Mitől lehet, hogy mostanság fáj a hasam a tejtől és a banántól? Eddig nem volt ilyen bajom... (tudásbázis)
Engem is felfúj a tej, szerencsére soha nem is szerettem. Anya ugyanezzel a problémával küzd, tehát nálunk itthon nincs is alapjáraton tej, csak ha palacsintát csinálunk, stb...
A kakaót viszont nagyon szeretem, ha mázlim van, attól nincs bajom.
De mindig nagyon felpuffadok a tejtől, és nemcsak hogy jönnének kifele a gázok, hanem hascsikarást is okoz...
A joghurttal és többi tejtermékkel szerencsére nincs gondom.
Most egyenlőre "csak" megfigyelem magam.Más tejterméknél nem tapasztaltam.(sajtot, joghurtot ehetek töménytelen mennyiségben).
Persze ha továbbra is fennáll, akkor elmegyek dokihoz.
Nekem kb. 20 éves koromban kezdődtek a házitejnél a problémák, a boltitól 3 éve...pedig de kár!:(
Nálam a minőségben sincs különbség, teljesen mindegy, hogy 3,6%-os, vagy 1,5%-osat veszek. Ha kisebb a tej zsírtartalma, akkor meg már vizet is ihatnék, az ingyen van.:)
A szójatejet ajánlották (nekem nem jött be), de lehet, hogy másnak segít. Kicsivel drágább, mint a "bolti tej", és kicsit édeskésebb is az íze.
A tejtől lehet. A legtöbb embernek, ahogy idősödik csökkennek a szervezetében a tejben lévő anyagokat lebontó enzimek, ezért okoz sokaknál hasmenést a túlzott tejfogyasztás. Nálam a házi tehéntejtől többször előfordult. ma már a boltit is csak mértékkel tudom meginni, pedig nagyon szeretem.
A banánnal is vigyázni kell, sok benne a kálium és hasfogóként szokták ajánlani.
Ha felkeresel egy belgyógyászt többet tud mondani.:)
Szia!
Járj utána, rólam 20 évesen derült ki, hogy allergiás vagyok a banánra. Anyósomnak meg pár éve diagnosztizálták a laktóz allergiát. Fájt a hasa a tejtől.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi lehet mostanság egy napszámos órabére?
- Mihez kezdjen mostanság az ember, ami tényleg jövedelmező lehet?
- Mostanság nagyon fáradt vagyok és könnyedén ingerült leszek, miért lehet ez?
- B.U. - Lehet még kapni ilyen cuccokat? Ha igen milyen árban vannak mostanság?
- Mostanság valahol lehet kapni ananász szörpöt?
- Gumiszalagot (zöld) lehet mostanság kapni a szegedi Auchanban/Tescoban?