Mit jelent az, hogy egészségesen étkezni? (beszélgetés)
Sok helyen leírják, hogy milyen az egészséges táplálkozás, pl: [link]
Ez is egy cikk. Nem kell mindent készpénznek venni, de ez jó kiindulási alap lehet, aztán majd később úgyis látod, merre tovább:) Sok sikert!
Mindenkinek mást jelent az egészséges táplálkozás, most hiába mondanám egy vegának,hogy szüksége van az állati eredetű ételekre, ha egyszer neki nem az az egészséges ételről alkotott képe.
Szerintem ez egy annyira megfogalmazhatatlan dolog.
De egyszer már sikerült akkor megint menni fog!!
Bár én is ilyen kitartó lennék...
LUSTA VAGYOK:( :(
Szia!
Megnéztem a képeid...hát le a kalappal!!!!!
Csak gratulálni tudok a kitartásodhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:) kicsi dolgokból lesznek a nagy eredmények :)
Most én is megakarok térni, a zsíros kajáktól és várom a tippeket,hogy is tegyem :)
Köszönöm nektek,hogy segítetek megfejteni, ezt a kérdést :) Az igazság a következő:
Sziasztok. Kicsit mesélnék magamról :) Tavaly elég nagy sikerrel megcsináltam a 90 napos diétát, nagyon boldog voltam, hiszen csinosnak és szépnek éreztem magam :) de mióta a párommal együtt vagyunk folyamatosan szedem fel a kilókat, újra kezdek befordulni, és takargatni magam, igénytelen ruhákba járni(nem koszosan, meg szakadtan, csak olyan silány és összekapkodott, ami még rám jön ruhákban) és sötét színeket használni :( és elegem van ebből :(
Arra gondoltam, hogy most megpróbálnám a 90 napost, de kalória számlálással és ha letelik a 90 nap, utána folytatnám a számolgatást.
Annyira tág fogalom ez az egészség, nem?
És miből mennyit? Hányszor? És ki mond igazat?
És ha megkívánok mindennap egy szelet csokit, akkor ne egyem meg? Nem téged kritizállak, ne érts félre,de tényleg annyira összezavarodtam most
Szerintem minél változatosabb annál jobb. Jó minőségű alapanyagokból készült ételeket enni, és egyszerre csak annyit, hogy még ne lakjon jól az ember. Lehetőleg egy nap minden fontos táplálék csoportból kell fogyasztani (szénhidrát, állati fehérje,gyümölcs, zöldség, tejtermék, olajok-zsírok).
Napi háromszori étkezés minimum. És sok sok folyadék!
Ez az én verzióm:)
További ajánlott fórumok:
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Aki egészségesen szeretne mostantól étkezni az csatlakozzon!segítsünk egymásnak!
- "Hoponoponó. A titkos hawaii módszer, amivel bőséget, egészséget és békét teremthetsz.)" c. újonnan megjelent könyv, Domján László ajánlja.
- Mit jelent a graham liszt és a tönkölybúza liszt? És tényleg egészségesebb?
- Hogyan lehet teljesen egészségesen étkezni olcsón?