Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » MTHFR c677t homozigóta fórum

MTHFR c677t homozigóta (beszélgetés)

1 2
2019. aug. 10. 08:55

Sziasztok.

Kérdésem,hogy a folát szedése meghosszabítja a ciklust?

Valaki volt vagy van hasonló helyzetben?

2017. ápr. 4. 08:43
Sziasztok! Ezt a homocisztein szintet melyik doki tudja megnézetni, ki tud vérvételre beutalot adni? Gondolom hematologus biztosan, de esetleg házi doki is? Akiknek magas volt ez a szint, és babát szeretnének, hogy lett kezelve? Csak femibiont kellett szedni és véralvadás gátló injekciókat kapott?
2016. márc. 14. 09:40
30. timi83 (válaszként erre: 29. - Libalány)
2015. szept. 23. 07:30

Szia, sajnálom, hogy nálad is kijött. Nekem nem okozott gondot a teherbeesésnél a gén mutáció, nekem mthfr c677t heterozygóta mutációm van "csak". Amennyire én tudom a gén mutáció is vetélést okozhat már az első trimeszterben is és a folsav felszívódás zavarát okozza. Valószínű élő folsavat kell majd szedned - én femibion-t szedek - és majd szúrnod kell magad vérhígítóval egész terhesség alatt, valamint szülés után 6 hétig.

Én Fülöp Vilmoshoz járok pesten és neki nagyon szakterülete mind az autoimmun dolgokból adódó meddőség is, sokan járnak hozzá Leidennel és gén mutációval is és alapból a meddők és habituális vetélők is. Gondolom ti is ki lettetek vizsgálva tetőtől talpig, de én őt nagyon ajánlani tudom, ha nem sikerül a teherbeesés mert nagyon alapos és tényleg minden részletre figyel.

2015. szept. 20. 18:44

sziasztok,a segítségeteket kérném,ti biztos jobban értetek hozzá.

most kaptam meg a leletemet,ahol ezt írják:

factor V gén Leiden mutáció:heterozigóta mutációt hordozó

MTHFR gén C677T mutáció:homozigóta mutációt hordozó

ez mennyire rossz lelet? babát szeretnénk,másfél éve nem jön össze,már lombikon is voltam.

Ez akadályozza a teherbe esést?

28. timi83
2015. febr. 1. 19:37

Szia,

Sajnálom, hogy nálatok is kijött ez a fránya gén mutáció. Én Femibion 800-at szedtem és a párom is amíg teherbe nem estem. Nekem még aspirin protectet kellett szednem vérhígító gyanánt. Aztán 2 hete az uh-n nem volt szívhang, akkor lettem volna 8 hetes, ez a 3. vetélésem volt... Tudom, hogy nekünk is sikerülni fog, de most nagyon nehéz. Mi is toljuk a témát lehet, hogy évekig. Kitartást és mielőbbi babavárást kívánok nektek!

27. 5716a08abf (válaszként erre: 26. - Timi83)
2015. jan. 31. 00:41

Szia Timi!

Január elején megcsináltattuk a tesztet. Férjemmel mindketten MTHFR C677T heterozygóták vagyunk. Én a MTHFR A1298C-re is. Voltunk dokinál is, toljuk mindketten a Metafolint rá. Más okok miatt sajnos nem mostanában lesz új lombik... Köszi a támogatást!

26. timi83 (válaszként erre: 25. - 5716a08abf)
2014. dec. 2. 10:27
Értem. Kitartást! Kívánom, hogy ez a lombik sikerüljön.
25. 5716a08abf (válaszként erre: 24. - Timi83)
2014. nov. 28. 21:01
A meddőségi központ nem segít, leráztak. Így a Laboratórium lesz, de csak januárban. Anyagiak miatt. A köv. lombikkal most úgyis várunk, legalább fél évet.
24. timi83 (válaszként erre: 23. - 5716a08abf)
2014. nov. 26. 14:28
Sikerült megcsináltatni a tesztet? Esetleg van is már eredményetek?
2014. nov. 8. 23:34
Köszi szépen a tippet! Valószínűleg a Laboratórium lesz, ha TB-re nem megy.
22. timi83 (válaszként erre: 20. - 5716a08abf)
2014. nov. 6. 06:34
Mi a Laboratórium Kft.-nél csináltattuk, meg voltunk velük elégedve.
21. Baby83 (válaszként erre: 20. - 5716a08abf)
2014. nov. 4. 10:19

Szia! A Gellért laborban nézettem meg.

[link] Nagyon sok féle vizsgálatot csinálnak, szuperek és gyorsak. :) Csak kérj időpontot! Miért kell neked megnézetni? A c677t az jó?

2014. nov. 3. 08:15

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy nektek hol vizsgálták ki ezeket a génmutációkat? MTHFR C677T heterozigóta vagyok. Leiden és protrombin rendben.

Nálam a MTHFR A1298C-t kellene még megnézni, illetve a férjemnél az összeset.

(Meddőségi központban nézték nálam ezeket, de nem vagyok benne biztos, hogy a továbbiakat is meg tudom oldani rajtuk keresztül...)

