Mit vigyen a 6 éves kisfiam a gyerekeknek a szülinapjára az oviba (tudásbázis)
Óvodába mi mindíg tortát vittünk, nálunk az volt a "divat" egy kis sós rágcsálnivalóval és üdítővel kiegészítve. Tavaly a suliba már nem tortáztunk, hanem muffint sütöttem, a gyerkőcök nem győztek repetázni belőle:-)
A muffin viszont szerintem jó ötlet. Lehet 1 alaptésztából sokfélét csinálni és feldíszíteni (smarties cukorkák stb).
Nálunk még régebben elég volt cukorkát bevinni. Nem biztos h minden gyerek szereti azt a sütit, amit bevisznek. Tudom, nem egészséges, de legalább ami megmarad nem kell hazacipelnie.
Van ahol lehet tortát vinni, bolti számlával.
Bolti süti dobozos,édes és sós.Rostos gyümölcslé.Van aki tortát süt, és azt viszi be, de az nem biztos hogy mindenkinek megfelel.A bolti aprósüteményeket általában mindenki meg tudja enni a gyerekek közül.
Muffinokat szoktam sütni erre az alkalomra. Italnak meg 100%-os gyümilevet szoktam küldeni.
Csak jelzem, hogy ahol nem engedik bevinni a tortát, a házilag készített süteményt, azt nem rosszindulatból teszik, hanem az ÁNTSZ előírásának megfelelően járnak el. Tilos ilyen süteményeket osztani a gyerekeknek. Lehet, hogy ott, ahol megengedik, csak addig teszik, amíg egyszer nem lesz egy borzasztó fertőzés. Kérdem én, akkor ki lesz a felelős? A gyártó, aki megfertőzte a süteményt? Vagy a szülő, aki bevitte a többi gyereknek? Az óvoda, aki megengedte? Akkor már mindegy lesz, a gyerekek lesznek az áldozatai. Az érvényes szavatosságú száraz kekszektől, nápolyiktól még senkinek sem lett baja. Jobb megelőzni a bajt. Nem az a lényeg, hogy minél exkluzívabb legyen az, amit bevisz, hanem, hogy Őt ünneplik és Ő kínálhatja meg a társait. Az ünnepelten van a hangsúly. Elnézést, nem okoskodni akartam, csak a sokévi gyakorlat mondatja velem. Amúgy a zöldség és a gyümölcs is nagyon jó ötlet.
Az én unokám is ezeket viszi de ügyelni kell arra,hogy mindenkinek mindenből jusson.
Nálunk is pont aktuális ez a kérdés, még a 6 év is stimmel. :) Köszi az ötleteket! :)
Gyümölcsöt...zöldséget:))
a muffin szerintem praktikus, kis papír tálcán. Higiénikus, és nem tömény krém, mint némelyik torta! A torta sztem az óvónénik réme! Nem is hiszem, hogy egy gyerkőc megbír enni egy szeletet!
De jó még szerintem a túró rudi is, vagy kis szelet csoki, gyümölcs.A gyerekek imádják még a gumicukrot.
tortát visz a gyerek, de ha sütit vinne az sem lenne gond
Nálunk az oviban nem volt gond, ha tortát vittünk, ezért én minden évben sütöttem neki. Emellé ropit és gyümölcslevet vettünk nekik.
Nálunk nem lehet tortát vinni az HCCP rendszer miatt. Mi szörpöt, ropit, édes kekszet szoktunk vinni.
Nálunk,az oviban ezt úgy oldottuk meg,hogy minden évben egy napon tartanak egy nagy bulit a csoportban.Minden szülő bead 300ft-ot,abból rendelnek egy nagy tortát,vesznek szörpöt,kölyökpezsgőt,és csapnak egy nagy ünnepséget.Táncolnak,játszanak,és minden gyerek kap egy kis ajándékot,amit az óvónénik készítenek.
Ezen kívül persze a hivatalos szüli vagy névnapon visznek egy csomag cukrot,vagy én pl. kindercsokit vittem.
szörp, apró sütik, keksz, ilyeneket.
Mi a koleganőmmel a szörpnek, és aprósüteménynek, ropinak örültünk! Azt jól szét lehet osztani, és talán még máskorra is jut! De kizárólag boltit vehettünk be számlával, az ételmérgezések elkerülése véghett!!! Fő a biztonság!
Én tortát,ropit,dobozosüdítőt szoktam vinni.
Nálunk az oviban ki volt írva, hogy házilag sütött sütit csak olyan szabad vinni, ami nem krémes töltelékkel készült. Mondjuk, szerintem sértő. Na, mindegy, én néró nevű aprósütit vettem a cukrászdában, és dobozos üdítőt, azt vittük be az oviba.
Ja, a tortára pedig azt mondták az óvónők, azt azért ne vigyünk, mert nemigen lehet 30 felé osztani (amennyi a csoport).Szóval, a torta tényleg nem praktikus.
nálunk szörpit többnyire,és kekszet,dobozos bolti sütit....van ahol tényleg nem engedik a házit,meg kell kérdezni a helyi sajátosságokat
üdítőt.eddig száraz sütit vagy kekszet vittünk.az idén inkább gyümölcsöt kértek az óvónénik.
Szerintem sütit, tortát esetleg gyümölcsöt.
Ropit,és valamilyen nem túl krémes bolti sütit vigyen.Meg dobozos gyümölcslét. Vannak szülök akik kifejezeten tiltakoznak a házi édeségtől,mert félnek a fertözéstől.Szerintem ha szeretsz sütni,azért kérdezd meg az óvónőt az ő véleménye a fontos igazából.BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK A KICSI FIADNAK :)
Nálunk gyümölcstortát visznek, viszünk. A lényeg, hogy főzött krémes legyen, ne nyers, és vajas a süti.
Óvónénit kérdezd meg, mert vannak olyan ovik, ahol nem engednek házi süteményt, csak bolti szárazsüteményt.
csatlakozom az előttem szzólóhoz
süteményt.esetleg üdítőt....nálunk ez volt a szokás
További ajánlott fórumok: