Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől rosszkedvű a yorkink? fórum

Mitől rosszkedvű a yorkink? (tudásbázis kérdés)

16. kriszti71 (válaszként erre: 15. - Sundance)
2009. máj. 26. 21:17
Mi még most is sokat emlegetjük a nagy kutyinkat,a kertünkben temette el a párom,és fölé ültettünk egy babarózsa bokrot,meg odarakjuk a mécsest,ő meg kifejezetten imádta a száraztápot.Az a baj hogy a yorki elég válogatós és sértődékeny olyan mint egy gyerek,szóval bő egy éve nincs nagy tapasztalatom a kiskutyák terén.
15. sundance (válaszként erre: 14. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 20:04

Köszönöm! Aranyos vagy! :) A te kutyusod is nagyon helyes! És a gyerekeid is nagyon szépek!

Nekem ő az első kutyám, nem is tudom elképzelni milyen fájdalom lehet, ha egyszer el kell mennie...

Szerintem a bűzmirigyet csak akkor kell kinyomni, ha feltelik és begyullad, egyébként meg magától tisztul. Ebben nagyon sokat segít a száraztáp.

14. kriszti71 (válaszként erre: 13. - Sundance)
2009. máj. 26. 19:50
Nagyon édi a kutyád,nekünk is volt rotink is,tavaly meghalt mert már idős volt,kébzeld mondtam neki hogy ne bántsa de mégis kinyomta,nem viszem oda többet,ja amúgy most evett szárazat.
2009. máj. 26. 19:40

Szia!

Nekem amstaffom van. Rengeteg gondunk volt a bűzmirigyével, mikor még kisebb volt. Én mindig az állatorvosra bíztam a bűzmirigy kinyomását. Szegény kutyám sikítani szokott a fájdalomtól. A helyedben én ezt nem bíznám a kozmetikusra.

Az állatorvosunk ajánlotta, hogy a fő kajája a száraztáp legyen, amellett persze sok mindent kap, de konzervet NEM! Tudod a korzerv nagyon puhítja a székletét és ettől begyulladhat a bűzmirigye. Mióta elsősorban száraztápot kap, nincs bajunk ezzel.

Viszont én is azt gondolom, hogy a nagy meleg miatt ilyen levert a kutyád. Az enyém is jóformán egész nap alszik. Nagysétára pedig csak este 8 után lehet vinni.

A hétvégére kis lehűlést mondanak, remélem akkor a te kutyád is felélénkül egy kicsit! :)

2009. máj. 26. 19:31
Köszi hogy segítetek,nagyon jó ötleteket mondtok,a zöldséget megpróbálom,de a kedvenc konzervét sem eszi úgy mint régen,én akkor is erre a hülye kozmetikás csajra gondolok,ráadásul most eljöttem és úgy mentem vissza érte a lányommal.
11. ee50b7c391 (válaszként erre: 5. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 17:30

Szia! Nekm is Yorkim van és nem volt tul jó, hogy mepiszkálták a bűzmirigyét. Mármint nem most hamen egyáltalán.Ez olyan mint a borotválkozás, ha egyszer elkezded utána már muszáj, pedig a Yorkiknál nem szükséges a bűzmirigy kinyomása.

De egyébként szerintem a meleg a baj.

Nekünk se minden nyár egyforma, 2 éve semmi baja nem volt tavaly vizsont este8kor tért bele vissza az élet :-)

10. *Nina* (válaszként erre: 8. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 16:52

Szerintem csak a meleg nyomja le őt is, nyugi. Meg az orvos is csak tudott volna mondani valamit ha baja van. De ha eszik, iszik, ugat, rávehető a játékra, nincs komolyabb baja szerintem.

Meg nekik is változik a hangulatuk, megérzik a frontot, stb.

A kozmetikázás alatt ott voltatok vele? Nem történhetett valami amit a kozmetikus elfelejtett mondani?

9. 89b99f816e (válaszként erre: 8. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 16:51
Nem lehet, hogy valami vitaminhiánya van, amitől fáradt? Adj neki zöldéget, gyümölcsöt; mi ha ezsünk, a kutyik is esznek :)
2009. máj. 26. 16:47
két hete és azóta furi,amúgy most is ugat ezerrel,csak az a sok alvás,féltem nagyon mert imádjuk:)))))))
7. *Nina* (válaszként erre: 5. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 16:45
Hány napja voltatok? Nem csak besértődve van? Nálunk 3-4 nap után áll helyre a rend :)
6. kriszti71 (válaszként erre: 4. - *Nina*)
2009. máj. 26. 16:44
Nemrég tüzelt,novemberben volt egy éves,tavaly rengeteget játszott.
5. kriszti71 (válaszként erre: 3. - 89b99f816e)
2009. máj. 26. 16:43
Nem hiszem,szeme nem sápadt,azóta rosszkedvű mióta utoljára volt kozmetikusnál,és kinyomták a bűzmirigyét,voltunk dokinál is ő nem lát semmit:((((((((((((((
4. *Nina* (válaszként erre: 2. - *Nina*)
2009. máj. 26. 16:42
Azért kérdem, mert a mi Yorkink is sokat játszott régebben, de már sokat "komolyodott" 3 évesen a fél napot átalussza, de ha rajta múlna átfetrengené az egész napot. Alvósabb, levertebb még, ha tüzelni készül, vagy nagyon meleg van.
3. 89b99f816e (válaszként erre: 1. - Kriszti71)
2009. máj. 26. 16:39
Kullancsfertőzés esetleg? Láza van? Nézd meg, hogy az ínye, szeme nem sápast-e nagyon.
2009. máj. 26. 16:38
Szia! Egyik napról a másikra lett hétalvó?
2009. máj. 26. 16:36
Mostanában egész nap szinte csak alszik,nem játszik úgy mint régen,viszont nincs hasmenése,eszeget is a maga módján,hasonló eset?????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook