Mit lehet tenni az ellen, ha valaki a lányom képét használja a sajátja helyett a facebookon, ráadásul úgy tünteti fel, mint leszbikust? (tudásbázis)
Jelenteni kell azonnal és törlik az oldalát!! A lányom képével is valaki regisztrált egy új lapot, jó sokan jelentettük és el is tűnt az az oldal.
semmit nem tudsz azon kivul h irsz facen s jelented a dolgot..egyszer egy hasonlo kozossegi oldalrol az en kepeimmel is visszaeltek hat mit ne mondjak milyen oldalakra tettek fel..majd elsulyedtem szegyenembe
Én pedig tudok olyanról, hogy valaki perre ment, és megnyerte a pert az illetővel szemben. Igaz, ehhez ki kell deríteni, hogy ki a megtévesztő.
Feljelentés, és minden egyéb ilyen felesleges... jelenteni kell a fb-n, és majd egyszer csak letörlik az adatlapot... minden ilyen közösségi oldalról lopott adat/info/kép stb. nem szabálysértő (vagyis az, de valójában mégse), mivel önszántadból tetted fel, és a te hibád, ha nem korlátozod, hogy ki lássa és ki ne...
Feljelentést tennék.
Felesleges írogatni neki, a lányod "jóakarója" valószínűleg sérthetetlennek hiszi magát. Bemész a kapitányságra és ismeretlen tettes ellen becsületsértésért, személyi jogok megsértéséért feljelentést teszel. Ezek után egy egyszerű IP címmel elkapják!
Szia!
anno az iwiw-en fordult elö hasonlo eset a haverommal.akkor valahogy bejutott valaki a srac oldalára,söt jelszot is változtatott,aztán hasonlóan baromságokat írt az oldalára.
Tett a haverom a rendörségen feljelentést,illetve jelentette az iwiw nek.
Ezután faxolni kellett minden személyes okmányát hogy igazolja magát a srác,majd talán 2-3nap mulva törölték a profilt.A rendőrség nem csinált semmit.
Mihamarabb feljelentést kell tenni!
hat nekem kinyilna a bicska a zsebemben. tegyel feljelentest, minel elobb.
tudod, hogy ki az elkoveto?
probald kinyomozni, aztan egy JO ugyved!
pert inditotok, manapsag ebbol mar lehet kaszalni. kulfoldon biztos.
Van olyan alul hogy sugó ott olyan hogy Szélhámos vagy hamis profil jelentése,én nem megyek tovább onnan nem tudom mi a teendő.
Az hogy tiltod csak annyit jelent hogy neked nem írhat és ennyi,de a képet tovább tudja használni.
Jelentettem is, de ha letiltom, akkor én nem látom, ő meg továbbra is használja a képeket.
Már írtunk neki, én is a lányom is, de még mindig fenn vannak a képek, és a legszebb az egészben, hogy a lányom képei alatt mindenféle gusztustalan oldalakat jelöl be stb.
Rámész az adatlapjára, aztán az üzenet fül mellett van egy kis virágszerű fül, amelett egy lenyíló fülecske arra katt és ott van, hogy jelentés/tiltás
De durva.Van szerintem oylan opció hogy jelentés küldése jogsértésről talán.
Adatvédelem megsértése, személyiségi jogokkal való visszaélés stb...feljelentést kell tenned a rendőrségen.
mivel a kep is adatnak szamit, ez adatokkal valo visszaelesnek minosul (de, hogy konkretan ilyen esetben mi a teendo, nem tudom), talan 1. korben irni kellene neki, hogy nem jogosult hasznalni a lanyod kepet...
Mit lehet tenni az ellen, ha valaki a lányom képét használja a sajátja helyett a facebookon, ráadásul úgy tünteti fel, mint leszbikust?
További ajánlott fórumok: