Mit tegyek, ha huzatos helyen kell dolgoznom? (beszélgetés)
Nálunk sincs klíma. Ventilátort vettem, de papírokat átrendezi az asztalon. Ráadásul nyugati ablak előtt ülök, bár van szalagfüggöny, a lábam csodásan le szokott barnulni.
Meglepően toleráns vagyok, azt az egyet utálom, ha írok az asztalon és hozzám ragadnak a papírok :D
Nyáron a nyitott ablak csak a külső hőmérsékletű levegőt tudja beadni, tehát megfázni elég nehéz. Ha szél fúj nyáron, akkor is megfázol?
Légkondi valóban okozhat panaszokat, mert általában elég alacsonyra állítják. Gyakran 20 fokra, ami majdnem hússzal kevesebb a kintinél...
Különben érdekesek vagyunk, télen 25 fokra felfűtünk, nyáron a 25 elviselhetetlen, hűteni kell :)
Nagyon megértelek, nálunk ugyanez folyik. Van, akinek télen is melege van, simán ránknyitja az ablakot, nyitvahagyja az ajtót. Annyit tudok tenni, hogy felállok és becsukom. De nem sokáig marad így.
Patthelyzet.
Vegyél fel sapkát. Vagy azt a pántos fülvédőt. Jobb ötletem nincs.
Hacsak nem keresel másik munkahelyet.
Az a baj, hogy úgy ülünk, hogy egy sorban, és oldalt van egy ajtó, ami az udvarra nyílik, így azt kinyitják, mindenki érzi. Tehát bárkivel cserélnék helyet, az sajnos nem megoldás a mi irodánkban.
A klíma pl az nem zavar. De nálunk nincs.
Amikor nyáron a legmelegebb van és áll a levegő, akkor nem vészes a huzat, mert akkor alig érezni.
Csak az a baj, hogy most már kinyitják az ajtót, pedig még nincs kánikula. Én vattát szoktam bedugni a fülembe, csak van amikor ez sem elég.
Én sem bírom a huzatos, a klíma "szelében" se jó ülni. Rögtön fáj a füle és a fejem.
Melegben sem jó ülni, meg huzatban sem.
Próbálj meg helyet cserélni valakivel. Akit nem zavar a huzat pl.
Cseréljétek meg a két íróasztal helyét. Üljön az a te asztalodnál ezek után, aki ragaszkodik a kereszthuzatot, te pedig ülj védettebb sarokba!
Az én fülem sem bírja a huzatot, sőt még a ventillátort se, ha közvetlen rám fújja a levegőt. Így oldottuk meg, hogy helyet cseréltünk.
Irodában dolgozom, de nincsen légkondi.
Nyáron állandóan huzatot csinálnak a kollégák, de én nem szeretem, mert a fülem és néha az arcüregem is megfájdul emiatt.
Ez egyáltalán nem érdekli a kollégákat, mert azt mondják, hogy ők viszont a melegtől lesznek rosszul. Pedig időnként a fejem is megfájdul a légmozgástól.
Mit tehetnék, sajnos egyedül vagyok ezzel a problémámmal és senki nem érti meg.
Félek attól is, nehogy a huzattól valami betegséget kapjak.
Ki mit tenne a helyemben?
Milyen szövődményei lehetnek a huzat által okozott problémáknak?
További ajánlott fórumok:
- Ha majd 18 fokban kell majd dolgoznom, szerintem hulla...
- Hatalmas vízhólyag nőtt a szemölcs helyén, mit tegyek?
- Üvegszálas internet: nem megy két helyen a net, hiába van routerem, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a kimosott tollkabátomban helyenként összeállt a toll? Kidobjam vagy megmenthető?
- Striám helyén apró viszkető pattanások vannak...Mit tegyek?
- Kaptam e-mailben egy üzenetet, amit nem tudok kinyomtatni. Csak kockák lesznek a betűk helyén. Mit tegyek?