Mogyoróvajas zabpelyhes keksz recept


~20dkg mogyoróvaj
~10-15dkg zabpehely
~15dkg cukor vagy méz
~1db tojás
~csokireszelék vagy csokidarabok
~1 mk vagy 1 csipet szódabikarbóna, ha nincs az sem gond
~süthető cukor
A Mogyoróvajas zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A tojást a cukorral habosra keverni, majd a többi hozzávalót is belekeverem. 1 órát hűtőben pihentetem,majd kivéve kis golyókat csinálok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, és kilapítom fél ujjnyi vastagra kb. majd a tetejét megszórom a süthető cukorral 180°C-os előmelegített sütőben kb 15perc alatt készre sütöm.
-Csokidarabokat, ami nem olvad folyósra mint a hagyományos, a Penny-ben vettem..-
Kép a naplómban..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Luciaferre, 2014. máj. 13. 11:22
A mogyoróvajas zabpelyhes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.