Mitől vérezhet a kutyám mancsa? (tudásbázis)
Tegnap észrevettük hogy kormi véres láb nyomokat hagy maga után . Az egyik hátsó lába vérzett.
Neki nem volt eltörve a lába így nem tudom mitől lehet ez. Van valakinek ötlete mi okozhat vérzést a mancsán ? Segítsetek
Néha feltartotta az egyik hátsó lábát. Nem volt nagyon feltünő vagy gyakori de azért kihívtuk az orvost. Ő azt mondta hogy valamikor el lehetett törve a lába és nem jól forrt össze(röntgent is csináltattunk).És hogy később ebből baj lehet úgyhogy műtétben el kell törni hogy jól forrhasson össze.
És most nem végigmenve az összes bénaságukon...
A gipszet rosszul rakták fel és eltörött a sarokcsontja. A sarokcsont letörésére beraktak egy rugószerű cuccot amit elrontották és így nemhogy nem tartotta oda hogy összeforrjon de végül szétnyílt és az alsó lábszárát fölhasitotta úgy hogy még a csontját is láttuk!
Másik dokihoz vittük aki röntgen alapján elmondta hogy nem látszik korábbi törés(ergó az elsőműtét sem kellett volna, talán csak valami ízületi dolog volt). A sarokcsont még mindig lötyög és nem tud ránehézkedni a lábára a kutya(3 lábát tudja használni) és 1 év alatt már vagy 5 műtéten van túl!
Ha az elején megkérdezünk mást is(bár a családban én már akkor sem akartam a műtétet) akkor megtudjuk hogy valószínű nincs semmi komoly baja a kutyának!
Még mindig nem vagyunk a végén de reméljük hogy sikerül most pár spéci dologgal úgy rendbehozni hogy ha bicegve is de tudjon járni a 4. lábán is.
Hát kb ennyi.
Semmi gond!
Csak szomorú,hogy vannak ilyen dokik,mint amit írtál is.:(
Mi volt a kutya baja?
Remélem nem vetted számonkérésnek a több orvost részemről mert tényleg nem annak szántam!
Csak engem bosszantott utólag hogy 1 doki alapján mi belementünk egy műtétbe ami kiderült hogy egyáltalán nemkellett volna és most az van amit írtam!
De örülök hogy jobban van már a kutyus :)
Hidd el,ha anyagilag megtehetném,akkor nem vártam volna,amíg ez a doki ki tud jönni,hanem kerestem volna másikat.4órát kellett rá várjunk,mert nem volt a közelben. De sajnos nem tehettem meg.
De amúgy nagyon rendes ez a doki és most úgy tűnik,hogy érti is a szakmáját.A kutyus jól van,aminek hihetetlenül örülünk.
Azért egy jótanács hogy nyugodtan kérd ki másik doki véleményét is ha nem vagy biztos!(és anyagilag nem túl megterhelő)
Mi egyszer nem tettük és a kis semmiségből a végeredmény az lett hogy most a kutyánk 3 lábon tud csak járni!
Szóval a "doki mindent tud, hagyd rá" tanácsot erős fenntartással kezeld!
Inkább legyél óvatos mint hogy egy életre szóló hibát csinálj!
Szia!
Minden rendben vele,állandóan szaladgál,ugrál,ugat,újra a régi.:)
Szia!
Mi újság van a kutyusotokkal? :)
Bocsi, csak most olvastam...
Azért ez jó hír. :)
Remélem, a doki is csupa jót mondott!
Amúgy, ha egy kutya feláll, és enni kezd, akkor már erőteljesen gyógyul. :)
Szia!
Köszi az érdeklődést!
Képzeld,reggel 6-kor remegő lábakkal rohanok ki,hogy él-e még szegénykém,megyek a kazánházba és üres a helye. Erre hátulról majdnem fellökött,úgy rohant hozzám,állandóan ugrált,alig bírtam leültetni,nehogy megint vérezzen a lába.Picit látszik a földön pici vérnyom,de szerintem az csak az,hogy tegnap átázott nagyon a kötés.És állandóan csak enni akar,meg játszik a cicákkal.Remélem a doki jót mond este.
Szia!
Mi újság felétek? Kutyus hogy van?
Ha nem láttál benne semmit, az már jó. Ugye, azért lefertőtlenítetted kötözés előtt?
Szerintem azért nem szedte le a kötést, mert ha relatíve sok volt a vér, akkor vagy vénás, vagy artériás vérzésnek gondolja a doki. Főleg, hogy még kötözés után is tovább vérzett, sőt, átáztatta a kötést. Azok a vérzések nem állnak el máshogy csak folyamatos nyomókötéssel.
Láttad, hogy kötötte? Ha igen, és ez is átázik, köss rá még egy adagot, úgy, ahogy a doki kötözte.
biztos felsértette valami üveg
nézd meg nincs e a sebbe valami
Ha tanultál elsősegélyt, rájöhetsz, miért nem vette le az átázottat...
Remélem, tényleg igaza lesz a dokinak, és semmi baja nem lesz!!!
Délelőtt 10-kor mentem ki és láttam,hogy csupa vér az udvar.Rohantam a kutyához és a bal első mancsa vérzett/vérzik/.De nem az a párnás rész,hanem alatta.Valamibe beleléphetett. Felhívtam a dokit,mondta,hogy kössem be,de csak délután tud kijönni.Nemrég volt itt,de le sem vette a kötést,csak arra tett még szorítókötést/át volt ázva pedig:(/.Adott neki antibiotikumot,meg még valami injekciót,azt mondta holnap este 8körül vigyük el hozzá,addigra eláll a vérzés majd és megnézi,de szerinte semmi baja nem lesz.
Járt már valaki így?Annyira féltem,nagyon szeretem..