Mit tudtok arról, hogy leviszik a GYED-et 1 évre? (tudásbázis)
2 évre viszik le, ma volt a hírekben
Valaki tud már valami biztosat? Nézem a híreket, de semmi, nagy a csenda témáról....
Mikor egyedül neveltem a gyerekemet,emelt családit kaptam,mikor összeköltöztünk a mostani párommal,első utam az állam kincstárhoz vezetett és levetettem a pénzt.Azt mondta a hölgy,hogy ritka példány vagyok,hogy jelentem nem vagyok egyedülálló!:)
szerintem is
csak tudod akkor a parlament megszűnne, és tele lenne a börtön velük
fejétől bűzlik a hal!
Olyan átvilágításokat kéne alkalmazniuk, mint akkor amikor valaki hitelt vesz fel.
Tehát komolyan átvizsgáli,hogy mi a helyzet.És így nem tudja letagadni a párját, vagy több gyereket írni...
ezt kellene itthon is bevezetni
Hát, nálunk se néznek elvileg utána, a párom munkatársát valami jóakaró beköpte és most folynak a tárgyalások, hogy fölvették a segélyeket gyermekét egyedül nevelő anyaként.
És ilyen kedves jóakarók Magyarországon is akadnak bőven szerintem. Szóval aki ezt csinálja, az ne mondja el fűnek-fának, legyen óvatos.
Szerintem nem is néznek nálunk utána. Még nem hallottam hogy emiatt valakit is megbüntettek volna.
Az a baj, hogy nekem a felgyorsítás nem elég... Már megvan a gyerek.
"A gyest és a gyedet továbbra is két évben maximalizálnák, de ezzel együtt felgyorsítanák az óvodák és bölcsődék építését, illetve könnyítenék a gyermekgondozás szabályait, például a családi napközik működtetését, illetve létesítését"
Hát kiváncsi leszek
Persze sehogy sem jó, de valahol el kell kezdeni.
Remélem azért az alanyi jogon 3 évig járó GYES-t is így megrövidítik, Mert akiknek eleve GYES jár, és nem GYED akkor ők nem is dolgoztak előtte...
Az ok valóban értelmes, csak a körülmények nem alkalmasak. Mert sokan mennének dolgozni, az én babázós ismerőseim nagy része is, csak az a gond, hogy nincsen hova tenni a gyerkőcöt. Én is előbb fogok visszamenni dolgozni, de én műszakozom, szóval egyrészt fizut fogok kapni, ami jó, másrészt olyan időszakban nem leszek itthon, amikor a férjem vagy a nagymamák igen. Hogy ezek mely időszakok? A délután, az éjszaka, a hétvége, az ünnepnapok? Én majd ezeken húzom az igát. Ugye milyen jó lesz a gyerkőcöknek velem együtt? :(((
Amúgy értelmes oka van annak, hogy miért akarják lecsökkenteni. Az, hogy az emberek dolgozzanak. Mindemellett pedig azt szeretnék bevezetni, hogy a bölcsőde és az óvóda ingyenes legyen, épp ezt kompenzálva annak érdekében, hogy az anyukák ne otthon üljenek évekig.
Nem csak a magyar az ilyen. Én Nagy-Britanniában élek, a párom munkatársáék is ezt csinálták, nemrég rájöttek és lehet, hogy börtönbe fognak kerülni...
Én azon vigyorgok, hogy ha én a férjemet valahol letagadnám és egyedülállónak tüntetném fel magam, akár hasznot remélve ebből, biztos megkapnám a magamét itthon tőle... :D Akkor nálunk két marha talált egymásra? :))))))
Nagyon sokan kijátsszák a kiskapukat.Bárhogy..
Büntető jogi felelőssége tudatában képes még a férjét is letagadni, csakhogy kapjon kedvezményt.A magyar ilyen:(
Tisztelet a kivételnek tényleg
Jó érzés, hogy nem csak én vagyok ilyen. A gázártámogatást is van aki úgy veszi fel, hogy a párja nincs feltüntetve. Én azt is bevallottam.
Én is ilyen marha vagyok.Amikot össze költöztem a párommal jelentettem hogy már nem vagyok egyedül álló.
igen, sőt egy ismerősőm akinek nagyon jól megy ő mind a kettő gyerekre az egyedülálló csp veszi fel, számomra ez olyan aljas dolog.
Na! Én vagyok még ilyen szarvatlan marha. (mamám szokta rám mondani) Más meg le se sz@rja hogy jelenteni kellene.
na igen,
én amikor össze költöztem a mostani férjemmel egyből jelentettem, hogy nem vagyok egyedülálló szülő, sokan mondták nekem , hogy miért jelentettem be.
Mert én ilyen kis hülye becsületes vagyok, sajnos :-(
Vállalkozó kislánya meg ingyen kapja a könyvet.
Na erről van szó.Nekem sem a segéllyel van a bajom,csak azzal ha olyan kapja aki vagy nincs rászorulva, vagy a gyerekekből akar profitálni, még olyan áron is hogy a gyerek éhezik..Aki meg becsülettel dolgozik az meg haljon éhen.
Tényleg, ezek az emberek(Akikkel én beszéltem) örülnek hogy dolgozhatnak.
És persze örül,mert van munka, és onnan tovább tud lépni, tanfolyam stb...
Azért sokan nem akarnak dolgozni, de szerencsére sokan viszont igen.
Van olyan i9smerősöm, aki adminisztrátor lett, van aki udvaros a suliba. A közmunka keretein belül.
Hát ezaz..
Aki komolyan rászorul, az örül mert meg tud élni, és van kenyére való.
Olvastam a neten is hogy tényleg sok olyan ember van, aki meg sem jelenik,hogy egyáltalán foglalkoztassák.
De jó ez a dolog,mert így legalább azokra fordítják a pénzt akiknek valóban hiányzik.Helyes
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok arról hogy aki nem rendelkezik állandó lakcimmel, az nem jogosult, az egészségügyi ellátásokra?
- Mit tudtok arról,hogy meg akarják szüntetni a szoc.polt?
- Első személyi igazolvány! Mit tudtok arról hogyha a gyerek még nem tölti be a 14 évet nem kell illeték, de utána már igen?
- Hol lehet kérni igazolást arról, hogy kapom a GYED-et?
- Fényágy?! Milyen tapasztalataitok vannak a fényágy használatával, és tudtok-e arról valamit, hogy hol lehet ilyen ágyat venni?
- Tudtok valamit arról, hogy akinek min. 20%-kal megemelkedett a törlesztője, és deviza hitele van, jár önkormányzati támogatás?