Mit gondoltok erről? Mennyit ér a diploma? (beszélgetős fórum)
Megszerezni, tanulni, elsajátítani nagyon sokat.
Hogy utána? Attól függ.
Minden hozzászólás olvasása nélkül:
A melóhelyemen az egyik kollegámnak nincs a diplomájához méltó posztja,mert nem nyal, nem törtet.
Nemrég felvettek egy nőt,akinek semmi diploma, csak egy szaki suli féle...de olyan gátlástalnul törtető, hogy az már fáj!
Ez a nőci két hét alatt benyalta, vagyis befeküdte magát az egyik főnöknél, máris laptop, I-phone, na és természetesen megkapta azt a posztot is, amit a diplomás nem.
Na csak ennyit ér a diploma.:O
Igen ezzel egyetértek az állami cégeknek tényleg fontos a diploma legtöbb esetben mindegy milyen csak legyen. Én is ennek hiányában lettem tavaly munkanélküli. De állami céghez vagy egy jobb helyre nagyon nehéz bekerülni, 10 diplomásból 1-2 nek sikerűl, tehát jó ha van de építeni nem lehet rá a szakmunka kell inkább.
Én egy gagyi helyen dolgozom ahová érettségi az alapfeltétel de e nélkül is simán meg lehet tanulni. Ki sem írom havi mennyiért, illetve kiírom havi 50-70 ezer közötti összegeket kapok fizetés címen. Nos itt mégis több a FIATAL diplomás 20-30-asok mint az érettségizett.Látom szegénykék mennyire keresgélnek folyamatosan de mindenhonnan elutasítást kapnak, állítom egy jó szakmával már találtak volna állást.
Szerintem sem ér most sokat a diploma.
Van egy kolléganőm akinek az egyik fia 24 éves diplomás a másik 21 éves szakközepet végzett.
A 21 éves már 1 éve dolgozik a diplomás hónapok óta nem talál állást pedig rengeteg pályázatot beadott már cégekhez.De van számtalan példa még rá. Az a baj én azt vettem észre aki összeszed egy diplomát azt gondolja, hogy ezzel megváltotta a világot és tárt karokkal várják majd a munkáltatók de valós munkát nem nagyon akarnak bevállalni pedig a szakmunkára van nagyobb szükség akár itthon akár külföldön.
Nekik jó tárgyaik vannak,jópárat megcsináltam :)
1968-forradalmak,tanulságok
Filozófia József Attila verseiben
Filozófia a filmekben ( [link]
Szerepjáték és kultúra
és hasonló tárgyak..
A filmes este 10-ig tartott,aznap reggel 8-tól folyamatosan előadásom volt,de megérte :)
Ja,és van anime-klub is az északiban heti 1x :D (legalábbis volt)
kénytelen voltak sajna beismerni hogy fejlődik nagyon a számítástechnika, és már nem lehet ugyanazt nyomatni, mint a 70-es években (akkor indult ez a tanterv ugyanis), amikor még csak lyukkártyás gépek voltak, és az egész programozás afféle elméleti, művészi-matematikai dolog volt :))
ez már nem matematikus szak, ez informatikus szak, szerencsére ők is rájöttek :)
köszönöm szépen! :)
Remélem majd találok én is jó és érdekes munkát.
A régi szak tényleg túlzás volt. Hallottam híreket, hogy gyakorlaton is ment az elmélet, mert annyi mindent el lehet még mondani, hogy nincs idő feladatokra. Neked nagy gratula, hogy ezt végig megcsináltad!
Ja, az hozzátartozik, hogy anal 3-4 előadásokon hallgattuk párszor, hogy milyen rossz a kevés analízis, és a numanal tanszékesen milyen fájó szívvel mentek bele a kompromisszumba.
ja értem, hát végre egy értelmes döntés a kar részéről, nem tudom, miért erőltették ezt a hülyeséget, hogy 9:1 arányban ment a matek meg a számítástechnika :)
gratulálok a diplomához és ha már ide eljutottál, nincs szükség semmi tanácsra, ügyes vagy :) és az álláskereséssel se lesz semmi gond szerintem
(én spec. nem szeretek és nem is tudok programozni, simán elhelyezkedtem mérnökként, lehet mindenfélét csinálni, ja, mégis van tanácsom, tanulj NYELVEKET :D )
még 1x gratula :)
Kezdem akkor az elején. Én még középsuliban is tanultam analízist (egész integrálokig). Aztán most végzem a BSc-t, már abszolváltam, 2 hét múlva záróvizsga. Aztán majd MSc. Ezek a tervek :)
Na jó, nem voltak durva bizonyítások, mert eleve heti 1 órában ment az előadás, nem 2, s a leghosszabb bizonyítás kb fél oldal volt.
De nem érdekes, van akinek van mert szereti, van akinek nincs mert nem nagyon akar, van aki féltékeny erre. De említésre sem méltó ez a dolog, illetve azt akarom mondani, hogy az erről való vita az, ami szót sem érdemel.
Van aki megvan nélküle, van aki nincs meg.
Van aki 8 osztállyal is boldogul.
Túl sokat beszéltem egy olyan témában, ami nem is igazán az én asztalom, ezért is elnézést kérek. :3
Én nem Istenítem, ez áll tőlem a legtávolabb, hogy tudd. Mellesleg nem kell támadnod, már lezártuk a vitát. Jahh szakmunka... egész nap reggeltől estig egy pampogó főnök mellett... jobb sincs. XD
Személy szerint én a középutat járom.
De ha Tanulásról van szó, csak azt tanulom meg, ami kell nekem. De nem Istenítem a Szakmunkát. Többnyire aki a Szakmunkát Isteníti azt nem érdekli a tanulás egyik formája sem. Sok embert ismerek és hát, engem sok minden érdekel.
És tévedés ne essen. :L
Én szeretem a bonyolult dolgokat.
te már elvégeztél valami másik szakot vagy szakot váltasz, vagy most érettségiztél?
(gondolom, középsuliban nem volt "analízis" :) )
zárthelyin bizonyítás? atyaég. képzelem szegény fiatalokat, ahogy izzadnak a zh alatt, mint k.. a templomban ahogy mondani szokás :DD
Az analízist szerettem :D
Nem tudom, ha tudsz róla, de legújabban, azaz a 2008-as tantervben analízis 3-4 EA+GY módban megy, azaz a két zh-ban vannak elméleti kérdések+ bizonyítás. Szép volt.. :)
Bár meg sem szólalok. Te sokkal többet átéltél.
bizony :)))
szerintem kösd fel a gatyádat :D
és ha egy jótanácsot elfogadsz: analízist a legelejétől kezdve folyamatosan tanulj. a szorgalmi időszakban is. 1 héttel se maradj le soha! különben gáz lesz. hidd el nekem :)
Kompenzálásnak mindenesetre megteszi annak kinek nincs.
:)
További ajánlott fórumok:
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Ő 22 én 30 leszek! Mit gondoltok erről? :)
- Mit gondoltok erről?
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- Kapcsolatok, ahol 20-30 vagy több évvel idősebb a férfi. Mit gondoltok erről?
- Ha a nőnek jobb az anyagi helyzete. Mit gondoltok erről, illetve mi a tapasztalatotok?