Mondanátok kiszaggatható keksz és linzer jellegű süteményeket? (tudásbázis)
melyikre gondolsz?
a magvasra? vagy a babkára?
nekem nagyon tetszik mindkettő
Én már csináltam arról a lapról és nagyon zsíros lett, pedig már sülés közben is sok kijött belőle.
Nem tom, nem lett-e elírva valamelyik összetevő.
Moszkauer ez nem szaggatós, hanem lapítós, de szerintem fini lehet (ilyet majd csinálok jövő héten)
Ez egy Nigella recept: Aprósütemény esős napokra
175g puha vaj, 200g barnacukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál mandulaesszencia, 350g liszt, 50g őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só. Mázhoz: kb. 300g porcukor, víz
Keverjük habosra a vajat és a cukrot, amíg szinte már kezd barnulni, majd keverjük hozzá a tojásokat és a mandulaesszenciát. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a sóval. Óvatosan, de biztos kézzel kevergetve adjuk hozzá fokozatosan a szárazanyag-keveréket a vajas-tojásos egyveleghez. Ha még túl ragacsosnak találjuk a formázáshoz, adjunk még hozzá lisztet, de vigyázzunk, nehogy a végén túl kemény legyen a tészta.
osszuk ketté a tésztát, formázzunk belőle két kerek gombócot, csomagoljuk őket folpackba és tegyük pihenni a hűtőbe 1 órára. Tegyük az egyik gombócot kilisztezett deszkára és nyújtsuk kb. fél centi vastagra. Lisztbe mártott formával szaggassuk ki a süteményeket és egymástól kis távolságra fektessük őket a tepsire. 180 fokon 8-12 percig süssük. Ennyi idő alatt a szélük gyönyörűen megbarnul, de a közepük szép világos marad. Rácsra fektetve hagyjuk őket kihálni.
A forma nagyságától függetlenül ebből a mennyiségből kb. 60 db sütemény lesz.
Én ezt a süteményt szeretném elkészíteni húsvétra.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Mennyiért árulják a házi süteményeket? Pl. linzer, zserbó, mandula, őszibarack