Mitől fázom? (tudásbázis kérdés)
fazhat vitaminhianytol,bizonyos betegsegtol.....
Szalonnasütés" azabeszéd!
🙂👍👍👍👍👍👍
röhej, de én is fázom, pedig állítólag plusz 10 fok van, én nem érzek ebből semmit. jó volna egy kis szalonnasütés. ha lenne szalonna:)
forró tea v forró leves , éjszakára jó vastag frottírzokni , paplan mellé-rá v alá polár takaró ....
Na én ekkor váltottam háziorvost...
nincs valahol ? valami gyulladásod ?
Menj le magánba. Én is ott csináltatom, sajnos ha az ember haladni akar valamerre akkor a kezébe kell venni a dolgokat.
Sziasztok! Nem kapcsolódik szorosan a témához de anno én is szerettem volna megnézeti a pajzsmirigyem/tsh, de a hazidoki is meg a nodoki is elkuldott a sunyiba hogy fölösleges, nem csinaljak meg......
Háziorvos sak TSH-t kérhet, vele nem vagy kosegítve. Endokrinológus, nődoki kiírhatja... én magánba szoktam jarni :/
stresszes élet.
Persze nem árt a laza, de meleg ruha, a jól fűtött lakás..
Ha elmúlik a az észrevehetetlen feszültség, a stressz oka, akkor a hőérzet is változik..
mint említettem a laza, sehol nem feszülő alsó-felső ruházat, egy kicsit sem szoros thermo-csizma(legalább otthon), esetleg egy jobbfajta bélelt mamusz....főleg télen fontos..tüneti kezelésként sok forró akármilyen leves..ha csípősen szereted, még izzadni is fogsz..atomerőstől meg pláne.
Lefekvés előtt(de bármikor) próbáld ki a forró zuhanyt.
,,,hogy mitől fázol? valamiért rossz a közérzeted..
szerintem.
köszönöm a válaszokat, lehet, hogy egy pajzsmirigy vizsgálatot kérek a háziorvosomtól. a fogyásom egyébként természetesen tervezett volt, azóta vagyok ilyen fázós, hogy lefogytam. kövéren állandóan meleg volt a kezem, télen sem bírtam a sapkát, mert kimelegedtem. lázas pedig nem lehetek, még csak hőemelkedésem sem lehet, mert azt mindig érzem.
ezek közül egyik sem... csak a fázás.
Nr. 10 Natrium sulfuricum
Arcon látható jelek: zöldessárga vagy gyulladásos pír, „részeges-piros orr”
Nyelvdiagnosztika: barnászöld lepedék, keserű szájíz
Modalitások, azaz a tünetek jellegzetességei: A beteg állandóan fázik, az ágyban sem tud felmelegedni, váladékai sárgászöldek.
Árthat : reggelente, nedves, nyirkos, ködös időjárás
Natrium sulfuricum hiányozhat a szervezetedből. Ez a 10-es Schüssler só. Olvassál utána, ha felismered magadon a hiány tüneteit érdemes lenne szedni. Csak kúraszerűen.
Vagy lázas vagy vagy egyszerűen hideg van, zokni, két takaró, vagy erősebb fűtés. Nekem is hidegek a lábaim, kezeim és még sovány sem vagyok, de ha ennyire fázok, felöltözöm és befűtök jobban, ha nem birod a kezedhez érinteni a kezed, akkor valószínűleg remegsz. Mértél lázat? Lehet, hőemelkedés is.
Mikor fogytál le? Direkt fogyás volt vagy csak jött?
Az egészségügyi alapellátásban a szűrés nehézkes, ugyanis a pajzsmirigy működésére utaló TSH-hormon referenciatartományát igen tágan adják meg a laborok. Alulműködési tünetek felléphetnek a betegség szubklinikai stádiumában is (amikor definíció szerint a pajzsmirigyfunkció még normális, azaz a TSH-érték benne van a referenciatartományban), mert az egyéni érzékenység nagyon különböző lehet, nem mindig szorítható statisztikailag megadott határértékek közé. MensMentis
Sürgősen nézeds meg a pajzsmirigy hormonjaidat TSH fT3 fT4 antiTPO aTG. A tüneteid alapján nekem sanszos (pajzsmirigybeteg vagyok)
hihi, én terhes voltam (utólag kiderült), mikor így voltam :D
hát most már vékony vagyok:) szóval elég kevés.
köszi! ezt mindenképp megnézetem. kiakasztó, hogy nem bírom magamhoz érni, annyira hideg az ujjam.
Nekem sincs zsírpárnám, viszont nem fázom, de régen nagyon fáztam. Egy betegség kapcsán kiderült, renyhe a keringésem, ami öröklött. Ez vérvétellel nem mutatható ki.
Bilobil forte napi 2 db, és oxigén tartalmú víz plusz rengeteg sport, főleg futás, aerobik.
Labor. TSH ha jó, akkor minden rendben.
Kevés a zsírpárna, ami melegítene...? Nekem sincs, én is fázós vagyok.
hát... nem tudom. ezt hogyan deríthetem ki?
További ajánlott fórumok: