Mitől lehet evéskényszerünk? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mitől lehet evéskényszerünk?
Ezekben nem hinni kell. Működnek a hit nélkül is, ráadásul közömbös hogy mit gondolsz róluk.
Használd őket a szükséges mértékben ha gyors és pontos válaszokat akarsz egyes kérdésekre. A modern tudomány nem tudott helyettük jobbat létrehozni. A találgatásig jutottak, aztán elfogyott a lendület.
Ez nem baj. Léteznek olyan módszerek, amelyekkel ehetsz szénhidrátot vágyad szerint. Például az egyoldalú táplálkozás. (De át lehet kódolni az emésztőrendszer működését is akár nagyobb mennyiségű szénhidrát feldolgozására.) Ha súlygyarapodást okoz a szénhidrátbevitel, akkor pedig gondoskodni kell a gyors, hatékony és maradék nélküli kiürüléséről. Erre nagyon sok módszer van.
A joghurton nem csodálkozom hogy éhséget okoz, mert a mai joghurtok elég furcsa dolgokat tartalmaznak.
A salátákban pedig elég sok olyan vitamin van amelyek zsírban oldódnak, de legalábbis a bevitelükhöz-felszívódásukhoz szükséges valamilyen zsír. Zsírok közül is sok fajta van. A növényi zsírok egy része nagyon kicsit különbözik csak a disznózsírtól. Én ilyenekkel főzök sok esetben.
Állj, állj, én nem azt mondtam, hogy az akaratgyengeség pozitív dolog, csak annyit, hogy aki bevallja, hogy azért túlsúlyos, mert imád enni, és nem olyan dolgokat, amelyek szinten tartják a kívánatos súlyt (és főleg nem annyit, ami még egészséges mértékű), azokat tisztelem. Ettől még nem emelem őket piedesztálra, mert mindenki tisztában van azzal, hogy a jelentős túlsúly nemcsak esztétikai szempontból, hanem egészségügyi szempontból is káros. (Itt most nem 2-3 kg-ról beszélek.)
Én is sokáig szenvedtem az evéskényszertől, mára már megtanultam annyira ellenőrzés alatt tartani, hogy csak erős stresszhelyzetben tör rám. Akkor szoktam nasizni, de megvan az a porció, amit megengedek magamnak (szám szerint négy keksz vagy egy szelet csoki). Nem az étellel oldom meg (látszólag) a problémákat.
Igen, úgy döntöttem, hogy szeretnék karcsú lenni, és ehhez kiválasztottam egy olyan módszert, ami a leginkább közel áll hozzám. Apránként jön a siker, de látogatom a módszerrel kapcsolatos fórumot, és lelkesen jegyzem a mérlegeredményeket. Erőt merítek a többiek sikeréből is.
De valóban: alapvető szemléletváltás nélkül nem lehet megtartani az álomsúlyt, akármennyire is halált megvető bátorsággal és elszántsággal csináltuk végig a fogyókúrát. Mert abban gondolom egyetértünk, hogy a súly elérése csupán egy szakasz a karcsúsághoz vezető úton. Megtartani a sikert sokkal nehezebb.
Ráadásul szerintem, amikor fogyókúrázik az ember - tehát súlyvesztő és nem súlytartó szakaszban van optimális esetben - akkor nemcsak testileg, hanem lelkileg is változik. Sokan annyira hozzászoknak, hogy szürkék és érdektelenek a többiek számára, hogy nem tudnak megbirkózni a hirtelen jött népszerűséggel, mert belül még mindig túlsúlyosak és kövérek.
Hangsúlyozom, hogy egy mérsékelten telt test is szép - magam is rajongok a gömbölyded formákért - de egyetértek Mókicával abban, hogy vagy fogadjuk el magunkat olyan ducinak, túlsúlyosnak, kövérnek, akármilyennek, amilyenek vagyunk, vagy tegyünk azért, hogy olyanok legyünk, amilyenek szeretnénk lenni ésszerű határokon belül persze. A diéta pont az a pálya, ahol sopánkodásnak nincs helye. Kemény meló, sok lemondás, viszont az eredmény önmagáért beszél.
Na, most jól elfelejtettem, hogy mit akartam kihozni ebből a világmegváltó okoskodásból... :-) Mindegy, az a lényeg, hogy én tisztelgek azelőtt, aki őszintén bevallja a hibáit - akkor is, ha lusti bármit is tenni a leküzdésükre. Pedig bevallani, hogy igen, akaratgyenge vagyok, majdnem annyi erőbe kerül, mint megkérdezni magunktól, hogy: "Ilyen is akarok maradni?" vagy "Mi lenne, ha megpróbálnám másképp? Nem lenne izgalmas végigkalandozni egy olyan úton, ahol még nem jártam?"
Vagy túl naív vagyok? :-)
Nem akarok "sírni", de ezt azt hiszem én is és sokan hozzám hasonlóak jól tudjuk. Csak attól nem hízól amit nem eszel meg. Leírni könnyű, és vannak akik be is tudják tartani. Nekem nem sikerül. Nem tudok "élet módot váltani". Nem tudok a szokásaimon változtatni. Egy ideig megy, klassz eredménnyel és utána minden szépen vissza az eredeti helyzetbe.
Most hallottam, "diéta a fejben". Tényleg igaz, amig ott nem tudok "rendet tenni" addig semmi sem fog változni.
A baj az,hogy én is akaratgyenge vagyok,és imádok enni!!! Vannak problémáim,persze,de mutassatok egy embert akinek nincs.....! Világ életemben baj volt a súlyommal,és ez így lesz amíg világ a világ. De megfogadtam ha "beledöglök" is,de lefogyok 60 kg-ra. Azért még szerencsésnek mondhatom magam,mert eddig mindig sikerült lefogynom ha keményen elhatároztam magam,és nem voltam lusta mozogni. Aki tud,annak bátran ajánlom a hullahoppozást...,a legjobb zsírégető,és hasizom a világon!!! Én nem tudok futni,mert asztmás vagyok,(ezért hagytam abba a bagót is)ugyhogy úszok,hullahoppozok. Ezt a kettőt imádom csinálni.
Már elmúlt az evéskényszerem is,meg bírom állni,hogy ne egyek már este,vagy unalmamban. Ha rámjön,gyorsan elfoglalom magam.
Nem lelki, mert én "mindig" kövér voltam. 5.-ben a tanárnénim 50kg volt én 52kg. Első fogyásom középiskolában volt. 107-ről lementem 75-re. Nevetséges, de csont és bőr voltam. Én nagyon tetszettem magamnak, a környezetem állandóan szőrnyűlködött. Aztán, szép lasan vissza jöttek a kilók. Pár év és ismét 108kg voltam. A férjem így ismert meg, vett el feleségül, ő így szeret. Én vagyok csak mindig elégedetlen magammal. Most azt mondom, hogy egy 90 kilóval kiegyeznék.
Most megint elengedtem magam, január óta vagy 8kg-ot híztam.(115-118kg vagyok). szőőőrnyű!!! Ilyenkor odafigyelek egy kicsit és visszabandukolok 110-re, és kezdődik minden előlről. Én nem "lelki beteg" vagyok, hanem "akarat gyenge". Valamint imádok enni!!!! Habosat, krémeset,sósat édeset, mindegy csak "ártson"
Szia:)
Remélem nem haragszol ha most kérdezek valamit. Voltam én is hasonló helyzetben évekig..mindig ettem...mindig találtam rá okot, hogy egyek...és ehettem 2× annyit a diétás kajákbó, még éhesebb voltam....enni akartam!!
Problémáim voltak...elég komoly lelki, párkapcsolati!
Nálatok minden rendben van? Boldog vagy? Nincs valami ami nagyon bánt és nem tudsz belőle kitörni?? Nem akarok túl okos lenni, de nálam ez okozta a kényszeresvést:(((
?????????????????????????????????????????????????
A hiba odaát van, a diéta oldalán. Ez is jelzi, hogy sok diétát olyanok találnak ki, akiknek nem volt sok közük a gyakrolati hatások megéléséhez.
Tehát találd ki a saját diétádat. Rengeteg segédeszköz van hozzá: Holdnaptár, saját megfigyelések a bőröd állapotáról (egy napló nem árt), a hangulatod és az időjárás (meteorológiai adatok) összehasonlítása, és még sok egyéb.
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Mitől lehet, hogy egy 1 hete húzott fog még mindig nagyon fáj, és egyre csak rosszabb?
- Segitség! Lehetek terhes? Mitől késhet?
- A folyamatos éhségérzet mitől lehet?
- Csajok, mitől lehetünk mi nők jók az ágyban...?