Mit lehet tenni, ha egy vállalkozó becsapott? (tudásbázis)
Éreztem az eddigiekből, hogy újabb élethelyzet.
A fabrikett további előnye, hogy kisebb tételben is megvehető, bár úgy drágább. Errefelé, ahol én élek, kisebb építőanyag.boltokban is kapható. Ha autóval jártok vásárolni, néha még "teszkó"-ban is lehet kapni, és pár csomaggal hazavisztek.
Ha csak rásegítő fűtésnek kell, egy 10-12 kg-os csomag akár 2-3 napra is elég. Mivel ahogy írod, szobáról van szó, nem mellékes, hogy még forgács sincs, és hamu is csak evőkanál-mértékkel mérhető mennyiségben. Még meg lehet csinálni, hogy kipróbáljátok, amíg még nem élesben megy.
De most ez az ügy oldódjon meg, és sikerüljön visszakapni a pénzt!
Egy valyoghaz at lett alakitva gazos kozpontifutesre.
Ha akkor en a kepbe kerultem volna, elleneztem volna. Ezzel a futessel max 18 fok erheto el a lakasban, es a kazantol legtavolabb eso szobaban ki kell egesziteni egy kiskalyhaval a futest. Ebbe kell a fa. Az elmult ket evben csak fuvardijjamba kerult, mert meg tudtam szerezni a hulladekfat ingyen. Ahol eddig eltem ismertem a helyi vallalkozokat, akik korrktek voltak, szintugy mint mi. De ahol most elek ez nem mondhato el.
Nem tudom, milyen lehetőségeid vannak, fabrikett nem lenne jobb?
A lehetőségeket a fűtőberendezésre értem és a helyi beszerzési lehetőségekre. Sparheltbe jobb a fa, de már egy kis kandallóba, amilyen nekem is van a fabrikett jobb, és tisztább.
Nem tudnak becsapni vele, mert csomagolva kapható. Gyorsan tető alá kerül, tiszta...
jo ideje dolgozom faval, igy nem tudnak ilyen teren bevinni a surube.
Viszont tuzifat meg nem kellett vennem a kornyeken, igy en senkit nem ismerek.
Nekem mindegy mit ir. mazsat kobmetert erdei kobmetert, legkobmetert. fejben kiszamolom mennyi fa van a platon.
csak mar megbizni nem lehet senkiben.
nincs korrektseg
Uhh, hát nekünk sosem fizet senki előre a fáért.
Jelentsd fel. Egy konkurenciával kevesebb. Talán.
Mázsába veszed a tűzifát? Miért?
Szóbeli szerződés is létezik. :)
Hogyan jöhet létre egy szerződés?
A szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Ez történhet írásban, szóban vagy ráutaló magatartással is. Ezt a módot nevezzük a szerződés alakjának.
Soha nem szabad előre adni pénzt, egy fakereskedőnek legyen annyi forgótőkéje, hogy megelőlegezze.
Hogy értesz a fához, az külön jó. A nem szakembert hasonlóan verik át rendszeresen, nagy kivétel a becsületes kereskedő. Én sok évi kínlódás után találtam egyet, sőt amikor tető alá raktuk a fát és nagyjából kiköböztem, még több is jött ki, mint a számlában szereplő mennyiség.
Ne menj egyedül, inkább legyen tanú az ígéretre. De reméljük, megkapod a pénzed és nem kell menned érte megint.
Sajnos nem tudok semmit bizonyitani. nem tudom hogy igy egyaltalan szoba allnanak e velem.
De az apeh vagy fogyasztovedelmisek raszallhatnanak, de nem tudom hol lehetne oket feljelenteni.
Megrendeltem tole egy teherauto fat. Mivel lattam hogy ismeri a paromat, es aposomat, oda is adtam neki 30000 ft-ot a fara.
Masnap meghozta a tuzifat, aminek kze nem volt a mgbeszelt mennyiseghez, es ha nem vagyok asztalos, siman elhitette volna mindenkivel hogy az auton levo nyarfa (puhafa) tolgy bukk, es juhar.
Le sem engedtem rakni, de termeszetesen nem volt nala penz. masnap elmentem a penzemert, de halogatja hogy majd ekkor meg akkor.
Igy sem penz sem fa.
További ajánlott fórumok:
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- Mit lehet tenni, ha nem akarnak fizetni? Mi védi a vállalkozót?
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Szerintetek a mai világban, milyen vállalkozást érdemes, lehet elkezdeni(kb.3M.-ft.-ból)aminél nyereségre is lehetne számítani?
- Ha egy vállalkozás nem megfelelően működik, sok a panasz rá, hol lehet hivatalosan panaszt tenni?Hogy átfogó vizsgálatot kapjanak?
- Férjem vállalkozó, van egy megrendelője, aki nem fizetett, mit lehet ilyenkor tenni?