19. timi83
2014. szept. 26. 10:45
Sajnos nem, testileg sem vagyok toppon, lelkileg sem... Tehát mindenképpen várni akarok. Természetgyogyi azt mondta, hogy 2-3 ciklust várjak, én is úgy érzem, hogy annyi még kell...
18. Baby83 (válaszként erre: 17. - Timi83)
2014. szept. 25. 15:05
Lelkileg nem vagy jól? :( A baba úgyis tudja mikor kell jönnie! Nekem is volt most egy nehezebb időszakom, nem is jött össze...
17. timi83 (válaszként erre: 16. - Baby83)
2014. szept. 20. 18:12
Sajnálom. :-( Mi még "kivizsgálási" fázisban vagyunk, nem próbálkozhatunk. Október 9-én megyünk vissza a dokihoz leltekkel, szerintem ő zöld utat ad, megkapjuk az instrukciókat. Viszont elmentem természetgyógyászhoz is, és ő elmondta - amit én is érzek - hogy nagyon nem vagyok jól..., azt ajánlotta 2-3 ciklust hagyjak ki és ő majd megerősít. Kicsit mellen ütött amiket mondott, de legalább tudom...
16. Baby83
2014. szept. 20. 14:59
Sziasztok! Sajnos megjött. :( Új hónap jön... :) Veletek mi újság?
15. timi83 (válaszként erre: 11. - Baby83)
2014. szept. 13. 13:26
Baby83 sikerült tesztened? Izgultam érted. :-) Nekünk is már csak 3 hét és megyünk vissza a dokihoz! Számolom a napkat!
14. timi83
2014. szept. 8. 11:25
Akkor gondolom nektek már a terhesség előtt nézték a homocisztein szintet igaz? Nekem van egy halom papírom, de ezt még nem néztek... pedig placenta infarktusom volt.
2014. szept. 7. 15:28
Homozygotát akartam írni.
12. VendrinerPiroska (válaszként erre: 11. - Baby83)
2014. szept. 7. 15:27
Nos én is olvasgattam eleget a témában, lévén én momozygota vagyok, plusz van még néhány a témába vágó mutációm is. Valóban a homocisztein szint a lényeg és ennek alapján döntik el, hogy milyen kezelésre van szükség. Ha jó a homociszteined, és nincs más trombofiliás mutációd, akkor a plusz B vitaminok teljesen elegendőek. Megjegyezném, hogy nekem a homociszteinem is magas volt, de a Femibiontól gyorsan a normal tartományba került.
11. Baby83
2014. szept. 7. 14:57
Nekem csak a Femibiont mondták, de ha csíkosat pisilek (remélem 1 hét múlva),akkor mindenképpen megnézetem a másik lehetséges génmutációt is. Azért nem gondolom,h nekem problémát okozna,mert a homocisztein szintem tökéletes volt és ez a mutáció ezt a szintet emeli meg...a háziorvosom, aki egyben hematológus is, tőle kérdeztem meg. Ő mondta,h ehhez a mutációhoz nekem nem társul a magas homocisztein szint ezért nem tartja fontosnak a vérhigítót. Némelyik nőgyógyász nem foglalkozik ezekkel a dolgokkal, némelyik pedig túlzásba viszi...az arany középutat nem sok ismeri! :/ Hamarosan Ti is próbálkozhattok! :) Én már nagyon izgulok ;)
10. timi83
2014. szept. 7. 08:00

Értem. A lényeg, hogy minden rendben ment és megszületett a nagy fiad :-). Nekünk még 1 hónapot kell várnunk a válaszra. Aztán nagyon bízom benne, hogy elkezdhetünk próbálkozni. Úgy látom, hogy a többi leletem jó, már csak kromoszóma analízis eredményre várunk.

Baby83 tudsz már biztosat, pisiltél már csikosat? :-)

9. Bcicus (válaszként erre: 8. - Timi83)
2014. szept. 6. 23:08
Nekem már 3 éves a nagy fiam. Nekem semmi tünetem nem volt, de mivel a párom miatt lombikkal lehetett csak gyerekünk így előtte nekem is mindent meg kellett csináltatnom és így derült ki.
8. timi83 (válaszként erre: 7. - Bcicus)
2014. szept. 6. 14:34
Bcicus akkor neked már született babád, vagy éppen most vagy kismama? Neked hogyan mutatkozott ez a gén mutáció?
7. Bcicus (válaszként erre: 3. - Baby83)
2014. szept. 5. 23:27
Nem semmi más gond nem társult hozzá, de már emiatt kellet a vérhigító, nehogy gond legyen.
6. timi83 (válaszként erre: 5. - Baby83)
2014. szept. 5. 21:51

Sokat olvasok a témában, de az orvosom még nem "világosított" fel, tehát nem akarok bezavarni Neked. Mindkettőnket nagyon kivizsgáltak és szerintem ilyen szörnyűség után ez így van rendjén. Amúgy a párom is a Femibion 800-at szedi. :-) én Inofolic-ot.

Nagyon nagyon szurkolok Nektek :-)

2014. szept. 5. 16:01

Sajnálom, hogy neked is át kellett élned! :(

Még csak nekem nézték meg, szeretném én is tudni a 1298 eredményét is és a páromét is, mert lehet,hogy újra babát várok! Ilyenkor egyébként nem elég,ha aktív folsavat szed az ember? Kíváncsi leszek én is az eredményekre. Senki nem mondta egyébként,hogy a páromét is meg kell nézni...a legtöbb nőgyógyász nem foglalkozik ezekkel! :(

4. timi83 (válaszként erre: 1. - Baby83)
2014. szept. 5. 12:15

Szia,

Nálunk a páromnak MTHFR A1298C homozygota, nekem pedig MTHFR C677T heterozygota mutációm van. Februárban a 20. héten derült ki, hogy placentáris okok miatt nem fejlődik a magzatom. Nagyon picúr volt még, esélye sem volt a kincsemnek. Mi majd októberben megyünk dokihoz, tehát én még nem tudok mondani infot, hogyan fog kezelni a doki, de az biztos, hogy a páromnak folsav felszívódási gondjai vannak. Nektek is megnézték a párotokat is?

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook