Mit kell tennem a sütőtökkel, hogy télire is alkalmas legyen? (tudásbázis)
Köszi szépen!
Igaz még messze van a betakaritása, de én már nagyon kivánom, remélem a csemetéimmel meg tudom kedveltetni.
Tenyérnyi szeletekre kell vágni (magot kiszedni) és jó forró sütőben, legalább másfél órát sütni. Abból lehet tudni,hogy jó, hogy "bebőrösödik" a teteje.
Jó étvágyat hozzá!:)
Nem sürgös, mig be kell takaritani, addig biztos meg tudod a részleteket:)És megerősitem azt, hogy valóban finom, igaz a családunkban is csak én szeretem egyedül, de a gyerekeimmel mindenképp meg szeretném kedveltetni. Nagylányom már kapott belőle, hát nem volt elragadtatva tőle, még próbálkozok, a fiam kapott pár hónapos korában akkor megette, de azóta kitudja merre változott, ő amúgy is finnyásabb mint a lányom.
Még visszanézek mindenképp, puszi Neked addig is
Az is ugyanolyan jó, anyuék évtizedekig nem is ismertek másfajtát. Ezt a hegedűtok alakút két éve termeszti anyu, szerinte jobb...én nem szeretem, csak a gyerekek miatt van.:)
Csak arra vigyázz, meg ne fagyjon! A cukortartalma úgy nő, ha minél tovább marad a "szárán", kint a levegőn.
Ha sokat esik az eső okt végén, esetleg nov. elején (addig kibírják, ha nincs erősebb fagy), akkor viszont érdemes leszedni és fedett helyre tenni (akár a teraszra is jó, csak ne érje eső), nehogy megrothadjon.
Nekem kerek fajta van csak,tehát a lényeg az, hog csipje meg a hideg?
ok köszönöm, más tenni való nincs vele? irány a pince?
Minél később kell leszedni, a fagyok előtt. De az sem baj, ha picit deres lesz, ahogy acska írta.
A legjobb fajta sütőtök az, ami egy hegedűtokhoz hasonlít.:) Sokáig eláll és nagyon finom.:)
További ajánlott fórumok:
- Ebben a percben alkalmas vagy egy randira?
- Nem vagyok alkalmas párkapcsolatra?
- Milyen tulajdonságokkal rendelkező férfi alkalmas a házasságra?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Mit lehet kezdeni a nem túl ízletes sütőtökkel?
- Anyukák? Kinek milyen tapasztalata van a sütőtökkel?