáris okok miatt nem fejlődik a magzatom. Nagyon picúr volt még, esélye sem volt a kincsemnek. Mi majd októberben megyünk dokihoz, tehát én még nem tudok mondani infot, hogyan fog kezelni a doki, de az biztos, hogy a páromnak folsav felszívódási gondjai vannak. Nektek is megnézték a párotokat is?