Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tegyünk, ha nem dermedt meg a kocsonyánk és híg maradt? fórum

Mit tegyünk, ha nem dermedt meg a kocsonyánk és híg maradt? (tudásbázis)


2013. nov. 29. 09:47

Ha nagyon híg, akkor tedd még fel főni, forralj el a levéből. Esetleg (ne vedd szentségtörésnek) végy néhány csirke-lábat és főzd bele, az majd segít még, hogy kocsonyásabb legyen.


Legközelebb a kocsonyához a vizet mérd ki előre:


a husikat rakd bele olyan tányérba, edénybe, amibe majd a kész kocsonyát altatod, és számold ki, számold meg, hogy az adott husiból ezek szerint hány tányérral lesz.

Annyi tányér + 1 vizet mérj rá (= a plusz egy, az elforráshoz kell!!), és úgy tedd fel főni!!

Ha ennél több vizet öntesz rá, könnyen előfordul, hogy "alvás-problémákkal" fog a kocsonyád küszködni! :)))

2012. ápr. 28. 22:23
Legközelebb bőrt is főzz bele, nem lesz ilyen gondod.
16. Noorah
2012. ápr. 22. 17:44
Na a zselatin bejött!!! :)
2012. ápr. 22. 09:31
Én ilyenkor szoktam egy kis étkezési zselatint feloldani és beletenni!Nem ront az izén!
14. bnedora (válaszként erre: 7. - 17edc27aec)
2012. ápr. 22. 09:28
Szerintem a kocsonya nyáron is megdermed, nem kell ahhoz télnek lennie.
13. elbb
2012. ápr. 22. 09:02
En mar igen. Jaj, milyen bosszusag is volt. De aztan csak jo lett. Legalabbis elfogyott. En azota mindig veszek borket is a kocsonyaba, biztos ami biztos alapon.:)
12. Noorah (válaszként erre: 11. - Elbb)
2012. ápr. 22. 08:59
Nagyon szépen köszönjük, eméljük menni fogf! Még soha nem jártunk így... :)
11. elbb (válaszként erre: 9. - Noorah)
2012. ápr. 22. 08:55
Felforralod a levet es teszel a lebe 1-2 evokanal zselatint. Olvasd el a papirjat mennyit ir, de en amikor igy jartam a 6 liter lehez csak egy jo nagy ek.raktam. Forr egyet a le es mar lehet is raszurni.
2012. ápr. 22. 08:55
9. Noorah (válaszként erre: 6. - Elbb)
2012. ápr. 22. 08:47
Ez a zselatin dolog jó nak tűnik! Azt hideg vagy meleg lébe kell tenni? és meddig kell főzni?
8. andi6020 (válaszként erre: 5. - Noorah)
2012. ápr. 22. 08:45
4. hsz
2012. ápr. 22. 08:43
Tekerd fel a hűtőt maximumra és akkor talán megdermed. A kocsonyát általában télen jó elkészíteni, és olyan helyre rakni, ahol kb 5-10 fok van.
6. elbb
2012. ápr. 22. 08:42
Ki is van adagolva? Ovatosan le kell onteni a levet es amit irtam. Nyilvan a zselatint konnyebb beszerezni, azzal erdemes ujrafozno.
2012. ápr. 22. 08:40
Nem füstöltből csináltuk. És már kész van, úgy lett híg. Az érdekelne, hogy ilyenkor/utólag mit lehet még tenni!
4. elbb
2012. ápr. 22. 08:38
Vagy felfozol a levevel vagy tiz csirkelqbat, vagy zselatinnal surited.
2012. ápr. 22. 08:38
Ha nem akkor nagyon lassan kell főzni épp h egy egy gyöngy fel jöjjön Fokhagyma? Bors egész picit megtörve- Ha bele nyulsz és a két ujjad ragad akor már meg alszik
2012. ápr. 22. 08:37
füstöltből csináltad?
2012. ápr. 22. 08:35
Mit tegyünk, ha nem dermedt meg a kocsonyánk és híg maradt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook