Mondatértelmezés (beszélgetés)
Koszi, nem mintha orulnek, hogy masnak is lehet baja pl. a Kalmopyrintol. :)
Megszallottan elolvasom megis minden egyes gyogyszer tajekoztatojat, amit kapok, megszokasbol. Es ezen igencsak meglepodtem. :)
Mert? Van osszefugges a ketto kozott?
(Amugy van - latod, diplomasan is lehet hulyeseget kerdezni, majd te is megtapasztalod, ha neked is lesz.)
Beneztem, eszembe sem jutott, hogy egy betegtajekoztatot hibasan adjanak ki, igy atsiklottam felette.
De legalabb megnevettettelek. :)
A Doxycylin egy antibiotikum, ezek a melékhatások azért nagyon ritkák - persze nem vitatom, lehet, hogy pont nálad jelentkeznek.
A gyógyszergyártók azért sorolják fel az összes BNO tételt, hogyha balhé van akkor nyugodtan kijelenthessék: Szóltunk!
Nézd csak a Kalmopyrin betegtájékoztatóját!
"Kezdetben fülzúgás, halláscsökkenés, fejfájás, zavartság, szapora légvétel észlelhető. Nagyobb adagok után (több gramm) légzészavar, a vér túlzott savassága, magas láz, kiszáradás, vérzékenységre való hajlam, tüdőödéma, görcsök, kóma alakulhat ki."
Megneznem, ki bogarassza igy at rajtunk kivul. :D Es hogy hanyan veszik eszre a hibat. :)
En most mindenesetre megnyugodtam. :)
uppa, es meg is oldottad a dolgot! :D
itt ugyanis egy nulla kimaradt, gondolom, mivel a nem gyakori is 1000-bol vizsgalja. :D
koszike, ha nem masoltatod be, sosem veszem eszre! :)
"A nem kívánatos hatásokat az előfordulásuk gyakorisága szerint, megegyezés alapján a következőképpen osztályozzák:
Nagyon gyakori: 10 betegből legalább 1-nél előfordul
Gyakori: 100 betegből 1-10-nél fordul elő
Nem gyakori: 1000 betegből 1-10-nél fordul elő
Ritka: 10 00 betegből 1-10-nél fordul elő
Nagyon ritka: 10 000 betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő
Nem ismert: a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg."
:) Latom, Te is szeretsz a vegere jarni annak, ami nem tiszta. En is ilyen vagyok.
Ha a gondolod, az egeszet elkuldom priviben.
Ha a tájékoztatóban sok mellékhatás szerepel, az nem azt jelenti, hogy a gyógyszer nem biztonságos. Szerintem inkább gyógyszergyártók védik ezzel a seggüket.
A múltkor egy erősebb, vény nélküli fájdalom csillapítónál is találkoztam ilyen extrémül ijesztő mellékhatásokkal. Egészen meg is lepődtem. (azután bevettem a gyógyszert)
Igen, elgondolkodtam rajta, merthogy erzekenyseg barmikor kialakulhat barmire. Elvileg.
Amugy hulyeseg, mar megfogadtam, hogy nem olvasom el ezeket. Egy sima fajdalomcsillapitoeban is olyan remiszto dolgok vannak.
Csak kivancsi voltam, hogy ti hogyan ertelmezitek. :)
Igazad van, nyilvan nagyon sokmindentol fugg, gondolom a sziv allapotatol is stb.
Nem en tettem hozza, fentebb van egy tablazat, hogy a ritka fogalma alatt mit ert a gyarto.
Koszi, hogy irtok! :)
En meg mindig viaskodom. :)
Tudogyuszira irtak fel, de az milyen mar, hogy van, akinek emiatt leall a szive... (tudom, hogy marha ritka).
Szedtem mar 3-szor, azt hiszem, regebben.
Most este kellene elkezdeni.
A tájékoztató egyáltalán nem beszél arról, hogy MIKOR léphetnek fel túlérzékenységi reakciók.
Pusztán leírja ennek tüneteit, valamint azt a tényt, hogy ennek jelentkezése "ritka".
(Bármit is jelentsen ez)
Az 1 az 1000-ből dolgot már te tetted hozzá. Lényeg az, hogy nem nagyon valószínű, hogy előfordul, de előfordulHAT - ők mossák kezeiket, mert ezt ráírták a betegtájékoztatóra.
Hat rohej, de ez kifogott rajtam...
"súlyos akut túlérzékenységi reakciók ritkák. Ezek a következő tünetekben nyilvánulhatnak meg: arcödéma, nyelvduzzanat; a hangrés, illetve a gége légúti szűkületet okozó vizenyője, szapora szívverés (tahikardia), légszomj (diszpnoe), vérnyomásesés, amely az életveszélyes sokkig terjedhet, valamint szívmegállás."
Ez egy betegtajekoztato.
Szerintetek az akut tulerzekenysegi reakcio a gyogyszer osszetevojevel szemben csak akkor lephet fel, ha meg nem szedtem azt ezelott, es nincs tudomasom az allergiarol? Erre akar utalni?
Ha mar szedtem, akkor nem lehetek tulerzekeny ra, ugye?
Vagy tulerzekenyseg barmikor kialakulhat?
Fene akar olyan bogyot beszedni ami minden ezredik embernel szivmegallast okoz...