Mitől van, hogy a kenyér tartóban egy pár nap után a kenyér el kezd penészedni?(száraz, tiszta, sőt a rács alá kéztörlő papirt is teszek) (tudásbázis)
Jaaaaaaaajjjjj meneküljünk!Vagy tanuljunk úgyis a tudásbázis fórumoknál vagyunk.
"az elektromos mező, ami bekavar a dolgoknak."
Erre mondta egyszer egyik tanárom:"valamit maga már olvasott valahol,de váltsuk ezt aprópénzre!"
Most már nem menekülsz. Itt vagyunk körülötted sok ezren ,tudatlanul,megszégyenülten.
Magyarázd már meg hogy is van ez,ne hagyd,hogy bután haljunk meg!
Jó megértettem.Nálad valami működött ami ellentmond a fizikai-kémiai szabályokkal,mármint az általam ismertekkel.
Semmi baj csak a véleményemet írtam le.
Én írtam az 5 napot,de kicsit elszámoltam.:D
A lényeg,hogy nem a tárolástól,hanem a kenyértől magától függ,h meddig ehető.
Nme kell elhinni mindent amit mondanak.
Nem azért penészedik meg a kenyér mert a mikrón,vagy hűtőn ,vagy a DVD-n,vagy a fagylaltkeverőn van.
A penész spórája majdnem mindenhol jelen van.Hogy "kivirágozzon" vagyis kék,meg zöld meg néha fekete foltok lesznek láthatók,bizonyos körülmények kellenek úgymint harmatpont vidéken úgy mondjuk:nyírkosság,meg sötét,meg némi idő.
Meggyorsíthatók a folyamatok,ha a kenyeret melegen müa.tasakba betesszük a sötét kenyértartóba.Egyébként még mérgező,de legalább is nem egészséges lehet.
Az tuti, hogy leginkább a kenyértől függ.
Mi hétköznap a közeli kisboltban veszünk 0,5 kg kenyeret, de ha abból marad akkor 2-3 nap múlva penészes.
Vasárnap van a piacon egy maszek pék, ha attól veszek kenyeret, kiflit, zsömlét, az még csütörtökön is ehető. Minden vasárnap megveszem a magunk fél kiló kenyerét, tíz zsemléjét, de az még kedden is zsemle. A bolti zsemle már estére egy lapos-nyúlós nem tudom mi.
Ahány ház, annyi szokás. Nyilván nem halna tőle meg senki. Bár ez nem indok, hiszen kevés olyan lejárt szavatosságú, netán romlott élelmiszer van, aminek az elfogyasztásába bele lehetne halni. :-)
Én nem eszem meg, mondjuk nem is szokott megmaradni fél kiló. Én úgy gondolom,hogyha 72 óra múlva a szavatossága "elméletileg lejár", akkor 4-5 nap múlva "gyakorlatilag is lejár" annyira, hogy urambocsá kidobjam..
Nem mindegy, hogy hol van a kenyértartó.
Amikor a kenyértartónk a hűtőn vagy a mikrón volt, sokkal hamarabb romlott meg benne a kenyér, mint most, amikor elvettük onnan. Én sem akartam elhinni, amikor mondták, hogy ez is befolyásolhatja, de tényleg így van. :)
Meghalni nem fogok tőle,és ha semmi baja akkor megeszem,nem vagyok nyifi...:S
Nem fogok azért kidobni egy fél kg kenyeret,mert a szavatossága "elméletileg lejárt"...
A kenyér szavatossági ideje általában 72 óra.
5 nap után én már akkor sem enném meg, ha nem lenne rajta semmi látható bibi.
kevés levegőt kap!
ezek a kenyerek gyors érlelésűek,és nagyobb a víz tartalmuk is!
a kenyértartómat emiatt én sem használom:(
Nekem is ugyan ez volt a bajom,de kiderült,hogy a kenyér a hibás.Vettem más fajtát és az nem kezd el már a 2. nap szikkadni,utána meg penészedni.
Még 4-5 nap után is ehető.
További ajánlott fórumok:
- Szavaidban "ke" - Pl: kenyér, fekete, csirke
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- A kenyér, ami nem hizlal - de táplál
- Ki használ kenyérsütő-gépet?
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Miért lesz a kéztörlőn koszfolt ott, ahova beletöröljük a kezet? Mosás után is ronda ott. Mit csináljak?