Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyoróvajas zabpelyhes keksz recept

Mogyoróvajas zabpelyhes keksz recept

Elkészítési idő 90 perc

A Mogyoróvajas zabpelyhes keksz hozzávalói:
~20dkg mogyoróvaj
~10-15dkg zabpehely
~15dkg cukor vagy méz
~1db tojás
~csokireszelék vagy csokidarabok
~1 mk vagy 1 csipet szódabikarbóna, ha nincs az sem gond
~süthető cukor


A Mogyoróvajas zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A tojást a cukorral habosra keverni, majd a többi hozzávalót is belekeverem. 1 órát hűtőben pihentetem,majd kivéve kis golyókat csinálok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, és kilapítom fél ujjnyi vastagra kb. majd a tetejét megszórom a süthető cukorral 180°C-os előmelegített sütőben kb 15perc alatt készre sütöm.

-Csokidarabokat, ami nem olvad folyósra mint a hagyományos, a Penny-ben vettem..-

Kép a naplómban..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyoróvajas zabpelyhes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook