Mit tehetnénk a környéken garázdálkodó őzek ellen?Nagy károkat okoznak! (tudásbázis)
Ugyan ez van pl árvíz van..
A régi paraszt nem véletlen árkolta ki a dolgokat.
Meg meg kell nézni mennyi földet elvettek gyáraknak csarnokoknak üzleteknek és egyéb.
Azok mind vízgyűjtő területként szolgáltak.
Most meg sírnak rínak hogy árvíz belvíz van.
Vadásztársaságnak kell bejelenteni, az 5% feletti károdat nekik kell/kéne megtéríteni, de nem bemondásra, kárszakértővel méretik fel az okozott kárt, a károkozástól számított 30 napon belül kell bejelentést tenned.
A vadat nem lőheted le, a vad az állam tulajdona.
Hmmm....
Szerintem Te is mást mondanál, ha a munkád gyümölcsét csócsálnák el előled.
Igazad van, kevés az életterük...
Ha hatalmam lenne megszabadittalnalak töluk.Egy nagy parkba uj othon es zöld varna rajuk . Bisztonsag es a termeszet elvezese. Ember tolakodik es mar nincs hova menni szegenyeknek.
KOmolyan nem lattok semi szepet abban hogy az özek a hazatok tajan jellenek meg?
Es ki aki garazdalkodik ? az ember csak az .
Na de komolyan lövöldözni akarsz!???
Inkább hajazz! :)
alapban az őznek nagyon kifinomult szaglása van . Ha megérzi az ember szagát nem megy arra.
Ezért is nem fogadja el a kölykét ha megfogta az ember
Nem szereti az emberek szagát. :)
Asszem'.;)
Hmmm.:)
Én csak látásból ismerem őket, nem nálunk garázdálkodnak.
Érdekes őzek lehetnek felétek:). A kezdő vadászok ugyan ezt csinálják hogy hajat szórnak azt úgy lövik le a vadat.
Ugyan én ezt csak érintőlegesen tanultam de nagybratyó az vadtenyésztő és vadgazdálkodó .
Pfff!
Tudni Te!
Én nem szól! :)
Basszus!
Anyós átvágott, mert ezt a hajas dolgot mondtam neki pár éve: azt mondta, próbálták, de nem ér semmit.:)
Na hol az igazság!??? :)
Én nem hiszem el.;) kb 800hektár földet így védünk meg :)
Valamint azt tudni kell az őz kétszer azon a nyomvonalon nem közlekedik ezért hamar meglehet fogni őket. Elegendő csak letörni pl egy két növényt. Akkor másik kijáratot keres .Meg kell figyelni azt is. Ált 4 -5 ilyen kijáratot csinál.
Nem fognak minden őzet kilőni meg ilyeneket. Valamint megvan határozva milyen területen lehet kilőni
Sok vad több millát ér amit az agancsból megtudnak állapítani
Elmész a fodrászhoz kérsz egy nagy adag hajat. pl egy kukára valót. Azt szétszórod a föld környékén.
Vagy szatyorba teszed felkötöd egy madzagra és kiszúrod a szatyrot pár helyen
Neeeeeee....!!!!!
:DD
Mi nálunk is ez volt a probléma egy erdős részen lakunk és a hátsó kert nincs lekerítve az erdőtől... az őzek, szarvasok meg a vaddisznók nálunk is állandóan bejártak. De a télen a medencébe jól bele fulladt egy őzike aztán nem győztük kiszedni szerencsétlent...
Szerintem a kerítés kijavítása vagy az udvar teljes lekerítése a legjobb megoldás, mi is ezt tettük.
(vagy ülj ki a teraszra egy puskával és durrants le egy vacsira valót! :D)
A vadász társaság kell jelezni, de mit tesznek majd!???
Semmit.
További ajánlott fórumok:
- Szigethalom és környékén élő kismamák és anyukák jelentkezését várom.
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Kalocsán és környékén lakók
- 1995 környékén volt egy fürészelős szám techno féle. Tudja valaki az előadót?