Mit vetettek eljegyzésre a fiatok mennyasszonyának? (tudásbázis)
Szerintem mindenkinek az a normális, ami a családjában, ismerősi esetleg lakókörnyezetében megszokott.
Van, ahol 3 napos egy lagzi. Nekem meg akiknek nem ilyen volt, azok ezt biztosan nem tartják normálisnak, holott ott, azon a helyen, vagy abban a családban ez a hagyomány.
Nálunk is így volt. Hárman fizettük az esküvőt.
A két szülő pár kapott ajándékot a gyerekektől.
Eljegyzésre nem emlékszem:)
Nekünk nem is volt eljegyzésünk :) Anyósomék 200 km-re élnek, náluk hosszúhétvégéztünk, amikor bejelentettük, hogy összeházasodunk,- koccintottunk párat, anyuéknál dettó, nem kerítettünk nagy feneket neki. Az esküvői költségeket meg harmadoltuk: mi a férjemmel, meg a két pár szülő közt,- tőlük ez volt a nászajándék.
Felénk amúgy sem hagyomány az ajándék eljegyzésre.
Eljegyzésre hívtatok egy rakat vendéget?
Nálunk ez teljesen családi, zártkörű alkalom volt, csak szülők voltak jelen. Más rokonok akkor még azt sem tudták, hogy jövendőbelim a világon van :)
Konkrétan, és kizárólagosan esküvőre nem hívtunk senkit. Aki tudta, hogy hol, mikor van, eljöhetett, nyitva állt az ajtó. Csak vacsorára (lakodalomba) kaptak külön, névre szóló meghívót, ezeket személyesen vittük el az érintetteknek.
Értelemszerűen ajándékot tőlük kaptunk.
Valószínűleg manapság is így történik errefelé, volt kolléganőm nemrég bejött a munkahelyünkre, beszélgettünk, mondta, hogy mikor lesz az esküvője, hol, felírtam a naptárba. Nem tekintem egyértelmű meghívásnak.
Én kaptam eljegyzésre is ajándékot. Mindenkitől.
A nászejszakán először voltunk az új lakásunkban, és bár előtte is külön éltem, nem voltak szettjeim.
Úgyhogy anyósomtól poharkészleteket kaptam, 3 félét és tányérkészletet.
Volt akitől új porszívót, ágyneműhuzatot egyformát kettőt. Háztartási kisgépeket, ilyesmit.
Igazából nem is én, hanem mi kaptuk.
Az esküvőn meg mindenkitől pénzt kaptunk.
:DDDDDDDDD
Jajj te :DDD
Ki vagy te amúgy? És figyelsz engem?
Ha nem volt elég érthető az a te hibád, olvass vissza, mi volt a kérdés!!
Kérlek a jövőben kerülj engem, mert eddig én is azt tettem, bárhol megláttam a neved!
Az, hogy nem hasonlít a véleményünk még nem hatalmaz fel arra, hogy közönséges módon szólj hozzám!
Ismét leírom, itt nem esküvőről hanem eljegyzésről és a MENYASSZONYRÓL van szó!!
(A jövendő menyem eljegyzésére, esküvőjére nem vinnék ajándékot, ha már így szájba rágósan kell elmondanom: a fiamnak, vagy közöset természetesen adok/adtam!!)
Nyilván neked, ki másnak, ha a te hozzászólásodra reagáltam.
Arra gondoltam, hogy "Még esküvőre sem kell ajándékot venni, nemhogy eljegyzésre!"
Eszembe nem jutna beállítani egy esküvőre ajándék nélkül.
Ezek szerint nem érted a kérdést!
"mit vetettek eljegyzésre a fiatok mennyasszonyának!?"
Tehát a fiam menyasszonyának én semmit nem vennék az eljegyzésére mert a fiamtól kapott/kap 2
db. aranygyűrűt, és nem is értem, nekem mire fel kellene ajándékot adnom neki?!
Ha esküvőre, nászajándékot -és kettejüknek- kérdezte volna, az természetes, hogy minden további nélkül, amire szükségük van!
(az én fiam pl. egy garzont kapott tőlünk nászajándékba!)
Már milyen pofátlanságra gondolsz, ha nekem
címezted??
vagyis a fiatok menyasszonyáról, az a meny nem??
A menynek nem szoktak ajándékot adni!
Adj egy használati útmutatót a fiadhoz. :)
Oké, vicceltem, mondjuk ha van humora biztos jót nevetne.
Vissza a valóságba, nem igazán szoktak ilyenkor ajándékot adni. Virágot esetleg,azzal nem lehet mellé lőni. Majd az esküvőre vesztek valamit.
További ajánlott fórumok:
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- Szerintetek kb. hány évesen "érik" meg egy férfi arra, hogy eljegyzést babát házasságot, egyszóval családot akarjon?
- Honnan tudhatom, ha a barátom eljegyzésre készül?
- Ha esküvőt nem tervezünk ( okokat később ) milyen legyen az eljegyzés?