Mit jelent hogy közgyógy ellátás? (tudásbázis)
válasz.a hozzászolásra.szakorvosnak.meg kelmutatni.az.igazolványt.miélöt.irja.a szemüveget.tudomásom szerint.ágnes1219
van kiírva szemüveg felkell tüntetni hogy közgyógyra szeretném vagy elég ha megmutatom az igazolványt .
Igen, lehet felírni, csak sajna nem mindegyik látszerész fogadja el:(
Erre nekem is felhívta figyelmemet a háziorvosom!Jövő szeptember közepén fog lejárni, és azt mondta a doktornő, már augusztusban indítsam útnak a szükséges dokumentációt.
Ha megkapod az igazolványt,figyeld a lejárati időt,mert érdemes beadni az uj kérelmet legalább 3 héttel előbb,mert nem egyik-napról a másikra lesz meg a következő
és nagyon szivesen)))
Ez biza igaz!!! Tisztelet a kivételnek.A hallásvizsgálóban nagyon kellemesen csalódtam.... Egyszer a vizitdijas korszakban mentem a készülékbe elemet iratni, és természetesen megvettem az automatából a kis cuccot. Ők meg mondták, hogy nehogy már!!!! El sem vették, és közölték, hogy még abban az évben bárhová elhasználhatom a kórházon belül.....Szerencsére nem került rá sor, mert hál'istennek megszüntették!!!!!!
Még tán szemüveget is lehet közgyógyra de tényleg mindig rákell kérdezni mert nem szólnak legalábbis nekem mindig szólni kell hogy van közgyógyigazolvány.
Igen, ezt én is elfelejtettem... Anyukámnak pl. a hallókészüléket adták arra, és akkor nem vonnak a keretből semmit. Viszont mindig akkor kell utána kérdezni, mert a hallásvizsgálósok is mondták, hogy jelenleg még jár, de hogy holnap mi lesz, azt nem tudják.....
Elfelejtettem gyógyászati eszközök is vannak közgyógyra csak azt nem tudom mik azok és azt is fel lehet iratni sőt az nem vesz le a keretből semmit ezt ép tegnap mondták a gyógyszertárba én se tudtam.De utánna fogok járni mert ki kell használni ha már kapja az ember sajnos pláne ha gyerek beteg.:(Anno az inhalátort kb 2 éve közgyógyra kaptuk de nem tudom most az közgyógyos e még.
Mi alanyi jogon kapjuk a fiamra 2 évre kaptu legutóbb asztmás allergiás.De vannak olyan gyógyszerek ami nem közgyógyos.És ha van a keretedbe akkor ha beteg a gyerek antibiotikumot is felirnak vagy köptetőket .A gyógyszertárban én mikor kapom a blokkot rajta van mennyi a keretem mennyit használtam fel és mennyi marad.Nekem szerencsére bőven elég mert az állandó gyógyszerei is pont a legolcsóbbak úgyhogy ha beteg és antibiotikumot írnak fel megkapom közgyógyra csak olyat írjanak ki meg szólni kell néha hogy van a keretbe.
mindig 1 évre adják, tehát évente kell újra igényelni.Anyukámnak már évek óta van.Annyi a változás kb. 2 éve, hogy az is jogosult az évi egyszeri 6.000 ft-ra, akinek amúgy nincsenek állandóan szedendő gyógyszerei. Tehát mostmár az nem tartozik a feltételek közé!!!!
Ez már régen nem igy működik!!!! Csak egy kerete kapsz negyedévente, + évente egyszeri 6.000 ft-ot!!!!! Az anyukámnak pl. csak két hónapra futja az ellátás, a harmadikban mindig fizetnie kell!!!! De ez is jobb, mint semmi!!!
Egyes gyógyszereket ingyen kapsz.
Értem tegnap már voltam a dokinál és megkaptam a lezárt borítékot amit bekell vinnem az önkormányzathoz az igazolással együtt amit az emelt családipótlékról kaptam!Ja és kösz azért a felvilágosítást!!
Leírtam, mert MAdrának szántam az üzenetet:-)
1993.III.tv.50§(1)bekezdés H.pont
/aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családipótlékban részesül/Látom siti a másik két pontot is leirta,de szerintem itt alanyi jogon lesz a közgyógy.ig.
Közgyógyellátást három féle alapon lehet kapni:Alanyi jogon, Normatív alapon és Méltányossági alapon(ha beírod a Google keresőbe, mindent megtudhatsz pontosan róla)
Normatív alapo és Méltányossági alapon történő igényléskor mindenképpen számít a családban egy főre jutó jövedelem összege, illetve az egyén havi gyógyszerköltségének összege. Az önkormányzat szociális irodáján lehet igénylőlapot kérni, amit ki kell tölteni, és mellékelni kell hozzá a kereseti igazolásokat, ha van gyerek akkor a családi pótlékról szóló igazolást és iskolalátogatásit, valamint a háziorvos összeírja, havonta milyen gyógyszerekre van szükséged.Mindezt beadod a szoc.irodán, ahol elbírálják a kérelmedet, majd továbbküldik a TB-nek, ahol megvizsgálják a gyógyszerigényedet. HA ők is jóváhagyják, megkapod a végzést, majd az igazolványt. Én egy évre kaptam, jövő szeptemberben újra kell bíráltatni.
Kérelemhez mellékelni kell még az igazolást,hogy gyermeked emelt családipótlékban részesül,ezt a igazolást az a hivatal állitja ki,ahonnan a családipótlékot kapod.
Ha a kislányod tartósan beteg,akkor jár neki emelt családipótlék,tehát ha emelt családipótlékot kap,akkor már alanyi jogon jár a közgyógyellátásra jogositó igazolvány,menjél be az önkormányzathoz,és kérd el a szükséges nyomtatványokat,az orvos felirja,hogy gyermeked kötelezően milyen gyógyszert szed,ezt lezárt boritékban átadja neked,azt te nem bonthatod fel,be kell vinni az önkormányzathoz a kérelmeddel együtt,ők tovább küldik egy bizottság fele,és amikor az önkormányzat megkapja a bizottságtól a választ,akkor megszületik az önkormányzat által irt határozat melyet eljuttatnak neked.Legalábbis igy müködött,mikor önkormányzatnál dolgoztam.
Szia! Ki kaphat közgyógyellátást, mik a feltételek? Köszönöm
Közgyógyellátásra sajnos nem mindent lehet megkapni, sok esetben elkérik a rendes árát.
is-is.. nekem is volt, anno az asztmámmal. Volt ami ingyen volt, de volt olyan is, ami olcsóbb
Azért vannak olyan gyógyszerek is, amikre szükség van, én nem közgyógyosak. Azt gyógyszertári áron kell fizetni. Pl. szívgyógyszer a Concor és fizetni kell érte, közgyógy ide, közgyógy oda.
Én most nemrég kaptam meg a közgyógy igazolványomat. Van egy meghatározott gyógyszerár keretem minden hónapra, hatezer forint. Negyedévente töltik fel a keretemet, tehát három hónapra 18000 Forint áll rendelkezésemre. Most, hogy fogászati műtétem vol egy hete, a doktornó felírta közgyógyra a gyógyszereimet, és a gyógyszertárba nem kellett fizetnem értük. Három hónap alatt mindíg addíg kapom ingyen a szükséges gyógyszert, míg tart a keretemből. Ha hamarabb kimerítem valami váratlan betegség miatt, akkor a harmadik hónap végéig már zsebből fizetek, általános receptre, míg újra nem töltik a kártyámat. Remélem elég érthetően sikerült leírnom.
az orvos ír egy listát, hogy milyen gyógyszereket kell a lányodnak szedni, azt pedig vki a TB-nél felülbírálja aszerint, hogy hogy hatóanyagilag milyen gyógyszer a legolcsóbb a lányod számára, azt engedélyezi. Megszab egy keretet, hogy mennyi pénz van a "számláján", s azon belül tud majd az orvos gazdálkodni, illetve a gyógyszerész tájékoztat, hogy hol tartotok.
Szia!
ingyen kapod a gyógyszereket. Bár csak abban az esetben, ha kapsz egy közgyógyszámot, amit minden felírt gyógyszer receptjére ráírnak.
Mit jelent hogy közgyógy ellátás?A kislányom után jár mert tartós beteg.Tudom hogy a gyógyszerekől szól de ingyenesek lesznek vagy olcsobb l
További ajánlott fórumok: