Mit lehet tenni az ellen, hogy a gyerek ne tudja eltekergetni a gáztűzhely gombjait? (tudásbázis)
El kell zárni a "főcsapot",ő meg majd leszokik róla...
Nálam bevált,és azóta is,ha nem főzök,a kis kékség merőleges a nagy fehérre...:D
(csak közvetlen gyújtás előtt nyitom meg,nem nagy "wasistdas")
Egyébként elvileg nem volna mitől félni, mert a gáztűzhelyek, köztük a mi 30 évesünk el van látva azzal a biztonsági hőszeleppel belül (azt mondja a párom bimetál vagy mi), ami éppen a gázömlést akadályozza meg, vagyis, ha nem ég a láng elzárja gáz áramlását. Ha észrevetted, szokott kattanni, amikor lekapcsolod, utána...
A fiamnak egyszer mutattam meg, hogy mennyire forró a sütőajtó, hozzáértünk a kezével és azóta nem piszkálja. Ő is kb. ennyi idős lehetett, mert mászott ki utánam a konyhába, mikor főztem és már kipakolta a konyhaszekrényből a fedőket :) Ő azóta nem piszkálja.
Az én gyermekem egyszer elfújta a lángot, még jó, hogy észrevettem. Ha nagyon félsz tőle, (bár én úgy vélem alaposan elmagyaráztam gyermekemnek ennek a veszélyeit mikor még kisebb volt, hogy nem piszkálja a veszélyes holmikat) szóval, az én 30 éves gázkészülékemről le lehet húzni a gombokat. Ha a tiéd is olyan, akkor csak akkor használd, ha főzől, illetve elzárod mindig a tűzhely feletti gázcsapot.
Ha nem olyan, sztem csak a magyarázat marad, meg az árgus szemek.
én figyelek rá és az ismerős is figyel a sajátjára,a gázuk a mosogató mellett van, ő mosogatott a gyerek meg matatott, állitólag fogta bevitte a szobába majd később vették észre agázszag
ot
Egy ismerős ,esélte, hogy a gyerekük tekergette és tök gázszag lett a lakásban és kishiján felrobbantak.
Az én gyerekem is szokta hiába szólok rá, ugyhgy tök begyulladtam.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Fekete gáztűzhelyet hogyan tisztítjátok?
- Alsósütésű gáztűzhelyben hogyan tudok kenyeret sütni?
- Mi lehet a gáztűzhely sütő részének a baja?
- Gyermekbiztonsági eszközöket keresek! 50 cm széles gáztűzhelyre szeretnék magasítót, tudja valaki hol lehet ilyet beszerezni?
- Új gáztűzhely kisebb alapterületű mint a régi. Honnan lehet fa alapzatot venni hozzá?