Mit jelent az, hogy "papucs" egy párkapcsolatban? (tudásbázis)
lehet, tegnap is azt álmodtam, hogy a West Endbe stálunk és kapok egy plüssnyuszit.
:)
ezekhez én túl cinikus vagyok.
Ha nyálas, ha nem.....akkor is csak szerelmes:)
van is egy idézet: minden szerelmes levél nevetséges, amelyik nem nevetséges, az nem is szerelmes.....:) (vagy valami ilyesmi)
az nem papucs, hanem nyálas.
;)
egy barátom szerint minden férfi papucs akinek hosszabb távú kapcsolata van.
nem értek veletek egyet.
Van egy kollégám. mi is elneveztük papucsnak. Viszont, az asszony mindenhova elengedi. A srác bevásárol, mosogat, időnként főz, porszívóz. Egyébként meg ezt úgy hívják, hogy segít a feleségének. Nekem is jólesik, amikor hétvégén a reggelit a párom csinálja, én elmosogatok. Az ebéd az én reszortom, viszont ebéd után a párom mosogat. Soha nem mondtam neki, hogy tegye. És nagyon jól esik a segítség. De ettől még egyik sem papucs :)))
Az én páromat azért nevezi a főnöke papucsnak,mert besegít itthon a háztartásba,a gyerekek körüli teendőkből is kiveszi a részét.Hozzáteszem,hogy magától csinálja,így nevelték otthon,,hogy eltudja látni magát,a háztartását,családját.Én is így nevelem a srácaimat,tehát jó sok papucs lesz még e világon:)
A főnöke semmiben nem segít otthon,azt sem tudja,hogy mi az a mosogatószer,életében nem porszívozott,mosott fel soha.Na nekem meg ez nem szimpi!
De lehet, hogy csak én gondolom így.
Nálunk már elmult a férjem papucsos időszaka (ezt néha sajnálom.)
Mi az, hogy elmult...
Teljesen egyenrangúak vagyunk a kapcsolatban.
Mondhatni, egymás papucsai vagyunk.
De senki másé!
Érdekes kérdés.
Én is neveztem már (tévesen)papucsnak a páromat.
Talán a feltétel nélküli alázat az , ami másokat és minket is zavarhat.
Az ismerettségi körünkön belül csak egy embert ismerek, aki maximálisan megalázkodik a párja előtt. Nem megy dolgozni hétvégén, mert a lány azt mondja, nem jár társaságba stb.
Ő fiú és mivel régóta ismerem szokatlan tőle ez a magatartás.
Szerintem csak egy ideig lehet valaki "papucs", utánna minden átértékelődik.
Alapvetően szerintem papucsság az, amikor egy párkapcsolatban az egyik fél diktál és a másik teljesen aláveti magát az akaratának.
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent az őszinteség egy párkapcsolatban?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?
- Szabadság a párkapcsolatban - kinek mit jelent?
- Mennyire jelenthet problémát ismerkedésnél, párkapcsolat kialakításnál egy nőnek az, hogy már jó ideje munkanélküli?
- Egy párkapcsolatban kinél mi jelent megalázkodást?
- Ha egy fiú, szeretne neked papucsot venni magához, az "jót" jelent, vagy csak fél, hogy megfázik a lábad?:D