Mit tehetnénk azért, hogy mi, hétköznapi emberek tetteinkkel lelassítsuk sa Föld pusztulását? (tudásbázis kérdés)
Szerintem már semmit.
Én nem veszek autót akkor, amikor tömegközlekedéssel mindenhova odaérek. annyira elszennyeztük már a földet, hogy ha most minden gyár, motor leállna, akkor is nagyon sok idő kellene a regenerálódáshoz.
Mit tehetnénk? Találjunk fel új energiaforrást, ami nem szennyező.
igazad van, hogy az autók többségében csak 1-2 ember utazik. de: a tömegközlekedés egyre katasztrófálisabb, metrólezárások, tömött buszok/villamosok. amíg ez lesz, egy autós sem fog tömegközlekedésre váltani.
az meg elég utópisztikus, hogy az autósok gyűjtőforgalomban járjanak, és felvegyenek maguk mellé még 2-3 embert, hogy tele kocsival közlekedjenek. (legalábbis én nehezen tudom elképzelni, hogy pl jövök reggel munkába, és még keresek útközben 3 embert aki szintén akkor, szintén ugyanide jön)
lemerült elemet az erre kijelölt hulladékgyűjtőbe dobjuk, vagy még jobb, ha akkumulátort haszálunk (újratölthető elem).
nem folyatjuk feleslegesen a vízcsapokat, wc-t.
nem veszünk újabb tv-t, hűtőt, egyéb fogyasztási cikkeket, csak azért mert idén már kijött egy újabb modell...
mi ásványvíz helyett csapvizet iszunk :)
így nincs palack:)
További ajánlott fórumok:
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Hogy reagálnátok erre a nem hétköznapi kijelentésre ?
- Festitek magatokat a hétköznapokban?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Csendes nyugdíjas hétköznapok