Mit tehetek? (beszélgetés)
persze, hogy nem ilyen mind
sok rendőr bnőm és barátom van, és rendesek
Tombolhatsz itt, meg mondhatod, hogy nem voltál naív, de gondolj már bele egy kicsit mit rontottál el! kb 1000 Ft különbség van hogy utánvétes-e egy csomag vagy sem. Elvileg mérlegelted, hogy ez az ezres, mint biztosíték hogy aránylik a 15 ezer forinthoz. 5ezer forintos csomagnál én utalnék, 15ezernél meg utánvétet kérnék egy vadidegentől. Nem azt feltételezem egy idegenről, hogy ganyé, hanem azt tudom, hogy nem ismerem, és nem tudhatom milyen ember.
Bosszantó, hogy ilyen gátlástalan emberek vannak, de szerintem Te most azért őrjöngsz, mert rosszul döntöttél.
egyébként gyszer szemtanuja voltam egy olyan incidensnek amikor így hideg közelettével egy öreg tata rőzsét szedett az erdő szélébe
de tényleg csak rőzse volt, száraz és korhadt, de főteni jó
és összeszedett a tata vagy 5 szálat és felkötötte a csomagtartójára
a rendőrök elkapták és megbüntették a rőzse miatt, és a tata megszólta, hogy miért kell most ezt csinálniuk, hogy ő nem tolvaj
erre az egyik rendőr nekitámadt a tatának, hogy ne pofázzon mert meg lesz dádázva, és telefonálgatott a főnökének, hogy had verje meg a tatát, de az nem engedte meg, így a rendőrök beírtak a száraz rőzse helyett, 5,5 mázsa akácfát
mert 5 mázsától feljelentés jár
főleg most ebben a válságban
szerintem egy 15 ezres lopást már lehetne büntetni
már csak azért is, hogy a ganyé lehet, hogy ebből él
mindenkitől 15 ezret elcsal, és lehet, hogy többet lop össze mint mi itt együtt
nem kötözködésből mondom hidd el
de 20000 a határ
tényleg nem kötözködni akartok
nem hinném, hogy kötözkötésről van szó
csak te is írtad, hogy nem divat a naivság
egyébként én azokat szidom akik kitalálták, hogy csak 20000 felett büntetendő a lopás
ez szégyen gyalázat
akik a törvényeket alkotják nincsenek tisztába azzal, hogy egy átlagembernek mennyit kell dolgoznia 20000 ft-ért
mert ők milliókat milliárdokat keresnek
igen
de akkor minden egyes vásárláskor naivak vagyunk mert megbízunk egy idegenben
Szinte az egész házunk ebays cuccokkal van berendezve...
Aki átverte az tagadhatatlanul ganyé, de ő meg ez esetben egyértelműen naív volt. Jajj istenem, akkor mi van? Nem ilyesmiben, de már engem is vertek át. De én nem kezdtem az országot azért szidni, mert hülye voltam. Néha elcseszi az ember a dolgokat, nem kell mindenért másra mutogatni.
jaj istenem
csak megbízott egy emberben
de nem mindenki ilyen ganyé
egyébként meg a vaterán meg máshol több százezer üzletet bonyolítanak így le, mindenféle gond nélkül
Megnyugtatlak, egyetlen civilizált országban sem lenne ez másképp.
A naívság meg sehol nem divatos.
Nevetséges hogy ilyen országban élünk...meglopják az embert nem is kevéssel és nem lehet semmit tenni????
Sőőt, még engem nevetnek ki mert gondoltam h nem lehetnek az emberek ennyire undorítóak. Nevetséges...
Nem sokra mész a rendőrséggel sajnos, ugyanis 20ezer Ft-tól foglalkoznak csak a dolgokkal.
Valószínű gratulálni is fognak. Na mindegy, nem akarlak én bántani. Fogd fel úgy, hogy tanulópénz volt, s máskor kizárólag utánvételes küldeményként rendeld meg a dolgaidat. Sajnos ezzel tényleg nem lehet semmit kezdeni.
Esetleg valami módon üzenhetsz, írhatsz neki, hogy milyen aljas dolog volt, de gondolom nem fog elérzékenyülni tőle.
Azért gondolj csak bele: ez a küldemény egy sima postai levél is lehetett volna. Magánszemélynek nem kötelessége számlát kérni,a nyugtákat eltenni, főleg nem 2 hónapig őrizgetni. Azt mondhatja, hogy feladta a levelet, csak eldobta a nyugtát, vagy el sem tette. Egyáltalán nem hihetetlen ez.
Tudom, nem ez a szitu, de az is lehetne, hogy Pista feladja a pénzt, Marcsi feladja a csere tárgyát, egy szép bélyeget. Marcsi jóhiszemű, és ráadásul már megkapta a pénzt, ezért a legolcsóbb postai levélként adja fel a bélyeget. Pista megkapja a bélyeget, de úgy gondolja, hogy jobb lenne, ha a pénz is a zsebében lenne. Ezért Pista vár 2 hónapot (addig Marcsi csak kidobja a nyugtát), feljelenti Marcsit, hogy átverte őt. Mivel Marcsi nem látta indokoltnak, hogy megőrizze a nyugtát (számlát meg eszébe sem jutott kérni), végül nem lesz se bélyege, se pénze, és egy pert is a nyakába varrnak. Nem lenne ez így abszurd?
Hülye voltál, hogy idegennek ennyi pénzt feladtál. Ha még pár ember előtt le akarod magad járatni, akkor elmehetsz a rendőrségre.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Mit tehetek, hogy ne kelljen gumit használnom?
- Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni?