Mit tudsz a sópipáról? (tudásbázis)
Húgom és én is asztmás vagyok.Míg nem voltunk 18ak évente többször be kellett feküdnünk Sváb-hegyre.
Én rendszeresen befulladok,míg a tesóm tünetmentes,csak a vérében mutatható ki.Én ősszel-tavasszal fulladok sokat,éjszakákat ülök az ablakban.Van egy gépünk,amibe sóoldatot kell önteni,és azt párologtatni,fogom a kezembe,lélegzek nagyokat.Persze komolyabb esetben Ventolin,de az is csak rövid ideig hat.
Az asztmának több fajtája van, nem biztos, hogy ugyanolyan van a fiadnak és az édesanyádnak.
Az asztmát idõszakosan tünetet okozó (intermittáló) vagy állandóan tünetes (perzisztáló) típusba sorolják. A perzisztáló asztma lehet enyhe, közepes és súlyos fokú.
Tüdőgyógyász mondta.
Meghallgatta a tüdejét azt mondta tiszta.
Aztán mégis ráírta a lapjára, h asztmás. Írt javaslatot a háziorvosnak, h mit írjon fel neki.
Én tudom mi az asztma édesanyám asztmás volt, de a fiamnak nem olyan tünete van. Engem csak az bosszant, ha már tanácstalanok az orovosok ráhuzzák a közel eső diagnózist aztán jól van.
Szia,
Én asztmás vagyok, van sópipám is, de semmit nem használt.
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a sópipáról? 20 éves fiamnak mondta az orvos, hogy asztmás, és élete végéig használni kell a befújos steroidos sprayt. Ezt nem tudom elfogadni, hiszen már 1 hete nem használja és egy kicsit köhög csak reggelente ezt én nem nevezném asztmának. Előszőr nem is akarta ráírni a kezelőlapjára, de aztán mégis kijavította,és ráírta. Sajnos már nem hiszek az orvosoknak, mert csak a protokoll szerint tudnak cselekedni az egyént magát már nem is nézik. Megkérdezte mióta köhög? 2 hónapja. Akkor asztmás és kész. Az, h csökkent a köhögése vagy már nem olyan erős az intenzitása mint volt az már őket nem érdekli.
Én semmi esetre sem biztatom a gyermekemet arra, h használja a steroidos befújót, ezért szeretném , ha megpróbálná a sópipát. Ehhez kérném a tapasztalaitokat, ha valaki már esetleg használta.
Köszönettel:
gycsv
Ezt találtam neked:
Naponta pár perc használattal kedvezően befolyásolhatjuk a:
* pollenallergiát és az egyéb légúti allergiákat
* asztmát, bronchitist
* hörghurutot, náthát
* légúti fertőző betegségeket
* és nem utolsó sorban a dohányzás okozta légúti problémákat.
A készülék alkalmazásának indikációi: a légutak idült megbetegedései (asthma bronchiale), allergiás rhinitis különböző formái
Hosszabb alkalmazás esetében a vitálkapacitás fokozódik, szubjective is jobb közérzetet biztosít.
Orvosi szakvélemény:
A készülék megfelelő alkalmazását meg kell az alkalmazóval taníttatni, és azt ellenőrizni.
A készülék alkalmazásánál egyénileg kialakított „dózist”, azaz alkalmazási időt kell megállapítani a tünetek javulásával.
El kell kerülni a forszírozott belégzés által okozott hypocapniát, azaz a technika elsajátítása lényeges.
A készülék tisztántartása és a fertőzések átvitelének megakadályozására 1 készüléket egy páciens alkalmazhat csak.
A készülék alkalmazása során a paciensek gyógyszeradagjain nem változtattunk.
Az alkalmazási periódusban a vizsgálatba bevont, önkéntesen jelentkezett betegeket
randomizáltuk és egy kezelendő, valamint egy kontrol csoportba osztottuk. A kezelendő paciensek naponta többször, meghatározott ideig alkalmazták a készüléket.
Hetente, valamint két hónap elteltével vizsgálatokat végeztünk, amely kiterjedt a VAS, valamint a vitálkapacitásra.
Észrevételek: acut felső légúti betegségekben is hatásos az alkalmazás, de kellett
hozzá gyógyszeres támogatás is. Az idült formákban azonban a paciensek szubjective könnyebb légvételről, inspirációs élményről számoltak be, amelyet az
objectív vitálkapacitás-mérés is igazolt.
Ezek alapján a készülék adjuváns alkalmazása több esetben hatékony volt.
Mellékhatásokat az alkalmazás során nem észleltünk.
Én a részemről azt tudom, hogy vagy a torkom szárad ki, fázik meg tőle (=begyullad), vagy a fogam lesz tök érzékeny tőle, a hideg levegőre.
Kényelmetlen a szájban tartani állandóan valamelyik kézzel. Egyedül tv-nézés közben tudtam használni, de tv-zni meg nemigen szeretek, ezért 6-7 hónap után leszoktam róla.
Kidobtam 5e ft-ot...