Mosás mosószódával (beszélgetés)
A mosószóda elég erős lúg, az sem környezetkímélő, csak olcsó.
A mosogatószer hatásfokát remekül javítja.
Szeretem a környezet kímélő szereket. De sajnos nálam csak a mosópor vált be.
95százalékban olajos melós ruhákat mosok ott meg bármit kevertem a mosó szódához semmi nem mosta tisztára a ruháimat kivéve a mosópor.
Sajnos ez van.
Nekem a mosószóda után pl kemény lett a ruhám hiába öblítettem ecettel meg illó olajjal.
A zoknikat, ha nagyon foltosak, hideg vízzel lazán mozgatva kézzel mosom.
Ha már kijött a nagyja (pár pillanat csak), akkor beszappanozom sima szappannal. Kicsit mosom vele, majd hagyom állni, nem a vízben! Mondjuk a mosdó szélén, míg végzek a fürdéssel. Utána kicsit még átmozgatom és vagy lehet már öblíteni, vagy mehet a mosásba.
Én előmosáshoz néha teszek a gépbe.
A konyharuhákat mosószódás forró vízbe áztatom, így kiázik a zsíros pecsét belőle. Ezután 60 fokban, mosószódával mosom ki, mert a mosószer illatanyaga sem kell, ha ételt vagy tésztát takarok le a ruhával.
Nem bolondság előre feloldani egy kevés meleg vízben.
Mosószert olcsón veszek, a coop saját mosógélje másfél liter, simán is csak 499 Ft. (Akciósan még kevesebb.) Nagyon szépen mos.
A mosószóda önmagában valóban fakít.
Én folyékony mosószert készítek belőle, mosószappannal meg szódabikarbónával - 10 liter 1000 ft alatt van és hatékony - persze az olajos cucchoz azért más is kell.
Én kipróbáltam, de nem vált be. :(
Az meg, hogy nem oldódik rendesen károsítja a mosógépet - és nem jó a ruhának és annak hordójának sem. :(
Régóta használok mosószódát.
Csak fehéreket mosok vele,gépben. Van,amit 40 fokon,van,amit 90. Mindkét esetben ecetet is adok a mosáshoz,és sima öblítőt.
A nagyon koszos ruhához még teszek aktív oxigénes fehérítőt is (gyerekeim fehér pólója mondjuk).
Mosóport nem használok,mert a kisebbik fiam allergiás.
Színes ruhákhoz mosódiót használok.
További ajánlott fórumok:
- Mossunk környezettudatosan! Mosópor helyett mosószóda és ecet. Tapasztalatok?
- Folyékony mosószerrel való mosás........
- Használt már valaki automatába mosópor helyett, mosószódát?Ha igen, mi a tapasztalaitok?
- Hol, mennyiért és milyen kiszerelésben lehet Pesten mosószódát venni?
- Használtok mosószódát?
- Készített már valaki öko-tisztítószert mosószódából?