Mitől alakul ki májnagyobbodás? Mit kell tenni, milyen déta javasolt? (tudásbázis)
Sziasztok!
Olvasgattam az oldalt, és szeretnék én is hozzá szólni.
Én is májbeteg vagyok, pedig nem fogyasztok alkoholt, és sportolok is.
A csípős ételek valóban nem tesznek neki jót, akár be is lehet tőlle sárgulni, esetleg görcsölni is.
Szabaduljunk meg a parazitáktól
A kurkuma nevű indiai fűszer nemcsak gyulladásgátló és koleszterincsökkentő, (Mivel fokozza az epe termelését és a máj fölös koleszterint használja fel az epe termelésére !) hanem őrölt szegfűszeggel együtt a legjobb parazitaölő is. Két héten keresztül napi négy alkalommal egy kiskanálhegynyi kurkumát kell bekapni és bő vizet inni rá.
Sziasztok,
Bocsi a belekottyért, de esetleg segíthet.
Volt 1 tüdőrákos a családban, és 6 évvel túl élte a jósolt halálát többek között ilyen módszerekkel...
A májtisztítás
A tisztítókúrát egymásután 3 alkalommal célszerű végrehajtani. Az alkalmak között tartsunk kb. 14 napos szünetet. (Tehát kéthetente végezzük.) Már az első tisztítás is sokat ér, de igazából a harmadik után tisztulunk meg teljesen.
Hozzávalók
100 gr keserűsó (magnézium-szulfát)
1 nagyobb, vagy 2 kisebb grapefruit (rózsaszín belű)
1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
8 dl víz
A nap első felében könnyen étkezzünk, semmi nehezen emészthető ételt ne fogyasszunk. Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk és semmit sem ihatunk a kúrán kívül, másnap reggelig. Sajnos az alábbi kúra cukorbetegség esetén nem alkalmazható.
A tisztítás
A 100 gramm keserűsót osszuk el négyfelé, négy 2 dl-es pohárba, tegyük hozzá a 2 dl vizet és oldjuk fel ! Az elosztott keserűsós (nem glaubersó !!!) oldatot délután négy alkalommal : 2,4,6,8 órakor kell meginni.
Az első adag után még nem kell vécére mennünk, mivel a szervezet felszívja az értékes magnéziumot. A második adag - a 4 órai - már megteszi a hatását . Erős és tartalmas székelésünk lesz. Májunk és beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól. A máj felszabadul a terhelés alól és a magnézium elernyeszti, ellazítja. Este 10 órára a máj epevezetékei kitágulnak. Ekkor a 1,5 dl olivaolajat keverjük össze a grapefruit frissen facsart és szűrt levével, majd igyuk meg ezt a keveréket. Ezután vízszintesbe kell helyeznünk magunkat (Feküdjünk le !) legalább 5 órára, hogy a természetes olajhidraulika működjön és kiszivattyúzza a szennyező anyagokat.
Másnap, ha meglátogatjuk az illemhelyet, tapasztalhatjuk, hogy bőven lesz székletünk, holott előző nap már minden kijött belőlünk. A májból távoznak a lerakódott méreganyagok és bomlástermékek. Azonkívül szemmel láthatóan kis zöld golyócskák fognak úszkálni a híg székletünkben. A tapasztalatok szerint megközelítőleg 2000 db kitines epekő kerül így napvilágra operáció nélkül. A golyócskák mikroszkópos vizsgálata igazolja, hogy a felületük porózus és a belsejükben pedig mini labirintusok találhatók, amik ideális parazitafészkek.
Tapasztalatból tudjuk, hogy gyomorfertőzések, fekélyek, bélpanaszok, toxikus mérgezések nem múlnak el májtisztítás nélkül. A paraziták fészkeiben nem hat az immunrendszer és a gyógyszer sem. Ezekből a búvóhelyekből mindig kiújulhat a fertőzés. Ilyen fészkek a vesekövek is, amik csak sárgarépával tűnnek el. A májtisztítás során nemcsak az emésztés javul, hanem a kóros gócoktól és a felgyülemlett fertőző epétől és a lerakódott méreganyagoktól is megszabadulhatunk.
Másnap pihenjünk és csak könnyűt étkezzünk.
Húú, nagyon tévedsz, én életemben nem ittam, mégis májnagyobbodásom volt. Azt mondta a doki, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszertől (nem írom ki a nevét).
Most már regenerálódott a májam, mióta nem szedem.
Szia, Ilko!
Orvos megállapítja, azt is, hogy mi a baja. A diéta a máj funkcióinak és az oknak megfelelően alakul (szükség lehet a zsírbevitel csökkentésére, antioxidáns-kiegészítésre; de pl. fehérjebevitel-csökkentésre csak elég súlyos esetben van szükség).
Több dologtól lehet: etil-alkohol nagy mértékű fogyasztása, hepat., xenogén anyagok (májmérgek), elhízás, vitaminhiány...
Nekem 14 évesen volt, diffúzan /azaz egész májra kiterjedően/ megnagyobbodott 2 ujjnyival, akkor 9 napig fektettek fertőző osztályon, mert azt "hitték" hepatitis, illetve arra gondoltak biztosan "sokat iszok"..
Semmi baja nincs a májamnak azóta sem, nem iszok, nem volt sose hepatitisem se, nem tudtak választ adni miért volt..
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- Atopiás dermatitis. Hogy alakul ki? Mit lehet tenni?
- Ki milyen krémet használt a terheségi csíkok eltüntetésére? Vagy ez adottság kérdése, hogy kinél alakul ki? Lehet ellene tenni?
- Milyen hidegparasito keszuleket ajanlotok, amelyikbe Salvus vizet lehet tenni? A kislanyom gyakran kohog. A doki javasolta.
- Mitol alakulnak ki az anyajegyek, es mit lehet tenni hogy ne jelenjen meg tobb?