Mitől rosszkedvű a yorkink? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm! Aranyos vagy! :) A te kutyusod is nagyon helyes! És a gyerekeid is nagyon szépek!
Nekem ő az első kutyám, nem is tudom elképzelni milyen fájdalom lehet, ha egyszer el kell mennie...
Szerintem a bűzmirigyet csak akkor kell kinyomni, ha feltelik és begyullad, egyébként meg magától tisztul. Ebben nagyon sokat segít a száraztáp.
Szia!
Nekem amstaffom van. Rengeteg gondunk volt a bűzmirigyével, mikor még kisebb volt. Én mindig az állatorvosra bíztam a bűzmirigy kinyomását. Szegény kutyám sikítani szokott a fájdalomtól. A helyedben én ezt nem bíznám a kozmetikusra.
Az állatorvosunk ajánlotta, hogy a fő kajája a száraztáp legyen, amellett persze sok mindent kap, de konzervet NEM! Tudod a korzerv nagyon puhítja a székletét és ettől begyulladhat a bűzmirigye. Mióta elsősorban száraztápot kap, nincs bajunk ezzel.
Viszont én is azt gondolom, hogy a nagy meleg miatt ilyen levert a kutyád. Az enyém is jóformán egész nap alszik. Nagysétára pedig csak este 8 után lehet vinni.
A hétvégére kis lehűlést mondanak, remélem akkor a te kutyád is felélénkül egy kicsit! :)
Szia! Nekm is Yorkim van és nem volt tul jó, hogy mepiszkálták a bűzmirigyét. Mármint nem most hamen egyáltalán.Ez olyan mint a borotválkozás, ha egyszer elkezded utána már muszáj, pedig a Yorkiknál nem szükséges a bűzmirigy kinyomása.
De egyébként szerintem a meleg a baj.
Nekünk se minden nyár egyforma, 2 éve semmi baja nem volt tavaly vizsont este8kor tért bele vissza az élet :-)
Szerintem csak a meleg nyomja le őt is, nyugi. Meg az orvos is csak tudott volna mondani valamit ha baja van. De ha eszik, iszik, ugat, rávehető a játékra, nincs komolyabb baja szerintem.
Meg nekik is változik a hangulatuk, megérzik a frontot, stb.
A kozmetikázás alatt ott voltatok vele? Nem történhetett valami amit a kozmetikus elfelejtett mondani?