Mit tilos enni a kismamáknak? (beszélgetés)
A kremsajtokat azert mondjak, mert egy nagyon ritka betegseget, liszterozist okozo bakterium lehet benne. Ez az anyanal csak kisebb megfazasos tunetekkel jelentkezik, viszont a magzatra nezve a legenyhebb fertozes is vegzetes. Kicsi az esely, hogy elkapod, de meg van ra, ezert ajanljak, hogy inkabb terhesen ne fogyasszuk.
Ugyan ezen okbol nem ajanljak a majkremet es a peneszes sajtokat sem.
A feta meg juhsajtrol nem hallottam, hogy gondot okozna.
Én meg krémsajtokat szoktam enni.A fiamnál is ettem.Nem tudom mi lehet egy mackó-sajtban,ami egy Pannóniában pl. nincs.Én mindig azt hittem,hogy ezek között csak zsírtartalmi különbség van.
A feta-sajtra meg külön rá is kérdeztem,de azt lehet enni.
...és juhsajtot,vagy juhsajtos pogit sem lehet?
sziasztok!
nekem pl.medveszőlőlevél(uvae ursi folium)teát kell innom enyhe húgyúti fertőzésre. a másik tea-variáció 1kk zöldségzöldje+1kk kukoricabajúsz+ 1kk csalán keverékéből 1 l teát főzni és azt inni..ez kicsit komplikált, igy az első varit választottam. első babámmal is ittam, és semmi bajunk se lett..
Kremsajtok a lagysajtok.
Nekem hugyuti fertozestbol sikerult kilabalni kamilla teaval. Nem ertem, miert ne lehetne? A lanyomnak minden esetre nem lett tole baja.:)
Sziasztok!
Szerintetek az igaz,hogy teát sem lehet inni,vagy csak gyógyteákat nem?
:DDDDD
Én is végig szedtem az Elevitet és 3230 és 3480 g-mal születtek a lányaim.
A vitamintol senkinek nem lesz nagyobb gyereke. Es az is tevhit, hogy hizni lehet tole. Ha csak azert nem, mert jobb lesz az etvagyad, es tobbet eszel. De akkor sem a baba lesz nagyobb, hanem a kismama feneke.
En mindket terhessegem alatt vegig szedtem vitamint, es teljesen normalis sulyu gyerekeim szulettek. Es en sem hiztam sokat, mindkettovel 12 kg-t. Most a harmadik terhessegemnel is szedek vitamint, felidos terhes vagyok, es eddig osszesen 1 kg-t hiztam. Szerintem most is meg fogom szulni a "nagyfeju" gyerekemet minden gond nelkul.:D
Ja és nekem a védőnőm mondta hogy a terhesség alatt kerülni kell a tenger gyümőlcseit is!
Rák,kagyló,tintahal,egyebek...
További ajánlott fórumok:
- Kismama klub, nemcsak kismamáknak
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Új jogszabályok munkába visszatérő kismamáknak?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Tóth Zoltán (Szolnok) nőgyógyászról. Kismamáknak ajánljátok?