Mit tegyek, ha a gyerekorvos nem ír fel antibiotikumot a 2 napja lázas gyereknek? (tudásbázis kérdés)
Örülök, hogy jobban van, mára pedig, remélem, rosszalkodik is egy kicsit :) :) :)
Ahogy a mondás szól: "A legjobb egy rossz gyerek"
Tudniillik: akkor nem beteg :) :)
Ezt az orvosnak kell tudnia, hogy vírusos eredetű-e a probléma, vagy bakteriális. Ha vírusos, akkor nem is kell az antibiotikum, viszont, ha bakteriális, akkor nem árt, mert nélküle még 3-4 nap múlva is lázas lesz.
Mi úgy jártunk nem régen, hogy a kisfiamnak is 40 fok körüli láza volt, elvittem az ügyeletre, ahol azt mondták, hogy influenza szerű vírus, így nem is kapott semmilyen gyógyszert. Ez egy szombati nap volt, és mivel még kedden is ilyen magas volt a láza, visszavittem a saját dokinkhoz, aki azonnal megállapította, hogy mandulagyulladás (bakteriális) és írt is antibiotikumot. Csütörtökre már nem is volt láza.
Szóval az orvosnak sem lehet mindig hinni. :(
Ha esetleg többször is téved, akkor talán jobb lenne váltani.
Remélem nálatok gyorsabb lesz a gyógyulás! Jobbulást kívánok neki!
Sajnos teljesen normális, hogy 2-3 napig lázas egy gyerek, utána jön a láztalanság.
Itt van neked egy cikk:
En kulfoldon elek es itt pont ugyan ez az eljaras. 3 napig nem csinalnak semmit. Ha a 4. napra sem mulik el a laz akkor foglalkoznak vele. De akkot is csak a vegso esetben irnak fel a gyereknek antibiotikumot, inkabb csak homeopatis gyogyszereket.
Hat hogy ez jo dolog-e nem tudom. De nalunk eddig 8 ev alatt mindig bevalt. Szeretem a lanyom dokiat.
Ez így már más.
Ha nem bízol az orvosban, ne félj váltani. Sajnos hajlamosak a túlzásokra, egyik sosem ír antibiotikumot, más meg szíre-szóra :S.
Csillapítsd a lázát.
Nálunk az nfluenza esetében 3-4 napig tartott a lázas állapot. Erre nincs más orvosság.
Szeintem ss örülj neki.
Az antibiotikum nem minden fajta betegségre gyógyír.
Csillapítsd a lázát, hűtűfürdő stb.
És pár nap múlva meglásd kutya baja sem lesz.
És tuti mondta mi a baja a gyerkőcnek, próbálkozz homeopátis szerekkel. Csak hinni kell benük, és csodákra képesek!
Kitartás!
Nekem 3 napig 39 fokos láza volt a gyereknek. Lázcsillapító, C-vitamin, sok folyadék. Utána elmúlt magától.
Ha fölöslegesen, minden láznál AB-t adsz, utána nem fog hatni.
A doki tudja, ha kell adni, neki nem érdeke spórolni a dolgon.
Fogadd el!!!
Nekem sem írt fel, igaza volt. Mivel vírus okozta a lázat feleslege rá antibiotikum.
szerintem örülj neki!
ha nem bakteriális a fertőzés, akkor úgysem használ!
borogatsd szegényt, és sajna ki kell bekkelni, hogy elmúljon!
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Rengeteg antibiotikum, nem múló probléma, mit tegyek, kihez menjek??
- Hany napig kell adni az antibiotikumot a gyereknek?
- Megbeszélés nélkül hoztak 3 kölyök macskát a gyereknek! Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha 3 havonta véres hólyaggyulladásom van és csak antibiotikumot adnak minden alkalommal?