Mitől érzed magad igazán nőnek? (beszélgetős fórum)
Mitől érzem magam nőnek?
A nő csak a férje számára legyen nő.
A férj nap, mint nap "elcsábítása" ! :)
Amit én tettem: miután nem sikerült helyre hozni a házasságomat, a férjem nem akart megváltozni, kiléptem belőle három gyerekkel és új életet kezdtem. Ennek 10 éve, azóta tudom, mit jelent a boldogság, mit jelent igazán nőnek lenni. A gyerekeim boldogulása is engem igazol: jól döntöttem.
Tehát: merjen lépni, ne várja a csodát.
Szerencsére nem rám vonatkozik, de nagyon sok példát látok magam körül:
Szülők+2 gyerek. 2 kereset, 1 lakás, 1 autó.
Elválnak, eladják a lakást, marad a fele ára, ha még hitel is van rajta, szinte semmi. Ebből nem lehet másik lakást venni. Hitelt egyedül 2 gyerekkel ki mer bevállalni. Hazamenni a szülőkhöz nem tud, vagy ott se jobb a helyzet. Egy kereset, 2 gyerekkel ott van, ahol a part szakad. Mi a megoldás? Anyaotthon? Albérlet? Az utca a gyerekek meg a GYIVI-be? Ez lenne a kiút?
Melyik része nem igaz teljesen és melyik nem egyértelműen?
Próbáltam? Hm. Van két felnőtt és egy kamasz gyerekem. Működik. Persze csak akkor, ha a nő akarja. Mert lehet azt is mondani, hogy nekem semmire nincs időm, hiszen van három gyerekem. De ez hárítás, hiszen én akartam őket, én vállaltam a "plusz" feladatokat. Ha meg vállaltam, akkor összeegyeztetem az anya szerepet a női szereppel. Akinek ez nem megy, az ne vállaljon gyereket, vagy nevelje őket egyedül. Szándékos a sarkítás.
Én nem kategorizáltam, Te viszont igen: "A kurvákkal szeretnek a legjobban ágybabújni,"
Arra akartam utalni, hogy a nő egy-két-három gyerek szülése után is tartsa meg nőiességét, ne kövesse el azt a hibát: "életem értelme a gyerek", közben meg elfelejti, hogy férje is van, aki nem szakácsnőnek, házvezetőnek, gyerekfelügyelőnek szeretné mindig látni az asszonyát, hanem néha olyannak, mint amikor megismerkedtek. Sok nő a fent említett feladatok miatt - amit sokszor egyedül végez, mert a férje nem segít, ez persze a nő hibája, mert nem kéri - kevesebbet foglalkozik a külsejével, a férjével. Aztán csodálkoznak, hogy az ember félre lép. De ez már egy másik dolog.
Igazán nőnek azért tartom magam, mert büszkén vállalom azt, hogy nő vagyok. Odafigyelek a külsőmre, ápolt, mosolygós, nőies vagyok, férjemnek igazi - nem csak testi, de szellemi - társa is vagyok, olyan, akivel őszintén meg tud mindent beszélni, akiben megbízhat.
Szerintem az anyaság egy más kérdés, de látom, néhány válaszoló úgy gondolja igazán nő = gyereket szülni. De azt gondolom ez egy veszélyes pálya, mert sokan az anyaság mellett "elfelejtenek" nők lenni. A pasik tisztelik az anyákat, hiszen csodálatos dologgal ajándékozták meg őket, gyereket szültek nekik, viszont ágyba bújni a NŐVEL szeretnek. :)
:))
azt hiszem ez fordítva is így van..
További ajánlott fórumok:
- Mikor érzed igazán egyedül magad?
- Ha sminkeled magad, akkor hogyan teszed igazán tartóssá az alapozót az arcodon, illetve hogyan fixálod azt?
- Anyaként igazán nőnek maradni
- Mitől érzed igazán Nőnek magad?
- Mitől érzed magad Nőnek/Férfinak? :)
- Milyen körülmények között érzed magad igazán boldognak és nyugodtnak?És mitől fogsz padlót?