Mit tegyek ha nem akar etetőszékben enni a kisfiam? (beszélgetés)
van kis sámlim ott szoktam enni velük:)
Tudod nekem a konyha kb főzőfülke,szal ott megteríteni nagy asztalnál lehetetlen.Igy oldottuk meg.
Apjuk meg egész nap melózik,vacsizni vele szoktam,mert mire ö haza ér,addigra a lányok már ágyban vannak.
Ügyes vagy!
Alakulni fog!
Ebben a korban már kezdenek önállósodni, Ők akarnak irányítani, fogni a kanalat, és enni is.
Szoktam olyat is csinálni, hogy külön kis tányérba teszek neki annyit kaját, amennyit ha kiönt, nem sajnálok, és kanalat adok a kezébe. amíg Ő kavargatja, emelgeti a kanalat (persze segítek neki) bejuttatok a szájába a másik tányérból ennivalót.
Szerintem is az asztalnál kell enni. Így tanulja meg a gyerek a rendet.
Nem tudom, szerintem a gyereknek is kell az asztalnál együtt evés. Mármint nagy asztalnál. A lányom 3 éves és ha együtt eszik a család sokkal jobban eszik, mintha egyedül kell ennie. A kisfiam 17 hónapos, de mivel ő még letépné az asztalról a terítőt a vasárnapi menüvel együtt ( nagyon erős ám ;-P ) ezért ő még etetőtálcát kap a székéhez, de együtt eszünk akkor is, csak kicsit távolabb kerül a tálca miatt az asztaltól. Biztonságos távolságba :-).
Ez az ágyon etetés nekem nagyon fura. Én sem szoktam ott enni, akkor a gyerek miért? De ki tudja, biztos van akinek ez válik be.
Ház köszi csajok, megvolt az ebéd! A kis falatkákkal nem tudott mit kezdeni, csak szétlapította őket! :D
Viszont kanalat ő is kapott a kezébe, azzal szórakozott és amikor nem figyelt akkor juttattam a szájába a falatokat!
Azt hiszem az volt a gond, hogy nagyon szerettem volna ha az evésre koncentrál...
Így egész jól sikerült most megetetnem, igaz nem evett annyit mint általában, de alakulni fog... :)
Én sosem etettem etetőszékben a lányaimat.
Ölben,aztán ült az ágyon és már egy jó ideje,kis asztal kis szék....
bár a babakocsit is kipróbáltuk:)
Jó, próbálkozunk mindenesetre, muszáj lesz megszoknia! Csak az a durva, hogy amikor nagyon éhes akkor is inkább a hiszti győz...
Nemsokára ebéd, jön az újabb harc...
Mi ott rontottuk el, hogy amikor először elfordult, a kanáltól a mamája kivette és ölben etette. Aztán ez előfordult párszor, és a gyerek hozzászokott. Volt olyan is, hogy az etetőszékhez közeledve már ordított.
Újra meg kellett barátkoztatnom vele. Ezt úgy csináltam, hogy a kedvenc játékait oda tettem, és akkor beleült. Utána napról napra jobb lett a helyzet.
És még folyamatosan is beszélek neki, így sokszor rám figyel, nem arra, hogy mit teszek a szájába.
Még eszembe jutott, hogy megkérdezzem:
Csak ott nem eszik kanállal? Ha ölben etetitek eszik rendesen? Vagy a bébihordozóban elfogadja a kanalas kaját?
Nekem 12 hónapos volt a lányom, amikor ezt csinálta.
Azt javasolták, hogy olyan kaját adjak neki, amit fel tud szedni a tányérról (hús, virsli, zsömle).
Ez leköti a figyelmét.
Most már elég szépen eszi ezeket.
A kanalazás csak akkor nem megy, ha üveges bébiétellel próbálkozok (pedig tányérba teszem).
Tegnap sóskát evett, ma pedig paradicsomszószt, ezekkel nincs gond.
További ajánlott fórumok:
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Kisfiam (2.5 éves) nem akarja bevenni a kanalas orvosságot. Mit tegyek?
- Lázas a kisfiam. Alig eszik, és nem akar sokat inni se, félek kiszárad. Mit tegyek?
- Nyugtasson meg valaki, hogy semmi baja sem lesz a kisfiamnak (7 hónapos), ha etetőszékben ülve etetem.
- 15 hónapos kisfiam náthásan kapott oltást, azóta nyűgös, és nem akar enni. Mit tegyek?
- 2 éves kisfiam éjszakánként felsír és vígasztalhatatlanul sír akár 1 óráig is. Mit tegyek, van valakinek hasonló tapasztalata?