Második gyerek dilemma? (beszélgetés)
2 gyerekem van es csak par ev van koztunk,de tokre mas lett mindegyik./termeszetre,gondolkodasra/.
Vallaljatok be, a pasi ha szeret, ugy lesz, ahogy szeretned :)
10 evenkent szultem egy gyereket 20-30-es 40 evesen mindharom teljesen mas nevelesben reszesult mindharom teljesen mas gyermek lett mindharom egy ujrakezdes
Akarod újra kezdeni az egészet? Lesz elég erőd és anyagi háttered ha a esetleg mindent egyedül kell csinálnod?
Hát igen, anno. Akkor más világ volt. Ma már sokan nem akarnak kiesni a komfortzónájukból. Szeretik a kényelmet, a biztonságot a kiszámithatóságot. Nincs ezzel baj.
Nekem egy gyerekem sincs, viszont a testvérem közel 10 évvel fiatalabb nálam. Ugyanaz anyánk, apánk, szóval ugyanabból a házasságból születtünk, csak ekkora a korkülönbség. Amit én láttam:a szüleimet megfiatalította egy kisebb gyerek. Nem volt akkor "veszteség élmény" amikor elkerültem egyetemre egy másik városba, mert öcsém még bőven otthon volt. Tök jó testvérek vagyunk, mindig is azok voltunk, bár az eltérő nem meg a közel 10 év miatt nyilván gyerekként-tiniként sosem volt azonos az életszakaszunk, érdeklődésünk, vágyaink, problémáink. Most, hogy én negyvenes, ő meg a harmincas évei közepén jár, ez a 10 év már nem érzékelhető ennyinek.Ja, és ha kellett, tudtam anyagilag is támogatni az öcsém, mert én már dolgoztam, amikor ő volt albérletben lakó egyetemista még. (Persze nem éán adtam a zsebpénzét, de ha kellett pl. 2 havi kaució albira, ki tudtam segíteni)
A fèrjem is ugyan ùgy van mint èn, hogy szeretne is meg nem is. Köszönöm, hogy ìrtatok!
Besegít, akkor mi a baj? Mit kellene még tennie?
Amúgy ő akar még gyereket?
Ó, dehogynem! Kezdődik az ilyem-olyan felvételi, továbbtanulás, én már kétszer érettségiztem, 2 év múlva fogok harmadszor, közben egyetemre is járok megint. :-)
igen, és a fiam is, így tanítottuk :-)
Közel 9 éves lenne a gyereked, mire megszületik a kicsi, azért már nincs annyi gond vele. A férjed is besegít, ha nem is állandóan. Itt nincs kérdés, vagy akarod ezt a babát, vagy nem és kifogásokat keresel.
Gondolom ülve pisil....
csak vicceltem..-))
"Ami vissza tart, hogy nincs segìtsègem,fèrjem besegìt de nem sokat,ùgy èrzem, hogy minden ràm hàrulna viszont a vàgy erősbennem egy kistesò irànt!!!!"
Köpködni fogtok többen, de mi ez a baromi nagy elkényelmesedés?
Anno a falusi nők kézzel mostak sokszor akár 6 vagy több főre, állatokat láttak el, földeken dolgoztak.
Tudom fejlődni kell a korral, mert fateknőben is moshatnánk. DE a férjed besegít. Ha a férjem is szeretne gyereket és én is vágynék rá, engem nem tartanának vissza, az ezzel járó feladatok.
Inkább azon gondolkodnék el, a nagyobb mit szól hozzá, kiskamasz lenne mire a kistestvér megszületne, tudnád-e venni az akadályokat, hogy ne kallódjon el a kamaszodó gyermek, és a picivel is tudj foglalkozni.
Mindkét gyereknek nagyon mások lesznek már az igényei.
Leírtak rólad szólnak. Vajon férjednek mi a véleménye második gyerekről?
Én így nem vállaltam volna. Nekem nagyon rendes férjem van, minden terhet megosztunk.
Sziasztok!
Kisfiam 7 ès fèl èves,vàgyom is meg nem is màsodik gyerekre.
Ami vissza tart, hogy nincs segìtsègem,fèrjem besegìt de nem sokat,ùgy èrzem, hogy minden ràm hàrulna viszont a vàgy erősbennem egy kistesò irànt!!!! Tudom, hogy nekem,nekünk kell eldönteni de kìvàncsi lennèk màsok vèlemènyère!!
Van köztetek aki ebben a helyzetben van ès vàllalt màsodikat akàr harmadikat is? Ha igen akkor hogy oldottàtok meg, esetleg megbàntàtok? Köszönöm szèpen az őszinte vàlaszokat!
További ajánlott fórumok: