Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tehetnénk azért, hogy mi, hétköznapi emberek tetteinkkel lelassítsuk sa Föld pusztulását? fórum

Mit tehetnénk azért, hogy mi, hétköznapi emberek tetteinkkel lelassítsuk sa Föld pusztulását? (tudásbázis)

2010. febr. 2. 12:58
Föld és pénztárca kímélő megoldások: zuhany stop használata, WC tartályba 1 literes üveget feltöltve tenni, igyekezni a szemetet szétválogatva a megfelelő gyűjtőkbe tenni, piacon vásárolni a bevásárlóközpontok helyett
12. eva7
2007. szept. 14. 13:25
Elsősorban egy pár gyárat kéne bezárni!!!
2007. szept. 14. 13:13
Talan ha jobban odafigyelnenk pl. a szemetelesre... Tisztelet a kivetelnek, de rengeteg ember hajigalja el a szemetet, ami nem csak ronda latvany, hanem a kornyezetet is karositja. Amugy a tomegkozlekedes is katasztrofalis, nezzetek meg, milyen fustot bocsatanak ki a buszok.
2007. jún. 10. 10:17

Szerintem már semmit.

Én nem veszek autót akkor, amikor tömegközlekedéssel mindenhova odaérek. annyira elszennyeztük már a földet, hogy ha most minden gyár, motor leállna, akkor is nagyon sok idő kellene a regenerálódáshoz.

Mit tehetnénk? Találjunk fel új energiaforrást, ami nem szennyező.

9. emagdi (válaszként erre: 5. - Riaria)
2007. jún. 8. 15:09

igazad van, hogy az autók többségében csak 1-2 ember utazik. de: a tömegközlekedés egyre katasztrófálisabb, metrólezárások, tömött buszok/villamosok. amíg ez lesz, egy autós sem fog tömegközlekedésre váltani.

az meg elég utópisztikus, hogy az autósok gyűjtőforgalomban járjanak, és felvegyenek maguk mellé még 2-3 embert, hogy tele kocsival közlekedjenek. (legalábbis én nehezen tudom elképzelni, hogy pl jövök reggel munkába, és még keresek útközben 3 embert aki szintén akkor, szintén ugyanide jön)

2007. jún. 8. 15:06

lemerült elemet az erre kijelölt hulladékgyűjtőbe dobjuk, vagy még jobb, ha akkumulátort haszálunk (újratölthető elem).

nem folyatjuk feleslegesen a vízcsapokat, wc-t.

nem veszünk újabb tv-t, hűtőt, egyéb fogyasztási cikkeket, csak azért mert idén már kijött egy újabb modell...

2007. jún. 8. 15:01

mi ásványvíz helyett csapvizet iszunk :)

így nincs palack:)

2007. jún. 8. 14:13
például azzal, hogy spray helyett golyós dezodort vásásrolunk vagy olyat amiben nincs hajtógáz.
2007. jún. 8. 14:02
A gépkocsi használat csökkentésével. Meg kell nézni csúcsforgalomban, kb. a kocsik háromnegyedében 1-2 ember utazik.
2007. jún. 8. 13:48
vegyszerek mérséklésével, energiatakarékoskodással.
2007. jún. 8. 13:31
Szelektív hulladékgyűjtéssel, célirányos vásárlással. Energiatakarékossággal, ami most nagyon hirdetett, de ez annyira pénzfüggő dolog, nagyon nehéz. Kevesebb villany, víz, nem pénzfüggő, de a hőszigetelés, ablakcsere stb., viszont igen. Annyira fogyasztói társadalommá váltunk, hogy ezt nehéz lesz visszaszorítani.
2007. jún. 8. 13:26
A dohányzásról való leszokással
2007. jún. 8. 13:26
Mit tehetnénk azért, hogy mi, hétköznapi emberek tetteinkkel lelassítsuk sa Föld pusztulását?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook