Mit tegyek hogy kisfiam véletlenülse kapjon fittyma szükületett? (tudásbázis kérdés)
Köszi a gratut.
Nem véletlenül Ő a doktor nénink. Választottuk. Nagyon-nagyon szeretjük.
Kislányom 2 hetes volt, amikor az éjszakai szopi után, jelentős mennyiségű tejet bukott -hányt? vissza. Kezdő szülőként, nagyon megijedtünk és természetesen az éjszaka közepén felhívtuk a doktor néninket. Megnyugtatott, valószínűleg túl- ette magát a pici, csak akkor szoptassam legközelebb, ha már sír, hogy éhes. Így is tettünk. Délelőtt csengett a telefonom. A Doktor nénink volt. Azért hívott, megkérdezze, hogy jól van-e a lányom.
Ekkor lettem teljesen biztos abban,. hogy jó orvost választottunk.:))))
10 honapos a kisfiam,mikor hazajottunk a korházbol az orvos azt mondta furdetésnél ovatosan amennyire csak engedi mindig huzzam fel
nagyon szépen feljon neki az ég világon semmi probléma vele
De ne is nyúljon a kukacához!!!
A zacsinál megnézik nlha a herécskéiket de enni. Mit matat ott?????
14 hónapos a kisfiam. doktor nénink 1 éves koráig nem engedte, hogy hozzányúljunk a kukacához. Az 1 éves vizsgálatnál megnézte - nem rántotta fel - megmutatta, hogy fürdetésnél, hogyan
húzzuk hátra és adott kenőcsöt, amivel kenegessük.
Hétről-hétre tovább lehet húzni. Remélem jól csináljuk és előbb-utóbb megszűnik a letapadás.
Nagyon kedves vagy, köszi :)
Az biztos, hogy legközelebb, mielőtt hozzányúlna a kukacához, közlöm vele, hogy nem húzhatja hátra.
Nem irigylem a picikédet. Szerintem az lesz a csoda ha ezek után nem üvölt majd ha a dokinén megakarja nézni a kukacát. Ezt utálom... nők fogalmuk sincs róla milyen károkat és fájdalmat okozhatnak. Az aranyközépút a legjobb. Ezzel a hirtelen hátrahúzással csak azt érte el,hogy megsérült a gyerek és ha nem hegesedik szerencséje van, ráadásul mivel felteszem még nem szobatiszta picikéd fertőzés veszélynek is kitette, hiszen a pisi befertőzheti. Na jó nem riogatok, csak nem szeretem az ilyen embereket. Pedig hát nekünk is aranyos doki nénink van.
Vigyázz rá és élvedz az anyaságot.:)))
Az én kisfiam 15 hónapos, és 2 hónapja a doktornénink úgy hátrahúzta a fitymáját, hogy berepedt több helyen :( Aztán következő alkalommal megemlítettem neki, de csak annyit mondott "Jaj, elnézést". Aztán ismét úgy hátrahúzta, hogy estére megint látszódott a repedés. És azt mondta, húzkodni kell, különben sebésznek kell a letapadást felvágnia :(( Nna ez az a tanács, amit nem fogadok meg. Mert ha az állandó húzkodástól folyton bereped, akkor az hegesen fog gyógyulni, és attól lesz tényleges fitymaszűkülete.
Valaki már írta előbb: az arany középút a helyes! Óvatosan kell hátrahúzni, ameddig engedi. Erőltetni nem szabad.
Nnna, még egy idézet:
"Ha a csecsemőt nem metélték körül, a hímvessszőt minden fürdetésnél meg kell mosni. A fitymával semmi különöset nem kell tenni, csak óvatosan le kell mosni kívülről: ez eltávolítja a felesleges smegmát (a fityma nyílásában levő fehéres túrószerű váladék). Egyes szülők nagy gondot fordítanak rá, hogy a fityma és a makk a lehető legtisztább legyen. Ilyenkor a fitymát nagyon óvatosan, a legkisebb ellenállás fellépéséig hátrahúzva mosthatjuk meg a hímvesszőt. A smegma lemosása után alaposan öblítsük le. SEMMIKÉPPEN NE ERŐLTESSÜK A FITYMA HÁTRAHÚZÁSÁT!!! Az erőltetés következtében fertőzés vagy egyéb szövődmények alakulhatnak ki. Idővel a fityma egyre könnyebben hátrahúzhatóvá válik."
Nekem két kicsi fiam van. A nagy 4 éves és mikor ezt a kérdést velvetetem akkori dokibácsinknak közölte, h másfél évesen vissza kell húzni, ha más nem majd sebésszel. Nem hittem neki és nem akartan,h fájjon, rossz élménye legyen. Egy ismerős dokinénit kérdeztem meg később. Az ő javaslatára nem piskáltuk különösebben, nem huzogattuk, csak egyszer-egyszer fürdésnél egy kist ameddig engedte, hogy a homokozás eredményét lemossuk. Vagyi lényegében mi szülők nem bántottuk egészen addig míg szobatiszta nem lett. Az ismerős gyerek sebész megmutatta apának hogyan tanítsa meg tisztán tartani mosni. játszanak ilyet. Na nekem nem is engedte és engedi piszkálni a kis kukacot. Már nagy és ő mossa mikor fürdik. persze külön szólunk neki, mint ahogy a fülmosás is ilyen.
A kics 3 hónapos és a doki nénink ( mert azóta nincs doko bácsink) azt javasolta, amit már tudtunk is, h szobatsiztaságig nem kell bántani, csak néha megpróbálni ami endegi fájdalom nélkül, hogy megmossuk a fürdő vizben. én még nem bántottam a kicsinek. Ja és a nagynál nem volt végül szükség szebészeti beavatkozásra, szépen levált. Szóval fő a türelem és neszólj rá ha kcsit babrálja, ő érzi mi fáj mi rossz.
Sziasztok!
Érdekes azért, hogy e témában mennyire eltérőek a vélemények orvosok, és védőnők között!
Az én védőnőm annakidején azt mondta, minden nap fürdésnél próbálgassam visszahúzni neki, de ne erőltessem! Hát én így tettem, júliusban lesz 3 éves a kisfiam, és még a makkról sem vált le teljesen a bőr, de azért azt hiszem gond, már nem lesz vele.
Hallottam már olyat is, hogy két éves korig egyátalán nem is kell vele foglalkozni, nem kell húzogatni sem!
Legutóbb Spock doktor nagyon jó könyvében olvastam erről, idézem, hátha valakinek segítséget, vagy megnyugtatást nyújt:
"A csecsemő növekedésével a fityma egyre jobban leválik a makkról, és egy idő után vissza lehet húzni. Körülbelül 3 évet vesz igénybe, míg a fityma végleg leválik és teljesen hátra lehet húzni. Némely fiúnál ehhez több időre van szükség, a folyamat, míg teljesen hátrahúzhatóvá válik a fityma, akár serdülőkorig is eltarthat, ez azonban még nem ok az aggodalomra. A normális mosakodás még a fityma hátrahúzása nélkül is tisztán és egészségesen tartja a hímvesszőt."
További ajánlott fórumok:
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Tényleg megszüntetik a szocpolt? És, ha igen mikortól? Tudja valaki véletlenül?
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- A kisfiam véletlenül valahogy arra kattintott hogy képek blokkolása a honlapon.Hogy tudom vissza csinálni?