Mit tennél meg, hogy jobb legyen Magyarország? (beszélgetés)
Kihajintanám az összes politikust a p.-ba! Minek oda annyi f.kalap????
Megvonnák tőlük egy csomó juttatást! Utána pofázzanak!
tedd meg!
(kérlek)
Én annyit mondanék, hogy akinek önhibáján (hacsak nem az a hibám, hogy gyereket vállaltam 8 évvel ezelőtt, és most egyedül kell nevelnem...) kívül megélhetési gondjai vannak, azt nembiztos hogy 'nyafogónak' kéne titulálni... és a kenyér, víz sem éppen poénos beszólás nekik...
Hamár az én korábbi írásom után jött elő eme szócska...
Azért kíváncsi lennék, ki hogyan osztana be 20.000Ft-ot egy hónapra, két ember számára? (50-et feladok rezsire)Pláne ha becsúszik egy kis plussz kiadás... és nem 'nyafogás' van bennem, hanem harag és elkeseredettség amiért nem találok olyan munkát, amit a gyermekem mellett is csinálni tudnék!
Én lennék a legboldogabb, ha lenne egy olyan állásom, amiből meg tudnánk élni és nem lennének elmaradt csekkjeim sem... és nem azon kéne filóznom, hogy a fizetési felszólítást fizessem be, vagy éppen ennivalót vegyek a pénzből...
mondtam-e már?
elzavarnám a multikat és a bankos-biztosítós
mobilos nyereségéhes "úr"akat oda ahova valóak lásd"pl.Brian élete" ő kerek perec memmonta!
helyrehoznám a Gödöllői állat génbankot...
és...vissza adnám a vizeinket,földeinket stb.stb. álom csupán.
Miert nem vezetik be az ingatlanadot?
kerdesre kerdessel: Miert adtak most ado-kedvezmenyt a gazdagoknak, akiknek meg sem kottyanna, ha tobbet fizetnenek adoba?
Jah es az aprobetus resz, mar kit erdekel vajon? :S... pedig ott van benne a leggyakrabban, hogy kamatos kamattal megy a dolog, es ilyen-olyan kezelesi koltseg kerul ra, mig nem kell fizetned...
De sajnos azt hasznaljak ki a bankok, hogy az atlagembernek halvany lila dunsztja nincs arrol, hogy mit hadovalnak a szerzodesben, es nem is torekednek ra, hogy erthetove tegyek, mert talan akkor meggondolnak az emberek, hogy kell-e ez nekem egyaltalan.
Hmmm...sok mindent lehetne tenni,néhány példa:pl. az urakat nem hallottuk,hogy egy havi bérüket felajánlották volna az ország megmentésére./sőt ami nekik jár,függetlenül hogy van-e rá szükségük pofátlanul felveszik. Mááá nehogy odamaradjon,
mert akkor felveszi a másik alapon.
Miért nem vezetik be az ingatlan adót X-összeghatár fölött,az már nem a szegény embereket sújtaná. Miért nem szedik vissza azt a rengeteg igazságtalan összegű végkielégítéseket,
és ellopott pénzeket,ingatlanokat stb.? Ha egy szegény ember lop, megy a végrehajtó és amit talál elviszi. NOS......??
Miért kell kifizetni 4-5-6 százezres nyugdíjakat?
Miért nem pótolják belőle azokat akik ápolási díjra kényszerülnek beteg hozzátartozójuk miatt?
Ez a néhány példa csak csepp a tengerben.
Van, amikor szukseged van tobb penzre, mint amit ossze tudsz vakarni.
Hat igen, "nincs penzem, de villogni akarok a szomszed elott az uj plazmatevevel.." pfff, bar mondjuk en utalom a karacsonyi oruletet.
És ezzel megint visszakanyarodtunk oda, hogy legyen kötelező a pénzügyi kultúra oktatás.
Most mindenkinek eszébe jut, hogy nem érti a banki nyelvezetet, amikor aláírta, nem érdekelte, mert kellett az új csecsebecse.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szakdolgozathoz melyik a jobb téma? Az egy magyarországi borvidék turizmusának bemutatása vagy pedig a viziturizmus helyzete?
- Érdemes ma Magyarországon orvosnak tanulni?Mennyire nehéz elvégezni-úgy értem mennyire legyen valaki okos, szorgalmas stb hozzá?
- Szeretlek Magyarország, mindennél jobban, te vagy az én hazám.
- Van Magyarországon lehetőség arra, hogy egyedülálló nőnek mesterséges úton legyen gyereke?
- Melyik a legjobb kineziológus képzés Magyarországon?
- Melyik a legjobb magánklinika ahol IVF-et csinálnak ma Magyarországon?