Mit tennél/tettél meg a szerelmedért? (beszélgetés)
Hát
jah...
Amikor elhagyott egy másikért, évekig epekedtem érte, nem jártam sehova, nem ismerkedtem!
Nagy kár volt, nem érdemelte!
hmm igen, de nekem nem majom hanem malyom a nickem!
Érteed Maargiiittt?
:D
Én szüleim nem, a párom apja dohányzott. ( a fia többet). A lány is valószínű hogy megkérdezte
-mit szólnék hozzá ha cigizne.
-erre mondhattam inkább tedd félre azt a pénzt....
Kutatások szerint a dohányosok 67%-a szeretne leszokni, de 100-ból 3-nak sikerül akaraterejéből. Olyan erős függőséget válthat ki, mint a heroin, vagy a kokain.
A másik nehezítő körülmény, a dohányzás elhagyásával járó hízás, ezt tudatos tornával, edzéssel el lehet kerülni.
Az anyagcsere 6 hónap után áll helyre a dohányzás elhagyását követően, eddig kell tudatosnak lenni.
Én nagyon szurkolok, hogy abba tudd hagyni!
uhhh.... ez elég megdöbbentő.... sok dologgal tisztában voltam de úgy látszik mégsem mindennel...
mostmár komolyan tényleg elgondolkozok rajta.
csak nagyos sok akaraterő kéne hozzá.. ami nekem most nagyon nincsen.........
Pedig milyen jót tennél vele magadnak:
"A dohányzó nőkben megváltozik a női és férfi hormonok aránya, következésképpen a dohányzó nők teste gyakrabban hasonlít a férfiakéhoz, amelyben a zsír csípők és a mellkas helyett a hasi tájékon raktározódik el. Ennek eredménye a kevésbé „feminin” testalkat, ráadásul a dohányzó nők esetében magasabb a cukorbetegség és a szívroham veszélye.
A dohányzás felgyorsítja az öregedési folyamatot. A dohányosoknál sokkal gyakrabban alakulnak ki szarkalábak és ráncok a száj és a szem körül, mivel szívják a cigarettát, és hunyorítanak, hogy a füst ne kerüljön a szemükbe. A dohányosok szervezetében az öregedési folyamatok gyorsabban játszódnak le, és valószínű, hogy ez a folyamat a dohányosok több testrészét is érinti."
"Az utolsó slukk után...
Eltelt idő Eredmény
20 perc a vérnyomás és a pulzus normális szintű lesz
8 óra a vér oxigénszintje javul
12 óra a nikotin kiürül a szervezetből
24 óra csökken a halállal végződő hirtelen szívinfarktusok kockázata
48 óra az illat- és ízérzékelés javul
3 hónap 30%-kal növekszik a tüdő teljesítménye
9 hónap a nikotin okozta köhögés megszűnik, a kimerültségérzés és a szapora levegővétel csökken
1 év a szívinfarktus veszélye 50%-kal csökken
2 év a tüdőrák kockázata csökken
5 év a tüdőrák veszélye 50%-kal csökken
10 év a tüdőrák esélye a nemdohányzókéval azonos
15 év az egészségi állapot olyan, mint a sohasem dohányzóké"
Tehát, ha arra gondolsz, milyen életminőségben, meddig akarsz majd élni a gyermeked mellett, (nem csak magadért, érte is) érdemes mielőbb letenni.
Én azt hiszem nagyobb áldozatokat még nem hoztam. Csak kisebbeket pl.: nem mentem valahova mert megkért rá , elkezdtem fogyózni és tornázni mert lett egy kis pocim és zavarja ( de engem is :) ),
de szerintem az ilyen kicsi kölcsönös áldozatok elkerülhetetlenek és senki sem bánja. 1 nagy dolgot kérne ami nekem nagy mégpedig azt hogy szokjak le a cigiről.... de az a baj hogy én meg nem akarok....
:) Nem akarlak meg és leszólni de kb. ugy egy fél évvel ezelött is ugyanezen a szinten álltál.
Ha szerinted megér ennyit csináld nyugodtan!
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél ha találkoznál az első szerelmeddel?
- Ki volt az első szerelmed?
- Költöznél kis "faluba" barátod / szerelmed miatt?
- Hosszú, biztos kapcsolatból hogyan lépnél ki az új szerelmed miatt?
- Neked hogyan esne, hogy miközben a szerelmed Téged simogat, szeretget, a volt barátnőjéről mesélne?
- Neked van plátói Szerelmed?